Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

17 τόνοι ζωοτροφών και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Δεκαεπτά τόνους ζωοτροφών και ειδών πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και της Αντιπεριφέρειας Υγείας και στο πλαίσιο της δράσης «Είμαστε δίπλα σας» για να στηρίξει και να ενισχύσει έμπρακτα τους συμπολίτες μας στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο των 77 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Στις εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο των 77 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

1 δις ευρώ για τη θαλάσσια συγκοινωνία και τις λιμενικές υποδομές.

Τη χρηματοδότηση 44 έργων για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών σε νησιά και 47 ακτοπλοϊκών γραμμών, μέσω πολυετών συμβάσεων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Για το σκοπό αυτό διασφαλίστηκαν πόροι περίπου 1 δις ευρώ. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου περιλαμβάνει:

Τα ισχύοντα μέτρα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Αυτές είναι οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης


Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής
:

  1. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  2. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
  3. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
  4. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

Εργασίες καθαρισμού τεχνικών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εργασίες καθαρισμού τεχνικών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Εδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Έφυγε η φωνή της Ρωμιοσύνης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης, μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας.