Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς-Πούτιν, για το παρόν και το μέλλον

Έναν από τους ισχυρότερους ηγέτες του πλανήτη, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που με την αναμενόμενη επιστροφή του στην Προεδρία της Ρωσίας υπολογίζεται ότι θα επανακαθορίσει τις ισορροπίες κορυφής στη σύγχρονη ανθρωπότητα, συνάντησε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Και ήταν μια συνάντηση εξαιρετικά κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας η οποία δοκιμάζεται σε διεθνές επίπεδο, αναζητώντας διεξόδους και συμμαχίες, που θα προσφέρουν λύσεις και προοπτική.

Κυβέρνηση όλων και… κανενός

Το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες είναι τουλάχιστον… περίπλοκο. Η προσπάθεια να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις τις οποίες απαιτεί η τρόικα, και οι δομικές αλλαγές στην ελληνική δημόσια διοίκηση, οικονομία και κοινωνία, δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα επιθυμούσαν οι Βρυξέλλες.

Απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου: «Βεβαίως και φορολογικά αντιμετωπίζουμε το ίδιο τους αγρότες και τους έμπορους».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με αφορμή τα συνεχιζόμενα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται από το ΣΔΟΕ στους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, οι οποίοι αρνούνται να βάλουν ταμειακές μηχανές, στις υπαίθριες αγορές βιοκαλλιεργητών που πωλούν την ιδιοπαραγωγή τους, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι φορολογούνται ως έμποροι με ΦΠΑ 13%, το οποίο φυσικά μετακυλίεται και στον τελικό καταναλωτή.

Συνάντηση του κ. Νικολόπουλου με τον κ. Κουτρουμάνη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας  κ. Γ. Κουτρουμάνη. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις  Επικουρικές Συντάξεις και τις περικοπές 13ου και 14ου  και κατώτατου  μισθού καθώς και τις Σ.Σ.Ε. που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των συντακτών του Εργατικού Ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων είπε:

Κόλαφος για το πολιτικό σύστημα«Λάθη», «παράπλευρες απώλειες» και στην ουρά για ζαρζαβατικά


Γροθιά στο στομάχι ήσαν οι χθεσινές εικόνες από την διανομή ζαρζαβατικών της θηβαϊκής γης στην Πλατεία Συντάγματος - την ώρα που πληθαίνουν και επαναβεβαιώνονται οι δηλώσεις αυτοκριτικής για την άκριτη και χωρίς διαπραγμάτευση είσοδο στον μηχανισμό στήριξης, που παρουσιάζονται ως... πολιτικά λάθη.Πρόκειται για μια ορολογία η οποία παραπέμπει στους γνωστούς «Πολέμους της Ειρήνης» περί λαθών και φίλιων πυρών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις επίσης γνωστές μας «παράπλευρες απώλειες» - και ως τέτοια μπορούμε να δούμε και την χθεσινή ουρά νεόπτωχων στην Πλατεία Συντάγματος.

Υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Έτινγκερ

Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι.Α. Τσουκαλά, σε συνέχεια του πετρελαϊκού εμπάργκο κατά του Ιράν
«Η αγορά πετρελαίου είναι παγκόσμια και η Ελλάδα μπορεί να εφοδιάζεται από αλλού. Ειδικότερα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες μονάδες διύλισης και ως εκ τούτου φαίνεται ότι είναι σε θέση να στραφεί σε εναλλακτικούς προμηθευτές», δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας, κ. Έτινγκερ, σε απάντησή του στις 16 Ιανουαρίου 2012 στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Το Ιράν κάνει εμπάργκο στην Ευρώπη

Όταν η Κομισιόν ανακοίνωνε την απόφασή της να επιβάλλει εμπάργκο εισαγωγής πετρελαίου από το Ιράν, προσδιορίζοντας μάλιστα την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους ως σημείο απαρχής του… μποϊκοτάζ, ο καθένας μπορούσε να φανταστεί ότι το καθεστώς της Τεχεράνης και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δεν θα έμεναν άπραγοι.

Συνάντηση Σταύρου Καλαφάτη με φορείς της ενέργειας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συναντήσεων που είχε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒΦ), οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους για τις δρομολογούμενες μειώσεις των εγγυημένων τιμών Α.Π.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Ο Κλεισθένης γράφει.
Η σημερινή σύγχυση και το πολιτικό αλαλούμ συνθέτουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τα τελευταία «ελπιδοφόρα» νέα είναι χαρακτηριστικά. Η Carrefour χρωστάει τόσα πολλά σε τόσους πολλούς που έχει  χαθεί ο λογαριασμός. Η απελευθέρωση της ενέργειας έβαλε στο παιγνίδι δύο «αξιολογότατες»  εταιρίες που έστελναν τις εισπράξεις σε off-shore αντί της ΔΕΗ.

Σύνοδος Κορυφής… χωρίς Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μπορεί ο Λουκάς Παπαδήμος να προετοιμάζει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που παρέχουν κοινοβουλευτική στήριξη στη μεταβατική κυβέρνησή του, με στόχο να συζητηθεί και να επιτευχθεί κοινή γραμμή ενόψει τη Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, φαίνεται ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας έχουν άλλα σχέδια.

