Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 15-12-2013

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στο Αιγαίο και στη Θράκη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Χιόνισε μετά από 112 χιόνια στην Αίγυπτο! Κύμα ψύχους

Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει εδώ και αρκετές ημέρες όλη τη Μέση Ανατολή! Πλημμύρισε η Γάζα...

Στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Αντιφατικές και συγκρουόμενες οι εκτιμήσεις…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Χαράς ευαγγέλια στις Βρυξέλλες, στους Διεθνείς χρηματιστηριακούς κύκλους και στις περιώνυμες «αγορές» αποτελεί η είδηση ότι η Ιρλανδία, Παρασκευή και 13 του Δεκέμβρη 2013, δηλαδή αυτό το Σάββατο – Κύριακο τελειώνει με το δικό της μαρτύριο του μνημονίου της γνωστής τρόικα.

O Άνθιμος Θεσσαλονίκης για την Αγιοκατάταξη του Ι.Καποδίστρια

Η επιστολή (απόσπασμα) του Ι.Καποδίστρια
προς την Ιεραρχία της Ελλάδος
στην οποία αναφέρθηκε
ο σεβ.Μητροπολίτης κ.κ.Άνθιμος

O σεβ.Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμος μιλά στην εκπομπή Magazino Life για τους λόγους που τον οδήγησαν να προτείνει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αγιοκατάταξη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και Αγίου της πολιτικής, του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ποιοι προσεύχονται για μας απόψε;

Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο.

«Προστατεύστε τους αγρότες» ζητούν 27 βουλευτές

Ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών, ακόμη και συντάξεις τους παρακρατούνται λόγω οφειλών, με συνέπεια οι παραγωγοί να περιέρχονται σε σοβαρότατη οικονομική δυσχέρεια και συχνότατα σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις βιοποριστικές ανάγκες τους.

Tου Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στα χέρια της Αστυνομίας αρχαιοκάπηλος στη Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από έρευνες στο σπίτι και στην αποθήκη του 45χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν 68 νομίσματα των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, οκτώ χάλκινα βραχιόλια και 14 χάλκινα δαχτυλίδια των βυζαντινών χρόνων, ένα σιδερένιο καρφί και μία σιδερένια αιχμή βέλους των ιστορικών χρόνων.

8 ιστορικές φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί


8 ιστορικές φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Το ότι η ιστορία γράφεται, εκτός από λέξεις, και με φωτογραφίες (που συχνά αξίζουν όσο χιλιάδες λέξεις) είναι γνωστό. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, αν και ιστορικές, παραμένουν άγνωστες. Δείτε τις.

Πανέμορφες φωτογραφίες από την χιονισμένη Τραπεζούντα! Δείτε εικόνες














Διορία 10 ημερών για τους 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους που μπαίνουν σε κινητικότητα

Διορία δέκα ημερών θα έχουν περίπου 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι καλούνται εν μέσω εορτών να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας.
Το πρόγραμμα της εθελοντικής μετακίνησης προωθείται κατεπειγόντως στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον «πιλότο» για το πως θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στις φλόγες δύο αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη


Στόχος εμπρησμού έγινε στις 21:30 το βράδυ όχημα ιδιοκτησίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ήταν σταθμευμένο στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο της πόλης.
Ο άγνωστος δράστης έριξε εύφλεκτη ουσία στο αριστερό ελαστικό του οχήματος με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και να καταστραφεί το εσωτερικό τμήμα του.

Κίνα: Νεκροί 21 ανθρακωρύχοι μετά από έκρηξη

Νεκροί είναι 21 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν σε στοά ορυχείου της βορειοδυτικής Κίνας ύστερα από έκρηξη αερίου, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ.Η έκρηξη σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Μπαϊάνγκου της κομητείας Χουτούμπι στην επαρχία Σιντζιάν χθες.

Υπολογίστε τι φόρο θα πληρώσετε για το ακίνητό σας


Μόνιμος γίνεται πλέον ο φόρος ιδιοκτησίας στα ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ μειώνεται στο 3% από 8% έως 10% σήμερα ο φόρος μεταβίβασης για όσους αγοράσουν ακίνητο από το νέο έτος.