Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΛΙΑ Σε περιπέτειες το έργο ανάπλασης


Σε περιπέτειες κινδυνεύει να μπει το έργο ανάπλασης της νέας παραλίας, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς μερίδα κατοίκων της περιοχής προχώρησε στην κατάθεση προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση των παρεμβάσεων που υλοποιούνται πλησίον του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».

 Της Βαρβάρας Ζούκα

Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στη Βοστώνη


ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΗΠΑ

«Πράξη τρομοκρατίας» χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, έχοντας αποφύγει από την πρώτη στιγμή να μιλήσει ευθέως για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ο δράστης παραμένει άγνωστος, πρόσθεσε.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (8ΜΗΝΟΥΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 17 Απριλίου 11.00 πμ εκδικάζεται στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης η προσφυγή των 400 εργαζομένων με σύμβαση περιορισμένου χρόνου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ανανεώνεται η παρουσία του ENISA στην Ελλάδα. Προβληματική η λύση της διάσπασης του Οργανισμού σε Αθήνα και Ηράκλειο


Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η Έκθεση για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Η Έκθεση προβλέπει προσωρινή ανανέωση της εντολής του Οργανισμού για 7 χρόνια και διάσπασή του μεταξύ Ηρακλείου (που παραμένει ως τυπική έδρα) και Αθήνας (όπου μεταφέρεται το υψηλής σπουδαιότητας επιχειρησιακό κομμάτι του Οργανισμού). Την Έκθεση καταψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ.

«Χρυσή Αυγή: «Τεράστια απάτη το δήθεν “πρωτογενές πλεόνασμα” του Στουρνάρα


Το δήθεν "πρωτογενές πλεόνασμα" του Στουρνάρα είναι μία μεγάλη απάτη. Βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αιματηρούς φόρους και άδικες περικοπές που πλήττουν τους φτωχούς και τους αδύναμους. Την ίδια ώρα η εθνική παραγωγή εκμηδενίζεται και η χώρα βυθίζεται περαιτέρω στην ύφεση και την ανεργία.

ΑΠΘ 150 λαχανόκηποι σε πολίτες


Εκατόν πενήντα νέους κήπους για την καλλιέργεια λαχανικών παραχωρούν στους πολίτες για δεύτερη συνεχή χρονιά οι πρυτανικές αρχές και η Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για το Οικολογικό Πανεπιστήμιο.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΑΔΕΔΥ. Πραγματοποιείται Συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο


Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγει η ΑΔΕΔΥ για τις αποχωρήσεις από τον δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από αύριο, Τετάρτη, που προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 το μεσημέρι. 

"Έφυγε" ο Γιώργος Κασιμάτης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών μετά από μάχη με το καρκίνο, ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Κασιμάτης.


Ελληνικό Δημόσιο: Η πληγή είναι πολύ πιο βαθιά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εθελούσιες έξοδοι με «χρυσά μπόνους», μισθοί διπλάσιοι από τον μέσο εθνικό μισθό, αναδιοργανώσεις που δεν γίνονται ποτέ, αναδιαρθρώσεις που μένουν στα χαρτιά, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών που κρίθηκαν αναγκαίες από το 1990 και ουδέποτε τις είδαμε, μετακινήσεις  υπαλλήλων από τις εταιρίες που έβαλαν λουκέτο ή πουλήθηκαν σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό τους και ένα σωρό διαφορετικές απαντήσεις επί του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, που κατέληξε να είναι το «μεγάλο μυστικό» επί δεκαετίες επί δεκαετιών.

Αυτά, προ μνημονίου.

Μετά το μνημόνιο, άρχισε νέο γαϊτανάκι: 

Εφεδρείες, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, αξιολόγηση, κυβερνητικά συμβούλια μεταρρύθμισης του κράτους…

Καθάρισε το πλατανόδασος Μελισσουργού



Εκατοντάδες εθελοντές σε όλο το δήμο Βόλβης καθάρισαν δασικές εκτάσεις στο πλαίσιο της οργανωμένης περιβαλλοντικής εκστρατείας Lets Do It-2013

Η απόδειξη ότι όταν όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, δόθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου στο Πλατανόδασος του Μελισσουργού. Το δάσος με τα αιωνόβια πλατάνια μαζί με τη γέφυρα στην είσοδο του είχαν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τη μανία τα φύσης όταν ο παρακείμενος χείμαρρος είχε φουσκώσει, πλημμυρίζοντας όλη την πανέμορφη περιοχή, η οποία από πόλος επίσκεψης είχε μετατραπεί σε αδιάβατο τοπίο.

Τρεις οι νεκροί από τις εκρήξεις στη Βοστόνη


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ FBI

Τρεις οι νεκροί από τις εκρήξεις στη ΒοστόνηΣτους τρεις ανέρχονται οι νεκροί-ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί- από τις φονικές εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου στη Βοστόνη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τουλάχιστον 144 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά. Συναγερμός έχει σημάνει σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον για το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και βελτίωση των βοσκοτόπων της χώρας, απαραίτητου πόρου για την βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας


Οι βοσκότοποι εκτός της περιβαλλοντικής τους σημασίας, ως δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, αποτελούν έναν ανεκτίμητο πόρο για την κτηνοτροφία μας,  συμβάλλουν δε, καταλυτικά στη μείωση του κόστους παραγωγής των ζώων καθώς και στην παραγωγή ποιοτικών και οικονομικών προϊόντων. Η διατροφή των ζώων είναι ο κυριότερος  παράγοντας  που διαμορφώνει το κόστος  των ζωικών προϊόντων.