« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας. Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων –σε ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454. Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος αριθμός μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός των υποψηφίων όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν τη μαζική προσέλευση των μελών του κόμματος. Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».
Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Ασφαλιστικό: "Καταιγίδα ανατροπών Νο 2" στο Δημόσιο(τα είδαμε όλα;)
«Καταιγίδα Νο 2». Αυτήν τη φορά, στο ασφαλιστικό του Δημοσίου με «θύματα» 140.000 ασφαλισμένες στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας, που θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται από 5 έως και 15 χρόνια. Η εξίσωση θα αρχίσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2013. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή και δεν «αγγίζει» όσους δημόσιους υπαλλήλους προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στη φετινή χρονιά (31-12-2010). Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ακόμη και αν παραμείνουν στην εργασία τους και μετά το 2010.
Ειδική ρύθμιση
Η κυβέρνηση προχώρησε σε ειδική ρύθμιση για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και όσους υπάγονται στα ειδικά ταμεία που πήραν το δρόμο για το ΙΚΑ (δηλαδή τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα). Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων θεμελιώσουν μέσα στη χρονιά δικαίωμα συνταξιοδότησης, ακόμη και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θα θεμελιωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 από δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, πυροσβέστες κ.ά. Το ίδιο ισχύει και για υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι ανήκουν σε ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να παραμείνουν στην εργασία τους και μετά τη θεμελίωση του δικαιώματος, χωρίς να επηρεαστούν από τις όποιες μεταβολές. Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα σε όσους δημόσιους υπαλλήλους έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης μέσα στο έτος να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι τις 11 Ιουνίου).
Τα θεμελιωμένα δικαιώματα
Σημειώνεται επίσης ότι τα ελληνικά δικαστήρια έχουν δεχθεί πως τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν μπορούν να ανατραπούν. Αυτό αναφέρεται και στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επομένως, με βάση την δικαστηριακή νομολογία δεν μπορούν να αλλάξουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όσες και όσους έχουν θεμελιώσει τα συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Τι πρόκειται να ισχύσει για τις γυναίκες
Η ΠΟΠΟΚΠ καταγράφει τις κατηγορίες των γυναικών εργαζομένων στο Δημόσιο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η μεγάλη αυτή κατηγορία περιλαμβάνει περίπου 100.000 γυναίκες που χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες:
* Γυναίκες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδοτικό και μπορούν να αποχωρήσουν με άμεση καταβολή της σύνταξής τους.
* Γυναίκες που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, αλλά για να πάρουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να συμπληρώσουν και το ανάλογο όριο ηλικίας.
Αναλυτικά, γι' αυτές τις δύο κατηγορίες ισχύουν τα εξής:
1. Γυναίκες που μπορούν σήμερα να αποχωρήσουν και να συνταξιοδοτηθούν άμεσα. Αυτές είναι:
- Εγγαμες που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1982 στο Δημόσιο και έχουν συμπληρώσει 24,5 συνολικά έτη ασφάλισης μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας. Από τα 24,5 έτη τα 17,5 τουλάχιστον πρέπει να είναι χρόνος δημόσιας υπηρεσίας και τα υπόλοιπα μπορεί να είναι χρόνια που έχουν διανυθεί στο Δημόσιο ή χρόνια που αναγνωρίζονται στο Δημόσιο όπως ο χρόνος εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
- Μητέρες ανήλικων παιδιών έγγαμες ή άγαμες που κατά τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας είχαν παιδί ανήλικο. Οι μητέρες αυτής της κατηγορίας που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1982 στο Δημόσιο και έχουν συμπληρώσει συνολικά 24,5 έτη ασφάλισης μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 24,5 στην ασφάλιση (από τα οποία υποχρεωτικά 17,5 στο Δημόσιο) χωρίς όριο ηλικίας. Με δεδομένο ότι ακόμη και οι γυναίκες που προσελήφθησαν το 1982, εφόσον είχαν συνεχή μέχρι σήμερα εργασία, έχουν ήδη συμπληρώσει περίπου 27 χρόνια, όλες οι γυναίκες των δύο παραπάνω κατηγοριών μπορούν όποτε θέλουν να αποχωρήσουν και να πάρουν τη σύνταξή τους.
