Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τουρκία – Γερμανία υπόλογες για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο βουλευτήςΑ’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, δήλωσε τα εξής : « Τιμούμε όλοι οι Έλληνες την 19η Μαίου, ημέρα μνήμης και τιμής των 350.000 Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν συστηματικά από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Ευθύνες συμμετοχής και συνενοχής στο έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, έχει και η Γερμανία η οποία  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου.

Αφίσα εκδηλώσεων Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος


Πως η... Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων...!!!

Φωτογραφία για Πως η... Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων...!!!

Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!


 Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα "Παραπολιτικά". Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν... μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Κ. ΠΕΤΣΑΝΗΣ Ένας έλληνας γιατρός στο CERN

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο κοινωνικών εφαρμογών σε θέματα άνοιας, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών και εξοικονομεί χρήματα, θα παρουσιάσει στο CERN, στη Γενεύη, ένας έλληνας επιστήμονας. Πρόκειται για τον ειδικό νευρολόγο, δρ. Κωνσταντίνο Πετσάνη, ο οποίος είναι ο πρώτος έλληνας γιατρός που έχει προσκληθεί στη διέρκεια λειτουργίας του CERN. Την επόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου θα παρουσιάσει στην επιστημονική κοινότητα του CERN και στην επιστημονική ομάδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ένα νέο πολυπαραγοντικό μοντέλο διαχείρισης της άνοιας.

Στο δρόμο κατά της λιτότητας οι Ιταλοί


Στο δρόμο κατά της λιτότητας οι Ιταλοί

«ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Ρώμης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η ιταλική κυβέρνηση.

«Η προτεραιότητα είναι η δουλειά, όχι ο φόρος ακινήτων» θέλησε να υπογραμμίσει το ιταλικό συνδικάτο Cgil, με τη διαδήλωση της οργάνωσής του Fiom, στην οποία είναι εγγεγραμμένο μεγάλο ποσοστό των εργατών βιομηχανιών της χώρας.
Στη σημερινή κινητοποίηση της Fiom, στην Ρώμη, συμμετείχαν 50.000 εργάτες των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Ιταλίας, με κύριο σύνθημα «τέρμα στη λιτότητα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

Η Χρυσή Αυγή κατά του πολιτικού κατεστημένου


Δελτίο τύπου
Όλα τα διεφθαρμένα κόμματα του συστήματος, δεξιά και αριστερά, ενώθηκαν και πάλι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί εμείς είμαστε η μόνη φωνή της Αλήθειας, η μόνη φωνή των Ελλήνων μέσα στη βουλή. Μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά. Την απόλυτη ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα φέρει ο Δραγασάκης.

Νεκροί και αγνοούμενοι από την σφοδρή κακοκαιρία στην Κίνα


Δεκάδες είναι οι άνθρωποι  που έχασαν την ζωή τους ενώ αρκετοί αγνοούνται από την έντονη κακοκαιρία που πλήττει την νότια Κίνα τις τελευταίες μέρες. Μέχρι στιγμής Κινεζικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 55 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 10 αγνοούμενους.

Η εφορία βάζει χέρι στις καταθέσεις μας


Συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό των οφειλετών μπαίνει η Εφορία κάνοντας απευθείας ανάληψη ακόμη και όλο το ποσό που της χρωστάει όποιος δεν την εξοφλεί. Τη νέα δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών αποκαλύπτει το αναθεωρημένο Μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από την τρόικα, η οποία ζητάει πρόσθετα μέτρα ακόμα και για το 2014, αν κατά τον έλεγχο του φθινοπώρου διαπιστωθεί μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας


Διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ήταν ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα για την ανασυγκρότηση της αριστεράς οι συνιστώσες, αλλά χρειάζεται ένας και όχι δεκατρείς χώροι υποδοχής μελών και οργανωτικής ένταξης, είπε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Φωτιά ξέσπασε στις 05:55 τα ξημερώματα σε υπόγειο επταώροφης οικοδομής, στην οδό Μελενίκου 27, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεση της έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με εφτά άνδρες, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του κτιρίου.

Χρυσή Αυγή. Ανοιχτή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Δελτίο τύπου
Αύριο Κυριακή 19 Μαΐου 2013  και ώρα 19:30 στην Πλατεία Ακριτών Πόντου - Αχαρναί
Μια μέρα που οφείλουμε όλοι να χαράξουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας. Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του κάτω από αντίξοες συνθήκες, για πάνω από 3.000 χρόνια.

Ενδιαφέρον και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ρωσικό «καρφί» για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ


Την πεποίθηση ότι, «αν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπό ιδιωτικοποίηση Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) να περιέλθουν στις ρωσικές επιχειρήσεις Gazprom και Sintez εξέφρασε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας, κ. Αλεξέι Ποπόφ.

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί στο Χονγκ Κονγκ είναι γεγονός


Το Χονγκ Κονγκ έθεσε σήμερα σε κυκλοφορία τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί του, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η σοβαρή ρύπανση αυτής της μεγαλούπολης της νότιας Κίνας, στην οποία κατοικούν επτά εκατομμύρια άνθρωποι.



Στο ταμείο της ΤτΕ η δόση των 4,2 δισ. ευρώ


Στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να κατατεθούν τα 4,2 δισ. ευρώ της δόσης που εκταμίευσε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει το Διοικητικό του Συμβούλιο στις 15 Μαΐου.

Εκτυφλωτική λάμψη από πρόσκρουση μετεωρίτη στην επιφάνεια της Σελήνης


Αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο που παρακολουθεί το φεγγάρι έχει καταγράψει εικόνες ενός μετεωρίτη, βάρους περίπου 40 κιλών να χτυπά στη σεληνιακή επιφάνεια, δημιουργώντας μια εκτυφλωτική λάμψη, ανακοίνωσαν την Παρασκευή επιστήμονες της NASA.