Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α 11/12-10-2021) που ισχύει από σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

Κυβέρνηση: Είμαστε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα.

Η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών από τις πλημύρες βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει με την εγκυρότητα και την ταχύτητα, την οποία παρουσιάζει ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία δύο χρόνια.

Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού.

Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για το EuroVelo συστήνεται στην Ελλάδα με αντικείμενο την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού, μετά την ομόφωνη έγκριση του ελληνικού αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (European Cyclists Federation), κατά τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, με θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό.

120.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τρίτη δόση

Ξεπεράστηκαν οι 12.420.000 εμβολιασμοί:
Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,5 εκ. πολίτες, δηλαδή το 62% του γενικού πληθυσμού και 71,3% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 68,3% του γενικού πληθυσμού και 79,9% του ενήλικου πληθυσμού.

Δημήτριος Δημητρίου – Νυμφόπετρα: Από την Σαμψούντα του Πόντου στο Τσαλί Μαχαλά της Μακεδονίας.

Τα βάσανα και τις πίκρες που γνώρισε από μικρή ηλικία μας αφηγείται ο κ. Δημήτριος Δημητρίου 98 ετών σήμερα και ίσως ο μοναδικός γεννημένος στο Πόντο που υπάρχει στο χωριό του τη Νυμφόπετρα. Βάσανα και πίκρες η ζωή του, ευχόμενος να  μη ζήσει ποτέ κάνεις.

Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού στο Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Οικονομίας για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού στο Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Οικονομίας – Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής: