Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

“Βόμβα” με Παπαδήμο αντί του Ράιχενμπαχ!

REPORTER
Το θέμα της «αυξημένης και μόνιμης επιτήρησης» της Ελλάδας, από μια ομάδα τεχνοκρατών την οποία θα επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή κυρίως η Γερμανία, για να παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε η χώρα μας, στο πλαίσιο του «κουρέματος» του χρέους σε ποσοστό 50%, εξελίσσεται σε βασική παράμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Βενιζέλος σε ρόλο “συγκυβερνήτη”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η σημερινή ήταν η μέρα του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό τουλάχιστον σχεδίασε και υλοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου. Μόνο που, εκτός από τον Πρωθυπουργό, σε πρώτο πλάνο, σχεδόν συγκυβερνήτη, βρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Πως τολμούν να πανηγυρίζουν;”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
«Φρένο» στους πανηγυρισμούς και το κλίμα ενθουσιασμού που από το πρωί προσπαθεί να επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεκάδες συναγωνιστές του κινήματος "Δεν πληρώνω" και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν έξω από το σπίτι της συναγωνίστριας μας Σ.Κ. σήμερα 27/10/11 γύρω στις 10 το πρωί όπου η αστυνομία μαζί με 3 δικαστικούς επιμελητές προσπάθησαν κατ'εντολήν της εταιρίας "Νέα Οδός" να κατασχέσουν το αυτοκίνητό της.

Ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το κλίμα υποδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην απογευματινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ήταν πανηγυρικό. Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι επέστρεψε «νικητής και τροπαιούχος» από τις Βρυξέλλες, μια εξέλιξη που τον βγάζει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Η Χίλαρι “ζήλεψε” τον Κίσινγκερ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πονεμένη γυναίκα είναι, από την εποχή που ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, παζάρεψε ουσιαστικά την προσωπική αξιοπρέπειά της, για να μην κλονιστεί το τελευταίο μέρος της θητείας του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μπορεί να κερδίσει τον Ομπάμα;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι το «φαινόμενο» Ρικ Πέρι αρχίζει να χάνει την αίγλη του, φέρνοντας και πάλι τον Μιτ Ρόμνεϊ σε πρώτο πλάνο, αναφορικά με το ποιος θα κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και θα κληθεί στη συνέχεια να αναμετρηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του 2012.

Επόμενη στάση: Έξοδος από το ευρώ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ποια σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με το αβγό; Κατ αναλογία την ίδια που έχει το αβγό με το κούρεμα. Δηλαδή, όπως θα λέγαμε, «πάρε το αβγό και κούρευτο». Διότι το μόνο βέβαιο από αυτό το νέο «εθνικό αφήγημα» είναι ότι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι(«καραφλή») όπως ήταν και πριν το «κούρεμα».

Η εισήγηση του Νίκου Νικολόπουλου στην 2η Διαρκή Επιτροπή Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στο Παλέρμο με θέμα την Πρόληψη-αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου από διαρροή πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η τεράστια οικολογική αλλά και η οικονομική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού είναι αυτό που πάσει θυσία πρέπει να αποφευχθεί στον Μεσογειακό χώρο. Προσπαθούμε να αντλήσουμε διδάγματα και να ενσωματώσουμε γνώσεις από αυτή την τραγική εμπειρία.  Η Μεσόγειος θάλασσα είναι μια ημίκλειστη θαλάσσια λεκάνη που παρεμβάλλεται μεταξύ Β. Αφρικής μέσης Ανατολής και Ν. Ευρώπης και έχει πληθυσμό 150 εκ. που διπλασιάζεται την τουριστική περίοδο.

Δήλωση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Νέα Δημοκρατία: Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους… ναυαγοσώστες. Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου:
«Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η χθεσινοβραδινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. Κι όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη…

«ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ» - «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ – ΝΕΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ!