- Γυναίκες με 3 ή περισσότερα παιδιά που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1992 και έχουν συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας.
- Μητέρες ανήλικων παιδιών που έχουν προσληφθεί από 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992 και έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης συνολικά και το 50ό έτος της ηλικίας τους. Οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να έχουν κατά τη συμπλήρωση των 25 ετών ασφάλισης ανήλικο παιδί. Για τη συμπλήρωση των 25 ετών συνυπολογίζεται και ο χρόνος ασφάλισης που έχουν στον ιδιωτικό τομέα.
- Γυναίκες που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1992 και έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ασφάλισης.
- Γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και 25 έτη ασφάλισης μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη, εφόσον έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1992.
- Γυναίκες άγαμες χωρίς παιδιά που έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης και έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1982 συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας.
- Γυναίκες χωρίς ανήλικα παιδιά που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο από 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992 και έχουν συμπληρώσει 35 συνολικά έτη ασφάλισης (μαζί με τον ιδιωτικό τομέα) και το 58ο έτος της ηλικίας τους.
- Γυναίκες που έχουν προσληφθεί μετά τις 1/1/1993 στο Δημόσιο, αλλά έχουν ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε ταμείο κύριας ασφάλισης πριν από το 1993 και έχουν συμπληρώσει συνολικά:
- Οι μητέρες ανήλικων 25 έτη στην ασφάλιση και το 50ό έτος της ηλικίας τους.
- Οι γυναίκες γενικά με 15 έτη ασφάλισης και το 60ό έτος της ηλικίας τους ή 25 έτη ασφάλισης και το 55ο έτος της ηλικίας τους για μειωμένη σύνταξη.
- Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες με 20 έτη ασφάλισης ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
Ολες οι παραπάνω κατηγορίες γυναικών που έχουν συμπληρώσει τις αναφερόμενες προϋποθέσεις μπορούν να αποχωρήσουν όποτε θέλουν και να πάρουν τη σύνταξή τους.
2. Γυναίκες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, αλλά δεν μπορούν να πάρουν άμεσα τη σύνταξή τους:
- Γυναίκες που έχουν προσληφθεί από το 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992, έχουν συμπληρώσει 25 συνολικά έτη ασφάλισης (μαζί με χρόνο ασφάλισης από τον ιδιωτικό τομέα) και κατά τη συμπλήρωση του 25ου έτους είχαν παιδί ανήλικο. Οι γυναίκες αυτές έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν μπορούν όμως να πάρουν σύνταξη εάν δε συμπληρώσουν και το 50ό έτος της ηλικίας τους.
- Γυναίκες που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1992 και έχουν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, την οποία όμως μπορούν να πάρουν στο 60ό έτος. Για την κατηγορία αυτή η νομοθεσία προβλέπει ότι μπορούν εάν επιθυμούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους μετά τη συμπλήρωση των 15 ετών και να πάρουν τη σύνταξή τους σε ηλικία 60 ετών.
- Γυναίκες που έχουν προσληφθεί μετά την 1/1/1993 στο Δημόσιο αλλά έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993 σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και έχουν μαζί με τον ιδιωτικό τομέα συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης με παιδί ανήλικο. Οι γυναίκες αυτές έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, εφόσον κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας είχαν παιδί ανήλικο, αλλά για να πάρουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να συμπληρώσουν και το 50ό έτος της ηλικίας τους.