Ανασχηματισμός… μετά το PSI

Με σημερινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πάνω στο τραπέζι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς απόλυτη προτεραιότητα για τον Λουκά Παπαδήμο και τους συνεργάτες του αποτελεί η αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI, και η επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.

Προς διαγραφή ο Χρυσοχοϊδης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την πρώτη «μάζωξη» του κορυφαίου οργάνου του Κινήματος, χωρίς πλέον τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις τάξεις του.

Γιατί τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε αιματηρές θυσίες παραμένουν εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο Κόσσοβο με τεράστια έξοδα του ελληνικού δημοσίου;

Ερώτηση του Νίκου Χουντή στη Κομισιόν
Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με την οποία ζητά την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από το Κόσσοβο, και εξηγήσεις για δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα δέχεται πιέσεις να προβεί σε αγορές νέων οπλικών συστημάτων παρά την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ν. Νικολόπουλος: «Ξέφραγο…αμπέλι για τυχοδιώκτες και καιροσκόπους το ΕΣΥ»

Την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και τις γενικότερες δυσλειτουργίες των νοσοκομείων, που οδηγούνται ολοταχώς σε οριστική διάλυση, λόγω των «πράσινων» εμπνεύσεων, εκμεταλλεύονται αλλοδαπές παριστάνοντας τις αποκλειστικές νοσοκόμες.

Η Δικαιοσύνη στο εδώλιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν σας έχει διαφύγει, στην προ των θυρών του ΔΝΤ Ισπανία, ο θρυλικός δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν δικάζεται αυτές τις μέρες για παραβίαση του νόμου περί αμνηστίας, που ψηφίστηκε το 1977 και έδωσε άφεση αμαρτιών σε όλα τα εγκλήματα του φρανκικού καθεστώτος, βάζοντας ταφόπετρα και στην υπόθεση των αγνοουμένων.

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ»…

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας. Πρωτοβουλίες για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή– αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα και συμπλήρωσε:

Ν.Δ. ΠΡΑΣΙΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ»

Έκπληξη προκαλεί η από 24.01.2012 απάντηση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή (υπ’ αρ. πρωτ. 4686/587/2012), πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για μία σειρά θεμάτων, όπως η επιχειρούμενη τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εταιρεία, οι μη σύννομες ανακατανομές μισθών, το νέο οργανόγραμμα της Εταιρείας, κ.α.

Τροπολογίες του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά για μια Ευρώπη που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους φυσικούς της πόρους

Υπερψηφίστηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου σχέδιο γνωμοδότησης σχετικά με την αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ΕΕ.

Γραφείο του ΕΟΤ στο «Μακεδονία»

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή του νομού, υπογράφεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο Γιώργος περνάει στην αντεπίθεση

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Εισηγήσεις για πολιτική αντεπίθεση έχει δεχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου από στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να μην αφήσει να περνούν αναπάντητες και ασχολίαστες οι απαξιωτικές αναφορές που γίνονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου, για το έργο τόσο του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, όσο και της κυβέρνησης του Κινήματος, που άσκησε για δυο χρόνια την εξουσία.

Ο “θίασος” και το “μπουλούκι”

Η βροχή ξεπλένει πολλά αλλά ακόμη και το καθαρό νερό της βροχής δεν μπορεί να ξεπλύνει την ομολογία τού «αδιάβαστου». Το γνωστό, «δεν το διάβασε γιατί είχε δει την ταινία», ή το σαφές «δεν το διάβασε γιατί το είχε διαβάσει ο μπροστινός του», κάνουν το γύρο τού διαδικτύου.
Η προχθεσινή εικόνα κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας δείχνει την αγωνία για την επανεκλογή τους.

Μακελειό, Κόστα Ρίκα ή Παπαρήγα;

Δεν ξέρω τι καιρό κάνει στη Κόστα Ρίκα, αλλά εδώ το χαμηλό βαρομετρικό του ΠΑΣΟΚ έχει απλωθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αν δεν υποχωρήσει πολύ σύντομα θα εκδοθεί δελτίο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Μια πρώτη γεύση για το τι σημαίνει «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» πήραμε όλοι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ Πήρε μαζί του το μυστικό...

Βασανιστικά ερωτήματα κρύβονται πίσω από την αυτοκτονία 58χρονου εισοδηματία, που θεωρείται παράπλευρη απώλεια της αποκάλυψης των τοκογλυφικών κυκλωμάτων της Θεσσαλονίκης.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία στην Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου ημεδαπού και 17χρονης κοπέλας, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν πρωινές ώρες της 21-01-2012, στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψης.

5,3 Ρίχτερ ΝΔ της Σαντορίνης

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κρήτη. Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός σημειώθηκε 78 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το μέγεθός του εκτιμάται σε 5,2 Ρίχτερ.

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΑΣΦΥΞΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης επανακατέθεσε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, με θέμα «την απελπιστική κατάσταση στην πραγματική οικονομία της χώρας: Ασφυξία ρευστότητας στην αγορά & Ακρίβεια για τους καταναλωτές».