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Του ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως «φάρσα».
Στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, σε σχέση με τις πρωϊνές αποφάσεις (27/10) των Συνόδων Κορυφής, ξαναπαίζεται το θέατρο που παίχτηκε με τις παλιότερες κωμικές αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Η Ελλάδα γιορτάζει τις νίκες της ηττημένη

Ηθικό στο ναδίρ
Σοφία Βούλτεψη
Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από ψυχολογικής πλευράς και όσον αφορά στο ηθικό του λαού καθιστά ουσιαστικά άνευ σημασίας τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που, εντελώς απομυθοποιημένοι στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιδίδονται σε οικονομικού περιεχομένου παζάρια, την ώρα που το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και οδηγεί στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκης απαντά στον κ. Καρατζαφέρη

Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ALTER, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έπειτα από τις γνώριμες κολοτούμπες του, αποκάλυψε την απέραντη “αγάπη” που είχε για τους υπαλλήλους του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Είπε ότι αν κυβερνούσε τη χώρα δεν θα χρειαζόταν παραπάνω από 200.000 υπαλλήλους και με σκωπτικό τρόπο θα έστελνε τους υπόλοιπους για βρούβες, την ώρα που γνωρίζει ότι μόνο αυτοί που υπηρετούν τον ελληνικό στρατό ανέρχονται στις 200.000.

Οι αγορές πανηγυρίζουν, οι κερδοσκόποι μελαγχολούν

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένα σκηνικό… 22ας Ιουλίου, δηλαδή της επομένης της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου ζούμε σήμερα σε επίπεδο διεθνών αγορών, με τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου να καταγράφουν «ράλι» ανόδου, εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού,

Τελικά… ο Σημίτης είχε δίκιο

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η αλήθεια να λέγεται. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με άρθρο του είχε ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, όλοι είχαν αντιδράσει με πρωτοστατούντα τον Γιώργο Παπανδρέου συνεπικουρούμενο από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Προχθές ο Αδαμίδης θέλησε να ‘αδειάσει’ τεχνική ηγεσία και αρχηγούς για την φυγή του Τζιμπούρ, που μπορεί να προσέφερε αρκετά στην ΑΕΚ αλλά στον Ολυμπιακό βγάζει μάτια! Παράλληλα στο ‘λιμάνι’ και στον φιλικά προσκείμενο Τύπο, λόγω της απόδοσης του Λέτο στον Παναθηναϊκό, προσπαθούν να εκμηδενίσουν τον Αργεντινό σε μία άστοχη όσο και υποκειμενική σύγκριση με τον Τζιμπούρ, που αντικειμενικά είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Γιώργος ανοίγει τα χαρτιά του με διάγγελμα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Ηλίας Μόσιαλος αλλά και οι υπόλοιποι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου απαντούσαν με τον ίδιο… μονότονο τρόπο, σε όσους ρωτούσαν αν ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών μετά το «κούρεμα» του χρέους, όπως του έχουν ζητήσει η Βάσω Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Επόμενη στάση: Έξοδος από το ευρώ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ποια σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με το αβγό; Κατ αναλογία την ίδια που έχει το αβγό με το κούρεμα. Δηλαδή, όπως θα λέγαμε, «πάρε το αβγό και κούρευτο». Διότι το μόνο βέβαιο από αυτό το νέο «εθνικό αφήγημα» είναι ότι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι(«καραφλή») όπως ήταν και πριν το «κούρεμα».

Η αναβίωση του “Άξονα”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ακόμη κι αν δεν έφτανε το δικό της πείσμα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε δίπλα της τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Σύνοδο των Βρυξελλών. Λογικό ήταν οι τραπεζίτες να μην έχουν… καμία τύχη απέναντι στον Άξονα. Σε δύσκολες εποχές σαν τη σημερινή, οι ιδιώτες αποδείχτηκαν…

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας. ΟΧΙ στην κοινωνική καταστροφή

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουμε όλοι μαζί τώρα τον αγώνα μας για την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας,αλλά και κάθε κυβέρνησης που αναγνωρίζει έστω και 1€ του χρέους.

ΠΩΣ «ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ» Η Ν.Δ. ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ…


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ…

Πέρασαν ήδη έξι μέρες από τη λήξη της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων και η Θεσσαλονίκη παραμένει βρόμικη, με λόφους σκουπιδιών σε όλες τις γειτονιές της!

Παρέλαση.. διαμαρτυρίας από εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης


Παρέλαση διαμαρτυρίας, πίσω από την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων, έκαναν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση κατά την αποχώρηση των επισήμων.

Βίντεο από την μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη καμάρωσε και χειροκρότησε τα νιάτα της.


Ενώπιων των επισήμων πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Με το άψογο παράστημα τους οι νέοι της Θεσσαλονίκης απέδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στα παιδιά της.

