Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τρία έργα πρασίνου και αστικής ανάπλασης υλοποιούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Τρία σημαντικά έργα πρασίνου και αστικής ανάπλασης σε ισάριθμες περιοχές της Καλαμαρίας υλοποιούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Τα έργα έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Καλαμαριάς και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.

Σε ισχύ το ψηφιακό πιστοποιητικό κορονοϊού.

Εύκολα και γρήγορα μέσα από το gov.gr όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να λάβουν το πράσινο πιστοποιητικό θα μπορούν να το εκδώσουν είτε ψηφιακά είτε να εκτυπώσουν. Μέσα από το gov.gr θα επιλέξουν τον τομέα Υγεία και Πρόνοια και έπειτα θα δούνε την επιλογή «Κορωνοϊός COVID -19». Στην λίστα με τις διάφορες βεβαιώσεις είτε εμβολιασμού κατά της πανδημίας, αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κ.ά. θα προστεθεί και η επιλογή για έκδοση του πράσινου πιστοποιητικού. Εκεί θα ζητηθεί να δοθούν οι κωδικοί taxisnet και τον ΑΜΚΑ. Η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες που θέτει σε λειτουργία τη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς ο σχετικός Κανονισμός τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου. Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID: