Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απεργία ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς

Διευκρινίσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της υγείας, με το προσωρινό σφράγισμα των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις των γιατρών, αλλά και για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία των Πολυιατρείων, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Aυτή η φωτογραφία από την Πύλη Τρικάλων, μάγεψε την Microsoft και την αγόρασε. Δείτε εικόνες

Ενας ερασιτέχνης φωτογράφος τράβηξε αυτή την εικόνα. Ο Γιώργος Παπαποστόλου -από την ομάδα εθελοντών Δήμου Πύλης- έκανε γνωστά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τα αξιοθέατα του Τρικαλινού Δήμου.

Σε έξαρση και πάλι η γρίπη στην Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 40. Στο μεταξύ, τους 57 έχουν αντίστοιχα φτάσει οι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Δύο νέες 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Δύο νέες 48ωρες απεργίες κατάτων συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημοσίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου

"Έχουν περάσει  τριάμισι  και πλέον χρόνια από τότε που ο Παραχωρησιούχος του Έργου της «Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης» προχώρησε στην καταγγελία της Σύμβασης Παραχώρησης για την κατασκευή του έργου της «Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης», επισφραγίζοντας το οριστικό ναυάγιο του Έργου.

Μία καινούργια Ποντιακή παράσταση: "Τη γειτονίας τα παλαλά" - Απολαύστε την!


Υπόθεση του έργου.

Ο Γιωρίκας ο Πόντιος και ο Νικόλας από την Τρίπολη Αρκαδίας είναι φίλοι από τον στρατό. Δύο εκ διαμέτρου χαρακτήρες. Ο Νικόλας είναι ένας ήπιος τύπος, γενικά ένας πολύ βολικός άνθρωπος και είναι παντρεμένος, με την εκ Λαρίσης Ασημίνα, κατά κόσμο Μίνα η ψωνάρα, γιατί όπου κάτσει και όπου σταθεί, δεν χάνει την ευκαιρία να διαλαλεί την δήθεν αριστοκρατική καταγωγή της χλευάζοντας τους πάντες. Το ζευγάρι έχει μια κόρη, την Μαιρούλα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ.Έκκληση προς όλες τις Ελληνίδες να κάνουν μαστογραφία

Έκκληση προς όλες τις Ελληνίδες, άνω των 40χρονων,  να συνεχίσουν να υποβάλλονται  σε ετήσια μαστογραφία, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, απευθύνει η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.
Αφορμή  για την έκκληση της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, είναι ο σάλος που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με την δημοσίευση καναδικής  μελέτης, η οποία βγάζει άχρηστη και περιττή την μαστογραφία, ως ειδική εξέταση για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.


Για ένα αδειανό πουκάμισο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι λυπηρό, αλλά ακόμη και σήμερα, που η χώρα παλεύει με τα κύματα της χρεοκοπίας, κόμματα και πρόσωπα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως ακριβώς στον καιρό της (δανεικής) χρεοκοπίας.

Γέμισε η χώρα από πρόσωπα που πασχίζουν για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση (ου μην αλλά και έξοδο από την αφάνεια) και λίγοι είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης ενώπιον του κοινού κινδύνου.

Δείτε βίντεο με εικόνες που σοκάρουν


Τρόμος σε αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Στο αεροδρόμιο της Γενεύης προσγειώθηκε ένα αεροσκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία προσγειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την πτήση.

Δώρο Πάσχα σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους

Σε ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως προανήγγειλε, μέσω της χθεσινής συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Με όχημα την επίτευξη αυτού του στόχου, η κυβέρνηση προετοιμάζει «δώρο Πάσχα» για χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σήμερα η πρεμιέρα για το Ε9

Σήμερα Δευτέρα ανοίγει το Ε9 του οικονομικού έτους 2014 στο TaxisNet και υπόχρεοι υποβολής είναι όσοι φορολογούμενοι είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία. Η προθεσμία λήγει στις 30 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

«Πολεμικό» κλίμα στον χώρο της Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Πολεμικό κλίμα διαμορφώνεται στον χώρο της υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να έχουν «οχυρωθεί» από νωρίς το πρωί στα πολυιατρεία του Οργανισμού, αρνούμενοι να παραδώσουν τα κλειδιά των 380 μονάδων υγείας στις Περιφερειακές διευθύνσεις. Η διορία που έχει δώσει εντολή η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταγραφή του υλικού και του εξοπλισμού των Πολυιατρείων καθώς και για το σφράγισμά τους εκπνέει σήμερα, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα Πολυιατρεία θα ανοίξουν έπειτα από έναν μήνα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου για όλους τους πολίτες.

Δημόσιο: ξεκινάει η μεγάλη κλοπή σε μισθούς και συντάξεις από τον Μάρτιο

- Ως και 70 ευρώ το μήνα οι μείωση στους μισθούς τωνυπαλλήλων του Δημοσίου
- Από 17 ως και 116 ευρώ το μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις
- Μεγαλύτερο το “ψαλίδι” για όσους βγουν σε σύνταξη το 2014Μια μεγάλη παγίδα έκρυβε η αλλαγή στις εισφορές για τις επικουρικές. Μπορεί η εισφορά να μειώθηκε στο 3% όμως πλέον η κράτηση γίνεται στο σύνολο του μισθού ή της σύνταξης και όχι μόνο για για τα πρώτα 1.666 ευρώ.

Ένοπλοι έσφαξαν δεκάδες χριστιανούς στη Νιγηρία

Ενοπλοι κατέσφαξαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τουςχριστιανούς, χθες το βράδυ σε χωριό της πολιτείας του Μπόρνο, στη βορειο-ανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες."Σκότωσαν πολλούς, πολλούς ανθρώπους σε επίθεση χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν", δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής από την ομοσπονδιακή πρωτεύουοσα Αμπούζα προσθέτοντας ότι οι αρχές υποπτεύονται ότι οι δράστες της σφαγής ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ.