Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι οικονομίες των χρεών και η Ελλάδα

Απότοκα του κρατισμού, τα δημόσια χρέη στην Δύση αποτελούν θανάσιμη παγίδα για τις οικονομίες της, από την οποία θα ξεφύγουν μόνον οι χώρες που καταλαβαίνουν την πραγματικότητα

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΟΑΣΘ Αντικατάσταση εισιτηρίων μέχρι τέλους του έτους

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου μπορούν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ να αντικαθιστούν τα παλιά φθηνότερα εισιτήρια με τα νέα, που ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου.

Πρόστιμο 55.000 ημερησίως στους δήμους για τις ενεργές χωματερές

Με το βλέμμα στραμμένο στο ευρωπαϊκό δικαστήριο βρίσκονται υπουργείο Περιβάλλοντος και δήμοι της χώρας, καθώς σήμερα αναμένεται η επικύρωση της απόφασης της Κομισιόν για την επιβολή προστίμων σε όσους ΟΤΑ δεν έχουν κλείσει και αποκαταστήσει τις χωματερές.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Άρειος Πάγος: Νόμιμη η καταγραφή συνομιλίας δημοσίου υπαλλήλου που ζητάει μίζα

Νόμιμη και παραδεκτά λαμβάνεται υπ' όψη από το δικαστήριο, η καταγραφή με τεχνικά μέσα, όπως είναι μαγνητόφωνο, ψηφιακός δίσκος, κ.λπ., συνομιλιών δημόσιων λειτουργών (υπαλλήλων) κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν από την καταγραφή της συνομιλίας αποδεικνύεται παθητική δωροδοκία (μίζα) δημοσίου υπαλλήλου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή τη 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης καταδίκασε τη μεταφορά της αφετηρίας των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης


Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλει από την 1η Δεκεμβρίου 2014 το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου Βόλβης, καθώς αποφάσισε να μεταφέρει το πρακτορείο Σταυρού-Ασπροβάλτας από την περιοχή του Βαρδάρη στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στη Μενεμένη.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Οι ασφαλισμένοι 44-53 ετών θα «πληρώσουν» τις νέες αλλαγές

Οι ασφαλισμένοι και οι ασφαλισμένες που έχουν γεννηθεί μετά το 1961 (οι άνδρες) και μεταξύ των ετών 1964 - 1969 (οι γυναίκες) που δεν συμπληρώνουν μεχρι το 2018 τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ή και τα όρια ηλικίας...

ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Μεγάλη κομπίνα σε βάρος τράπεζας με παράνομα δάνεια και πωλήσεις ακινήτων - 5 εκατ. η ζημιά

 Συμμετείχαν 81 άτομα!

Μεγάλη κομπίνα σε βάρος τράπεζας, με τη συμμετοχή 81 ατόμων, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι, υπάλληλοι της τράπεζας στην Πελοπόννησο κ.λπ. είχαν συμμετοχή στην απάτη η οποία υπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Αίμα στο μάτι: Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει


Το κοκκίνισμα των ματιών οφείλεται σε διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία που κάνουν την επιφάνεια των ματιών να φαίνεται κόκκινη και εύλογα προκαλούν ανησυχία.

ΤΕΛΟΣ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ, ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Οριστικά την πόρτα στη Νέα Δημοκρατία κλείνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έδωσε το παρών στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολίασε την είδηση της δημιουργίας ενός νέου κόμματος υπό τον πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο ως μία θετική κίνηση...

Πόρτα από το υπουργείο Εξωτερικών στον Νταβούτογλου - Δεν έχει φιέστα στην Θράκη για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας

- Με ρηματική διακοίνωση η Τουρκία εκβιάζει καταστάσεις και ζητεί να γίνει επίσκεψη του Τουρκού πρωθυπουργούΝταβούτογλου στην Θράκη

- «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο πρόγραμμα, επί του παρόντος» σημείωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Το Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία εγκαινίασαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού για την Π.Κ.Μ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Στην καθιερωμένη, εδώ και 14 χρόνια, εκδήλωση της αφής κόκκινων κεριών που σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το μεγάλο ψέμα και οι ευρωπαϊκές αλήθειες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν μερικές διαβεβαιώσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά.

Σύμφωνα με μια από αυτές – ίσως από τις πιο διαδεδομένες, διότι προκαλεί μεγάλη ανακούφιση – είναι ότι το ελληνικό χρέος βρίσκεται στα χέρια κρατών, άρα μπορεί να περικοπεί εύκολα.

TO ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Αν είστε και εσείς από αυτούς που γκρινιάζουν για το κρύο και ψάχνουν για πιο ζεστά μέρη τότε αναθεωρήστε άμεσα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε μια γωνιά της γης όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ποιο είναι αυτό το μέρος;

ΕΚΑΣ τέλος για τον 1 στους 3 συνταξιούχους

Ήδη εφέτος η υπέρβαση θα είναι 200.000.000 ευρώ. Η τρόικαζητά περικοπές στο ΕΚΑΣ ενώ η κυβέρνηση υπολογίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα και για άλλες... τρύπες. Μόνο βέβαιο ότι από του χρόνου θα είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι που θα χάσουν χρήματα.

Κόβουν τα πλασματικά χρόνια και στέλνουν όλους στα 62 για σύνταξη – Θα χάσουν τα χρήματά τους όσοι ήδη πλήρωσαν!

- Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 150.000 εργαζόμενοι που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε τρία χρόνια
- Δεν θα μετράνε τα πλασματικά για να βγει κάποιος πρόωρα σε σύνταξη
- Οι ενδιαφερόμενοι θα αγοράζουν πλασματικό χρόνο μόνο για τη θεμελίωση δικαιώματος