Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ Στα ύψη οι οδικές αφίξεις και οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους

Σημαντική αύξηση τουριστών που μετέβησαν οδικώς στη χώρα μας σημειώθηκε πέρυσι, με τη Θεσσαλονίκη να είναι στις πρώτες θέσεις επιλογής για διανυκτέρευση στη Βόρεια Ελλάδα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΣΑΜ ΤΣΕΚΟΥΑΣ «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αλλάξει»

Ο Σαμ Τσεκουάς, ένας σύγχρονος φιλέλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία, επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου σπούδασε, δηλώνει ευγνώμων για την ελληνική του παιδεία και εφευρίσκει τρόπους να ανταποδώσει.

Της Μαρίας Τερζούδη

Τραγωδία στο Θερμαϊκό: Νεκρός ανασύρθηκε 45χρονος

ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου ενός 45χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με το Λιμενικό,ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες τις πρωινές ώρες από τα νερά του Θερμαϊκού, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο ηθοποιός Μπάμπης Αλατζάς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο καλός ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης, τόπο της καταγωγής του.

Τέσσερις νεκροί από κατολισθήσεις στην Ελβετία

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας στη διάρκεια της νύχτας, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται στην ιταλική πόλη Γένοβα έπειτα από πολλές ημέρες βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Ντόροθι Κινγκ: Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Μνημειώδη τα ευρήματα στον τύμβο

"Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική", λέει η Ντόροθι Κινγκ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στη επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, κοντά στην Περαία.

Πώς και πότε θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Την αξιοποίηση του θεσμού των υποθηκοφυλακείων για την επιτάχυνση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εισηγούνται στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, οι υπηρεσίες του υπουργείου. 

Κρήτη: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα στο δρόμο Ρεθύμνου - Ηρακλείου από τη σύγκρουση δύο οχημάτων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και νεκρός μέσα από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ένας άνδρας.

Με αίμα βάφτηκε η οδός Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη
Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης, το δυστύχημα σημειώθηκε στο ρεύμα εξόδου από την πόλη στην περιοχή του Κορδελιού όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε σε κράσπεδο πεζοδρομίου...

Εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η ιστοσελίδα energo-eke.gr, στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να εισπράξουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους.

ΣΗΜΕΡΑ (16/11) ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα, Κυριακή (16/11/2014) συγγενείς και φίλοι στον 30χρονο ποδοσφαιριστή που έχασε τη ζωή του, όταν τον χτύπησε κεραυνός μέσα στο γήπεδο, στην Εύβοια.