Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το Σάββατο θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, και στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε». Δηλαδή, 6 μέρες πριν από το διάστημα που αρχικά είχε καθοριστεί.

Μικροεπεισόδια αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη


Τις τελευταίες ώρες επεισόδια σημειώνονται μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών κουκουλοφόρων στην Εγνατία οδό και στο ύψος της Θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων οι νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια άναψαν φωτιές και πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Έγιναν συλλήψεις.
Φώτο seleo.gr


Διόδια 2,40 ευρώ από τον Απρίλιο

Αρχίζουν αύριο τη λειτουργία τους τα διόδια στα Ιωάννινα και στην άλλη βδομάδα στη Νυμφόπετρα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Μισθωτοί και συνταξιούχοι σηκώνουν τα φορολογικά βάρη

Ταυτόχρονα, αύξηθηκε η φοροδιαφυγή, σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών.

Αυξήθηκε το 2009 η συμμετοχή των μισθωτών και των συνταξιούχων στα φορολογικά βάρη σε σχέση με το 2008, ενώ μειώθηκε αντίστοιχα η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του ΠΑΟΚ και αρχίζει διαδικασίες εξυγίανσης


Την πρώτη της συνεδρίαση έκανε η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα θέματα που απασχολούν την ομάδα τέθηκαν επί τάπητος, με αυτό που καίει περισσότερο να είναι ασφαλώς το οικονομικό.

Η Θεσσαλονίκη τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου


Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία-μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία κατέληξε στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η Γενιά που σταμάτησε την πρόοδο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε προς τα πίσω, το κουβάρι της εθνικής μνήμης, αναπόφευκτα θα σταματήσουμε… απότομα στο Πολυτεχνείο. Ως ιστορικό γεγονός, ως συγκινησιακή θυσία, ως σημείο αναφοράς για την απαρχή μιας νέας πολιτικής περιόδου, που βαφτίστηκε Μεταπολίτευση.

Ο Ράιχενμπαχ βάζει “πωλητήριο” για την Ελλάδα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Είναι αλήθεια ότι ο Χορστ Ράιχενμπαχ επέδειξε αστική ευγένεια. Περίμενε να πάρει η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, και σε κάτι λιγότερο από… μισή μέρα, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να μας… ενημερώσει για το μέλλον του τόπου.

Ένας… ΜακΓκρέγκορ για τον Ολυμπιακό

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Κοστάντσο… δεν. Όσο για τον Μέγερι, έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, μέχρι να βρεθεί στο σημείο να μπορεί να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια τα γκολπόστ μιας ομάδας που βαδίζει «αγκαλιά» με τον πρωταθλητισμό.

Ν. Νικολόπουλος: «Σοβαρό το πρόβλημα από την μη λειτουργία του ογκολογικού ξενώνα»

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Ογκολογικού Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ στερούνται εκατοντάδες ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες μετά την παραίτηση της προέδρου Μ. Μασσαρά καθώς η μονάδα που μετά βαΐων και κλάδων εγκαινίασε πριν από 16 μήνες η τότε υπουργός Υγείας Μ.

Η Ευρώπη γίνεται… Ένωση ανεργίας

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η διεθνοποίηση μιας κρίσης που φυσικά δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά επικεντρώθηκε στην Αθήνα, ως ανοιχτή πληγή για την ευρωζώνη, και συνολικά για την παγκόσμια οικονομία, δείχνει πόσο… δίκιο έχει η ελληνική κοινωνία να εξεγείρεται. Και να αγανακτεί.

Πολύ ακραίος για πλανητάρχης

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πολύ μεγάλος (σε ηλικία)… Πολύ ξεπερασμένος (σε ιδέες)… Πολύ ακραίος (πάλι σε ιδέες, αλλά και συμπεριφορά). Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Νιουτ Γκίνγκριτς να προηγείται, έστω και ψυχολογικά (23%-22%) του Μιτ Ρόμνεϊ, μεταξύ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα ενόψει της αναμέτρησης του 2012.

Ο “ιστορικός” εκπέμπει SOS

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
‘Τρίζουν’ τα κόκκαλα του εθνομάρτυρα Χρυσόστομου Σμύρνης, ιδρυτή του ιστορικού Πανιωνίου, βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στο ‘παιδί’ του!

Αλήθειες και Ψέματα στο Μακεδονικό ζήτημα !!!

Μια ιστορική αναδρομή από την εποχή της Οικογένειας των Πτολεμαίων ως την εποχή της Οικογένειας ... Παπανδρέου
Αθανάσιος Τσίγκας
 aegeantimes.gr
Που βρίσκεται η αλήθεια ανάμεσα σε όλο αυτό τον εθνικιστικό παροξυσμό που ζούμε χρόνια τώρα; Οι Σκοπιανοί απαιτούν το όνομα Μακεδονία και προς το παρόν δείχνουν να κερδίζουν, αλλά ποιές είναι οι αιτίες αυτού του προβλήματος;

Ισχυρό μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του ανοιχτού και ελεύθερου Διαδικτύου


«Το ανοιχτό Διαδίκτυο προϋπόθεση για την καινοτομία και την ψηφιακή οικονομία», τονίζει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
Την ανάγκη διατήρησης του ανοιχτού και ουδέτερου χαρακτήρα του Διαδικτύου επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του που εγκρίθηκε στο Στρασβούργο με μεγάλη πλειοψηφία.

