Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Επιστολή του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη πρός τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Ο Νομάρχης με την επιστολή του ζητά από τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει περαιτέρω σε έναν «Καλλικράτη» υπό το κράτος των αντίξοων συνθηκών της τρέχουσας συγκυρίας, να επανεξετάσει όλα τα ζητήματα και τις ενστάσεις που εγείρονται από τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις και να αναπεμφθεί ο τελικός σχεδιασμός και η θέσπισή του στα αμέσως επόμενα χρόνια.



Στην ενιαία ενίσχυση από το 2011 η συνδεδεμένη για την ντομάτα προς μεταποίηση

Στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης από την 1 Ιανουαρίου του 2011 θα ενταχτεί η συνδεδεμένη ενίσχυση για τις ντομάτες που παραδίδουν οι παραγωγοί για μεταποίηση. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Κανελλόπουλου, ενόψει έκδοσης τροποποιητικής απόφασης της ΚΥΑ 278486/05.03.2008.



Καταλείφθηκε από συμβασιούχους η κρατική τηλεόραση ΝΕΤ. Επεισόδια πριν από λίγο.

Τι έγινε στην ΝΕΤ ;

Διακοπή το πρόγραμμα ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση πριν από λίγο όπως μας ενημέρωσαν Έλληνες της Γερμανίας.

Διαρκή φθίνουσα τάση στον κτηνοτροφικό κλάδο διαπιστώνει ο ΣΕΚ και «κρούει τον κώδωνα» για άμεσα μέτρα

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι «ο κλάδος της κτηνοτροφίας φθίνει συνεχώς αφού μόνο μέσα σε μια χρονιά έκλεισαν 4.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» κατά την διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου της Ελληνικής Κτηνοτροφίας στις 28 Απριλίου, στην Καρδίτσα. Αιτία βέβαια είναι αφενός μεν οι χαμηλές τιμές πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων και αφετέρου το υψηλό κόστος εισροών, δηλαδή ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα κ.λ.π.. Έτσι μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης ο ΣΕΚ, σαν ύστατη προσπάθεια, ζητά από την πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων.



Παναγιώτης Ψωμιάδης: 'Ο Ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα λάθη των κυβερνήσεων'

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει για λάθη που έκαναν όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όλοι κρύψανε την αλήθεια από το λαό. Όμως δυστυχώς φαίνεται ότι ‘‘ο λύκος κι αν εγέρασε’’ δεν έχει αλλάξει σε τίποτε. Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα προεκλογικά ψέματα. Δυστυχώς, ο υπουργός Οικονομικών απουσίαζε από το προσκλητήριο ευθύνης που κάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν ακούσαμε κουβέντα για διαρθρωτικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για να αλλάξουμε, δεν ακούσαμε ούτε λέξη για ανάπτυξη, δεν ακούσαμε τίποτε άλλο παρά μέτρα κατά των χαμηλών εισοδημάτων. Αλήθεια, τι χρειαζόμαστε τον κ. Παπακωνσταντίνου εάν μας ανακοινώνει κάθε τόσο μέτρα τα οποία θα μπορούσε να… εμπνευστεί ο πιο ανειδίκευτος πολίτης;»

Λίθινες στήλες. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τοπίο που βρίσκεται στην Βουλγαρία.











Klearchos Guide to the Galaxy.

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μενεμένης


Περισσότερα από 30 σχήματα και 800 χορευτές θα πάρουν μέρος στο διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μενεμένης το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου στην πλατεία Κ. Τσομπάνογλου της Μενεμένης. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα «Λάμψη». Στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων σχήματα από τη Μενεμένη, τον Άγιο Νεκτάριο, τους Αμπελόκηπους, το Ελευθέριο- Κορδελιό, τον Εύοσμο, το Νέο Ρύσιο, τους Ταγαράδες, το Αγιονέρι, τον Δρυμό, την Περαία, τον Λαγκαδά, την Άσσηρο, τη Χαλάστρα, τη Νέα Μηχανιώνα, τα Λαγυνά, τη Σφενδάμη Πιερίας και την Παναγία Χαλκιδικής. Τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Στο τέλος της κάθε βραδιάς θα διοργανωθεί γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Τα έσοδα από τη διάθεση των εδεσμάτων θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Λάμψης». Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.







Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον Σοχό.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δημότες του Δήμου Σοχού κλείνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες αντιδρώντας στην ακατανόητη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να καταργήσει τον ιστορικό Δήμο Σοχού και διεκδικούν την δημιουργία ενός ορεινού Δήμου στον ορεινό όγκο Βερτίσκου-Κερδυλίων και τονίζουν ότι ΔΕ ΘΑ Σταματήσουν..
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΊΟΥ 2010
• ΑΠΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
• ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΊΟΥ 2010
• ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ κ .ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΊΟΥ 2010
• ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ 12:00 - 14:00
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ



Μία εικόνα….χίλιες λέξεις …

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας έμπρακτα το ποδήλατο, ως οικολογικό και εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και προσπαθώντας να προάγει την αστική ποδηλασία στην πόλη μας, συμμετείχε την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, στη διοργάνωση του BikeRespect με θέμα το χώρο που καταλαμβάνουν στους δημόσιους δρόμους τρία μέσα μεταφοράς, το αυτοκίνητο, το λεωφορείο και το ποδήλατο. Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πανοραμική φωτογράφηση εξήντα αυτοκινήτων, ενός λεωφορείου και εξήντα ποδηλάτων, που τοποθετήθηκαν στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να γίνει η σύγκριση. Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις….. φωτογραφία από την εκδήλωση της Κυριακής, 2 Μαΐου 2010



Ανακοίνωση απο τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί, όσους επιθυμούν να ενταχθούν στα μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) του άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το έτος 2010, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από 16 Απριλίου έως 17 Μάιου 2010, στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ταυτόχρονα με την Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης. Δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Ν. Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον κατάλογο 85/148/ΕΟΚ, που αξιοποιούν τουλάχιστον 20στρεμ. με καλλιέργειες ή με τα ζώα τους και δεν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό γεωργική δραστηριότητα (συνταξιοδότηση ή ένταξη στο πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης).
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΥΠ.Α.Α.Τ. www. Agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr


Υψηλή τόνοι στην «βουλή» των γερόντων στην οδό Αριστοτέλους.

Την καθιερωμένη συνάντηση είχαν οι συνταξιούχοι της οδού Αριστοτέλους με κύριο θέμα συζήτησης τι άλλο από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες. Οι διάλογοι ήταν σε έντονο ύφος και το κατηγορητήριο για τους πολιτικούς ήταν πολύ σκληρό. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την «συνέλευση» των γερόντων

Ανταλλαγή εισιτηρίων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ.


Από το πρωί ξεκίνησε η ανταλλαγή εισιτηρίων σε αντικατάσταση των παλαιών με νέων, μετά την αύξηση των εισιτηρίων. Οι αλλαγές θα γίνονται μέχρι το τέλος Μαϊου. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το εκδοτήριο του ΟΑΣΘ στην Αριστοτέλους.