Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δύο νεαροί νεκροί, τρεις σε κώμα από αναθυμιάσεις


Τραγωδία σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα, με θύματα πέντε νέους από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.

Περικοπές για εξοικονόμηση πόρων υπέρ ΕΟΠΥΥ


Σε νέες περικοπές επιδομάτων προς τους ασφαλισμένους του προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το επίδομα τοκετού, που ήδη καταργήθηκε για τις γυναίκες πουγεννούν στο μαιευτήριο, αναμένεται να μπουν στα ταμεία του Οργανισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στα 100 ευρώ έναντι 150 ευρώ μειώνεται και η αποζημίωση για γυαλιά οράσεως, ενώ διπλασιάζεται και ο χρόνος αναμονής για την απόκτηση νέων.

Κραυγή αγωνίας από συνταξιούχους του ΙΚΑ


«Δεν έχουμε χρήματα ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε καν για να πάρουμε τα φάρμακά μας. Οι συντάξεις μας έχουν μειωθεί τόσο πολύ που θυμίζουν... προνοιακά επιδόματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ασφαλισμένοι συνταξιούχοι σε 29 νομούς της χώρας μας που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους τα φάρμακά τους από τον περασμένο Ιούνιο και ακόμη δεν έχουν πάρει πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ».

 Της Νικολέττας Μπούκα

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόφαση-μήνυμα τα ισόβια


Απόφαση-μήνυμα για τη διαφθορά στο δημόσιο βίο αποτέλεσε η χθεσινή βαρύτατη καταδίκη του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια κάθειρξη για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση ποσού περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Του Κώστα Καντούρη

ΚΟΡΩΝΕΙΑ Μέτρα σωτηρίας για τη λίμνη


Κατώτερη της καλής χαρακτηρίζεται η συνολική κατάσταση των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας, στις οποίες καταγράφονται, εκτός των άλλων, υπερβάσεις νικελίου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρηfkoutsamparis@makthes.gr

Η βελτίωση αυτής της κατάστασης επιχειρείται μέσω της εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου που έχουν εκπονήσει οκτώ μελετητικά γραφεία για λογαριασμό της ειδικής γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Μαθήματα Ιστορίας από την Χρυσή Αυγή η απάντηση σε Σύριζα, Πασόκ και Δημάρ - ΒΙΝΤΕΟ

Εκπρόσωπος Τύπου Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης: "Με αφορμή κάποια μαθήματα Ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους της Χρυσής Αυγής ξεσηκώθηκαν τα ανδρείκελα των κομμάτων και των καναλιών.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Φταίει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις καθυστερήσεις


Ο δήμος Θεσσαλονίκης ευθύνεται για την καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών στο εργοτάξιο της Πυλαίας, υποστηρίζει η Αττικό Μετρό ΑΕ

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η αναθέτουσα εταιρεία του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης απάντησε χθες στις καταγγελίες που ακούστηκαν στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τις οποίες η Αττικό Μετρό καθυστερεί το έργο. Ειδικότερα, για το αμαξοστάσιο του μετρό περιγράφει ότι «έχει χωροθετηθεί στα όρια της Πυλαίας, σε γειτνίαση με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Θεσσαλονίκης, από τον οποίο έχει απαλλοτριωθεί έκταση 47 στρεμμάτων.

Στον καιρό των Μπέπε Γκρίλλο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό που συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί στην Ιταλία, δείχνει τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αν δεν πηγαίναμε εγκαίρως σε εκλογές κι’ αν τα μέτρα δεν είχαν ληφθεί από μια εκλεγμένη κυβέρνηση – έστω και με τον τρόπο που εξελέγη ο κ. Παπανδρέου και ας λέει ό,τι θέλει η κ. Γεννηματά, που κάνει πως ξεχνά ότι ο Γιώργος υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και πως «δεν θα πληρώσουν οι ασθενέστεροι» και πως λεφτά υπήρχαν και αυτός θα τα έβρισκε, αλλά δεν τα βρήκε πουθενά αλλού πλην του μηχανισμού.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Τράπεζες-εισπρακτικές να μην ενοχλούν όσους έχουν υπαχθεί στο «νόμο Κατσέλη»


Να σταματήσουν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον "νόμο Κατσέλη" συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγ. Ζερβέας. Θέση την οποία κοινοποίησε στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδά, στον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Γ. Στεργίου, καθώς και στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή "προς γνώση και για δικές τους κατά νόμο ενέργειες".

Ελεγχοι του ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς των συγγενών Παπακωνσταντίνου


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.