Φόρτωσαν τη δουλειά στον Παπαδήμο και ελπίζουν στην... μετά θάνατον ζωή!

Ψήφος για... κούρεμα
Σοφία Βούλτεψη
Ψήφο εμπιστοσύνης με το βλέμμα στο «κούρεμα» έλαβε η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος αμέσως μετά ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής του αρμόδιου (για το κούρεμα) φορέα, Τσαρλς Νταλάρα.

Μέριμνα για μια πιο κοινωνική Ευρώπη στους προγραμματικούς στόχους για την νέα στρατηγική των καταναλωτών


Παρέμβαση με τροπολογίες του Κ. Πουπάκη στη σχετική Έκθεση
Κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση σχετικά με τη νέα στρατηγική που αφορά την πολιτική υπέρ των καταναλωτών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ


ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
Διέξοδος ή καταστροφή ;

Πρωτοβουλία για την Ηλιακή Ενέργεια της Μεσογείου

Η τοποθέτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου κατά την διάρκεια των εργασιών της επιτροπής ενέργειας της ΡΑΜ

Πολύ σημαντική πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη.


Το Kοινωνικό Iατρείο Aλληλεγγύης ξεκινά την λειτουργία του σε λίγες ημέρες. Σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο στην Αισώπου 24 (πρώτη προς τα κάτω παράλληλο της Μοναστηρίου, περιοχή Βαρδάρη),

Η ΟΝΝΕΔ γκρέμισε τους μύθους…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Αν δεν ξεκινήσουν την επανάσταση οι νέοι, δεν θα την ξεκινήσει κανείς…Σε μια εποχή κατά την οποία η συλλογική αμφισβήτηση προς την πολιτική, τους θεσμούς και τα κατεστημένα προσλαμβάνει μορφή αυτονόητης εξέγερσης,

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "Μόνη λύση στις δημοκρατίες και τα αδιέξοδα είναι οι εκλογές και η ελεύθερη έκφραση και βούληση του κυρίαρχου λαού".

Συνεδρίασε η Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Ι.Τ. στις 16/11/2011 με θέμα ημερήσιας διάταξης “ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ”.

Η δημοσιογραφία… χωρίς υστερόγραφα

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΟΥ
Όταν αναφέρεται γενικά η έννοια της δημοσιογραφίας, τι θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος; ‘Η τι θα μπορούσε να πει γι’ αυτή; Και τελικά τι απ’ όλα αυτά ισχύει στην πραγματικότητα και πως είναι διαμορφωμένα τα πράγματα στους «σύνθετους» κατά τα άλλα κόλπους της δημοσιογραφίας;

Το Πολυτεχνείο “ζει”. Με… μηχανική υποστήριξη

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το «Πολυτεχνείο» μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και γέρασε. Ακολουθεί την πορεία της ζωής. Πεθαίνει. Άντε να βγάλει ακόμη μια χρονιά, κι έχει ο θεός μέχρι την επόμενη.

Γκρίνια των “φιλελεύθερων” για Καμμένο

REPORTER
Σχόλια και εκνευρισμό προκάλεσε σε ορισμένα μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, η «μισή» διαγραφή του Πάνου Καμένου.

Θα προλάβει να μας σώσει η ΕΚΤ;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Στη Le Monde της 16.11.2011 αναλύεται ίσως το πιο κεντρικό θέμα το οποίο απασχολεί την ευρωζώνη σχετικά με τον κατευνασμό της πίεσης των αγορών, το οποίο αποτελεί παράλληλα λόγο διαφωνίας Η.Π.Α – Γερμανίας για την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική σχετικά με την απορρόφηση των κρατικών χρεών.

Εμεις σήμερα θα βγούμε στους δρόμους..Εσύ;

38 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας ενάντια στην απροκάλυπτη στρατιωτική δικτατορία, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι περισσότερο από επίκαιρα.

Τεχνοκράτες: Ο τρίτος δρόμος προς την καταστροφή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν εδώ στην Ελλάδα δεν είχαμε την ειδική περίπτωση που ακούει στο όνομα Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του – χθες μίλησε με τον Μπαράκ Ομπάμα και ανέλυσε μαζί του τα των διεθνών οικονομικών εξελίξεων και τα της Αραβικής Άνοιξης, βεβαίως – θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει το «una faccia, una razza».

Το μήνυμα που στέλνει η Ιταλία

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο Μάριο Μόντι, ο επονομαζόμενος και «super Mario», σχημάτισε μια κυβέρνηση αμιγώς αποτελούμενη από τεχνοκράτες. Και έκανε και κάτι άλλο. Τοποθέτησε μόλις 11 υπουργούς, θέλοντας έτσι μ’ αυτό τον τρόπο να φανεί η διαφορά από την προηγούμενη πολυμελή κυβέρνηση.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ «ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ»

Σημαντική δημοσκόπηση μετά τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου της VPRC για τα «Επίκαιρα», αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου αλλά και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

…Η απάντηση θα έρθει από τον πολλαπλασιασμό της δύναμης των ελεύθερων και ανεξάρτητων Ελλήνων πίσω από την ιδεολογική λέξη “Αντίσταση”.