«Αγγελιοφόρος»
Στη δικαιοσύνη πάνε τον ΟΑΣΘ οι επιτροπές Ακρίβεια Στοπ .Καταγγέλλουν τον οργανισμό για παραπλάνηση του επιβατικού κοινού
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν κατά του ΟΑΣΘ οι επιτροπές Ακρίβεια Στοπ, καταγγέλλοντας τον οργανισμό για παραπλάνηση του κοινού και παράνομη είσπραξη εσόδων. Τα μέλη των επιτροπών έχουν καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Διαμαρτύρονται ότι ο ΟΑΣΘ δεν φρόντισε να ενημερώσει επαρκώς το επιβατικό κοινό πως το απλό εισιτήριο τον 60 λεπτών ισχύει για τέσσερις μετεπιβιβάσεις εντός 70λεπτου και όχι για μία μόνο μετακίνηση και δεν απέσυρε τα εκδοθέντα εισιτήρια που αναγράφουν στο πίσω μέρος ότι απαγορεύονται οι μετεπιβιβάσεις. Έτσι πολλοί επιβάτες χρησιμοποιούν το απλό εισιτήριο μόνο για μία μετακίνηση και αγοράζουν νέο εισιτήριο όταν θέλουν να ανέβουν σε λεωφορείο άλλης γραμμής. “Δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες για παράδειγμα με μαγνητοφωνημένες ανακοινώσεις μέσα στα λεωφορεία ή με αφίσες στα αμαξοστάσια. Αποτέλεσμα είναι πολλοί ακόμη να πληρώνουν εισιτήρια αυξημένα κατά 100%-120%”, εξηγεί ο κ. Γιώργος Θεωδορόπουλος, μέλος των επιτροπών. “Η μη απόσυρση των εισιτηρίων και η απουσία ενημέρωσης αποτελούν σκάνδαλο. Έχουν παράνομα εισπραχτεί ποσά από το αντίτιμο και καλούμε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να τα επιστρέψει”, τονίζει ο κ. Νίκος Νούλας.
Εισιτήρια ηλικιωμένων
Την εφαρμογή της έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των ηλικιωμένων, η οποία ισχύει στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ζητούν συνταξιούχοι επιβάτες. “Στην Αθήνα, αν είσαι πάνω από 65 ετών, πληρώνεις μισό εισιτήριο βάσει νόμου. Στη Θεσσαλονίκη οι ηλικιωμένοι πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει”, επισημαίνει ο κ. Γιώργος Σαατζόγλου, συνταξιούχος.
Αντικαθίστανται τα εισιτήρια λέει ο ΟΑΣΘ
“Τα πρώτα εισιτήρια είχαν ήδη εκτυπωθεί όταν βγήκε η κοινή υπουργική απόφαση για το τιμολόγιο του οργανισμού και γι’ αυτό αναγράφουν στο πίσω μέρος ότι ισχύουν για μία μετακίνηση. Έγινε τροποποίηση της απόφασης και αμέσως παραγγείλαμε την εκτύπωση νέων εισιτηρίων, που να αναφέρουν τη χρήση τους”, απαντά ο διευθυντής του ΟΑΣΘ Γιάννης Τσούφης, προσθέτοντας ότι “και στους πίνακες τηλεματικής στα λεωφορεία έχει αρχίσει η ενημέρωση”. Όσον αφορά το αίτημα των ηλικιωμένων για έκπτωση, ο κ. Τσούφης απαντά ότι “η έκπτωση ισχύει για κάποιες γραμμές στην Αθήνα. Εμείς εφαρμόζουμε την τιμολογιακή πολιτική που καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δεν προβλέπει αυτή την έκπτωση. Αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι, ότι ο ΟΑΣΘ αυξάνει τα εισιτήρια, δεν είναι σωστό. Τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά μειώθηκαν από το 2005 και μετά. Μέχρι τότε ίσχυαν τρία εισιτήρια, των 45 και 60 λεπτών και του ενός ευρώ και όλα μειώθηκαν στο 0,50 και με μετεπιβιβάσεις”.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη στην "Μακεδονία"
Εάλω η Πόλις
Πεντακόσια πενήντα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές.