Η εξουσία ως χρυσή φυλακή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, ο ψεύτης είναι το ίδιο ασφαλής με τον έντιμο άνθρωπο που δεν έχει διανοηθεί ποτέ στη ζωή του να πει ψέματα. Διότι όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, με μεγάλη άνεση μπορεί να δηλώσει (ο ψεύτης) πως δεν εννοούσε αυτό, αλλά το… άλλο!

Δυο χρόνια «Εμβόλιμα Νέα»


Δύο χρόνια «Εμβόλιμα Νέα». Δυο χρόνια στις επάλξεις της καθημερινής ενημέρωσης των εκατοντάδων αναγνωστών μας. Ευχαριστούμε θερμά επώνυμους και ανώνυμους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το blog μας. Ευχαριστούμε τους δεκάδες σχολιαστές που επέλεξαν το blog μας για την κατάθεση των απόψεων τους. Όλοι μαζί συνεχίζουμε, με ένα στόχο, καλύτερη και έγκυρη ενημέρωση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους .



Απέκλεισε τις εκλογές. Ή μήπως… όχι;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, είχε στοιχεία… φωτογραφίας από το μέλλον. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε εστίασε τη ρητορική και την επιχειρηματολογία του στο «ξημέρωμα μιας καινούριας μέρας», θέλοντας να αγκιστρώσει τον πολιτικό προσανατολισμό του στο μέλλον, ξεχνώντας το παρελθόν.

“Τελική λύση” με “κούρεμα” 50% και… κηδεμονία

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «τελική λύση» για το ελληνικό χρέος κατάφερε να ξεπεράσει σε σασπένς χιτσκοκικής έμπνευσης κινηματογραφικές δημιουργίες. Μόνο που ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορεί κανείς να συμπεράνει με βεβαιότητα αν πράγματι μπήκε η… τελεία, αν γυρίσαμε απλώς σελίδα, ή αν οι πανηγυρισμοί μείνουν μετέωροι, όπως συνέβη με τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου.

Η Κυβέρνηση πολώνει το κλίμα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Με συγκρατημένο… ενθουσιασμό έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση η συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%. Το κλίμα που διαμορφώνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα «καλά νέα» από τις Βρυξέλλες, είναι πανηγυρικό, στα πλαίσια φυσικά που ορίζει η συγκεκριμένη δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα.

Τα τέσσερα “αγκάθια” της συμφωνίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Γύρω από τέσσερα διακριτά σημεία φαίνεται να κινείται η τελική φάση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το ελληνικό χρέος, και την επαρκή αντιμετώπισή του.

Γιατί λοιπόν έγιναν όλα αυτά;

REPORTER
Αυτή την ώρα το… ευρώ είναι κυριολεκτικά κλειδωμένο στον όγδοο όροφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και οι πρωταγωνιστές της τελευταίας πράξης του δράματος προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των τραπεζιτών για το ύψος ή αν θέλετε κατά μια άλλη έννοια, το βάθος του «κουρέματος».

Βενιζέλος ενημέρωσε Παπούλια και υπουργούς

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τα μέλη της Κυβέρνησης που βρίσκονται στην Αθήνα ενημέρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, με τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρώντας σε αναλυτική παρουσίαση του ύψους που συζητείται για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Και φτωχοί, και “κουρεμένοι”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Οι «παρθένες» του πολιτικού συστήματος, όταν εδώ και ενάμισι χρόνο φαινόταν ότι το χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση, έκαναν τους… «Γερμανούς». Όχι μόνο δεν άκουγαν, αλλά μας είχαν απαγορεύσει να εκστομίζουμε τη λέξη.

Αντάρτικο ΕΚΤ απέναντι στη Μέρκελ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Μάριο Ντράγκι έβαλε εγκαίρως τις βάσεις για να μας υποχρεώσει να τον… λατρέψουμε, όπως τον προκάτοχό του, Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που επελέγη από την Άνγκελα Μέρκελ, και φερόταν μέχρι πρότινος ως πειθήνιο όργανο του Βερολίνου, όρθωσε απόψε ανάστημα. Την πιο κρίσιμη ώρα.

Ο Σαρκοζί “δείχνει” ευθύνες Παπανδρέου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στις αρχές του 2010, με την παγκόσμια οικονομική κρίση όχι απλά να χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας, αλλά να απειλεί να την γκρεμίσει, η Κίνα και η Ρωσία προσφέρθηκαν να επενδύσουν στη χώρα μας, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση του δημοσιονομικού αδιεξόδου, κα στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση συνθηκών αναπτυξιακής προοπτικής.