Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Γενετική – Θέλουν να αναδημιουργήσουν τα μαμούθ – Ανησυχούν οι επιστήμονες.

Η επαναδημιουργία μέσω της γενετικής ζώων παρόμοιων με ένα είδος που έχει εξαφανιστεί, όπως τα μαμούθ, δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας.

Την επιστροφή των μαλλιαρών μαμούθ, είδους που εξαφανίστηκε πριν 4.000 χρόνια, στα παγωμένα εδάφη της Αρκτικής, οραματίζεται νέα αμερικανική εταιρεία, η Colossal.

Νέα εποχή στην εκπαίδευση των αγροτών

Μια νέα εποχή «ξημερώνει» στην εκπαίδευση των αγροτών με την ίδρυση έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) στην οποία προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας τις παλιές Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ).

Κυβέρνηση: Προστατεύουμε όλα τα νοικοκυριά από τη διεθνή ενεργειακή κρίση

Από 1ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για το σύνολο των νοικοκυριών και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, διάστημα κατά το οποίο οι διεθνείς τιμές των καυσίμων πιέζουν προς τα πάνω το κόστος του ηλεκτρικού.

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλος

Το σύμφωνο έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά αποδοτική στην προσπάθεια για προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.