Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Τι θα ισχύσει φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις - Κατάθεση δυο μηχανογραφικών.

Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Δυο κομβικά πάρκα σε Εύοσμο και Κορδελιό αναβαθμίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Δυο κομβικά πάρκα στον Εύοσμο και το Κορδελιό αναβαθμίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Δένδιας στη Νότια Ρωσία - Ποιος είναι ο ομογενής ήρωας Kοκκινάκης που θα τιμήσει.

Ολοκληρώνοντας τις συζητήσεις του στο θέρετρο του Σότσι, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί τις πόλεις Ανάπα και Γκελεντζίκ στα παράλια της νότιας Ρωσίας όπου ζουν χιλιάδες ομογενείς, οι οποίοι οργανώνουν εκδηλώσεις υποδοχής του.

Από την 1η Ιουνίου οι Έλληνες θα εκδίδουν το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό

Ανοίγει ο δρόμος για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 κατόπιν της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών μελών έπειτα από σχετική πρόταση που είχε κάνει η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να εκδίδει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό από την 1η Ιουνίου, καθώς έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης. Να υπενθυμίσουμε ότι:

Άμεσες παρεμβάσεις στήριξης των πυροπλήκτων.

Άμεσες δράσεις ανακούφισης και ένα ευρύ πλέγμα στήριξης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη ανακοίνωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο από το Αλεποχώρι, όπου βρέθηκε χθες το πρωί. Τα μέτρα αφορούν σε δράσεις: α) κοινωνικής προστασίας, β) στεγαστικής συνδρομής, γ) αποκατάστασης των υποδομών, δ) οικονομικής ενίσχυσης, ε) στήριξης αγροτικών εκμεταλλεύσεων και ε) αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Επέκταση των self tests στο σύνολο των εργαζομένων του Δημοσίου.

Στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου, ακόμα και όσων εργάζονται από απόσταση, επεκτείνεται το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από κορονοϊό (self test). Έτσι, από σήμερα Δευτέρα 24 έως και το Σάββατο 29 Μαΐου θα είναι σε θέση να προμηθευτούν δύο νέα self tests, ένα για την εβδομάδα από 24 έως 30 Μαΐου και ένα για την εβδομάδα από 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2021.

Το τρένο Starlink του Elon Musk περνά πάνω από τους ουρανούς Mississauga και Brampton. Βίντεο.

Είδατε κάποια παράξενα φώτα στον νυχτερινό ουρανό στο Μισισάουγκα; Όχι, δεν ήταν αρχείο UFO Πιθανότατα έχετε δει το “Starlink Train” του ιδρυτή του SpaceX Elon Musk να περνά πάνω από το Mississauga