Τα δεκάδες κινήματα των υποδούλων ετράφησαν από τους θρύλους του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και της Κόκκινης Μηλιάς. Αν είχαν παραδοθεί την 29η Μαϊου 1453, δεν θα υπήρχε αντίσταση και εθνεγερσία. Η συνθηκολόγηση θα ήταν ανεξήτηλη ντροπή. Ενώ η ηρωϊκή άμυνα γέννησε την υπομονή, την ελπίδα, την προσδοκία. Αυτή την ελπίδα εκφράζει και ο Ποντιακός θρήνος:
"...Η Ρωμανία πέρασεν, Η Ρωμανία πόρθεν,
Η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο..."
Εκατοντάδες εκατ. ευρώ «κρύβονται» στο υπέδαφος της Bόρειας Ελλάδας
IΔIAITEPA σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικά με την ποιότητα, την ποσότητα και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου που διαθέτει ο βορειοελλαδικός χώρος αναμένονται στη σημερινή ημερίδα που διοργανώνει η ΕΞΠΡΕΣ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΜΕ) στο ξενοδοχείο Τhe ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη με ώρα έναρξης 9.30. Καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αναμένεται να παρουσιάσουν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος «ορυκτός πλούτος», το οποίο υπό τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες λαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς: ειδικοί επισημαίνουν ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «κρύβονται» στο υπέδαφος της Bόρειας Ελλάδας, είτε με τη μορφή του τεράστιου –πλην ανεκμετάλλευτου– γεωθερμικού δυναμικού της (εκτιμάται ότι μπορεί να αποδίδει ετησίως πάνω από 160.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου), είτε με τη μορφή χρυσού, πετρελαίου και άλλων ορυκτών και μεταλλευμάτων. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, μόνον οι τρεις επενδύσεις χρυσού στη Bόρεια Ελλάδα υπολογίζεται ότι μπορούν να αποφέρουν, άμεσα ή έμμεσα, περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 500 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστον από άμεση φορολογία στο ελληνικό κράτος.Παράλληλα, ειδικοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει πλήρως και τις ανάγκες της σε πετρέλαιο, καθώς τα κοιτάσματα του ελληνικού –και ιδίως του βορειοελλαδικού– χώρου μπορεί να περιέχουν από ένα έως τρία δισεκατομμύρια βαρέλια «μαύρου χρυσού». Ειδικές αναφορές θα γίνουν για την παραγωγή μαρμάρων, η οποία βρίσκεται σε ποσοστό 80% περίπου συγκεντρωμένη στον βορειοελλαδικό χώρο, στις έρευνες του ΙΓΜΕ για τα ραδιενεργά ορυκτά, σε βιομηχανικά ορυκτά, σε λιγνιτικά κοιτάσματα κ.ά. Σύμφωνα με τον ΣΜΕ, η εθνική αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου εξαρτάται κυρίως από την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τον εξορυκτικό κλάδο, όπως η έλλειψη ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού, οι δυσκολίες πρόσβασης σε φυσικούς πόρους καθώς και οι χρονοβόρες, πολύπλοκες και πολλές φορές απρόβλεπτες διαδικασίες αδειοδότησης.
Επίσης σημαντικό πρόβλημα του κλάδου παραμένει η θετική μεταστροφή της κοινής γνώμης γι'Α αυτόν και η κοινωνική αποδοχή της εξορυκτικής δραστηριότητας, παράγοντες που λίγο υπάρχουν σήμερα και που μαζί με τα χρόνια προβλήματα του κανονιστικού πλαισίου και των ελλείψεών του, οδηγούν σημαντικές δραστηριότητες του κλάδου σε αναπόφευκτη στασιμότητα ή και συρρίκνωση (π.χ. ο κλάδος του μαρμάρου), εμποδίζοντας την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων ορυκτών πόρων, αποθαρρύνοντας ελληνικές και ξένες επενδύσεις και υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον της ελληνικής εξορυκτικής - μεταλλουργικής βιομηχανίας, η οποία έχει έντονο εξωστρεφή χαρακτήρα, αφού οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 65% των πωλήσεών του, κατέχοντας ηγετικές θέσεις στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αγορά.
Ευκλείδης Καραγιαννίδης Express.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)