Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη


Σταδιακή μεταβολή του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες. Ενίσχυση των νοτίων ανέμων, στο Ιόνιο τοπικά στα 8 μποφόρ.

Στην πλατεία Ταχρίρ χιλιάδες Αιγύπτιοι κατά του Μόρσι


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για το διάταγμα του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με το οποίο εκχωρεί ουσιαστικά διευρυμένες εξουσίες στον εαυτό του. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση γίνεται στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, Ταχρίρ, όπου από την περασμένη Παρασκευή χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει.

Μέρκελ: Ανεύθυνο να μην δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα


Μέρκελ: Ανεύθυνο να μην δοθούν τα χρήματα στην ΕλλάδαΞΕΣΠΑΣΕ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΗ BUNDESTAG
Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά την αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που συμμετείχαν. Οι υπόνοιες στο κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε μελλοντικό χρόνο, έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Γερμανική εταιρεία χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 150 εκατ. ευρώ


Διαβεβαιώσεις από το βήμα της Βουλής έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ότι το ελληνικό δημόσιο θα διεκδικήσει και θα εισπράξει από την Hochtief το όποιο ποσό επιδικάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει η γερμανική εταιρεία.


Σαμαράς: Τέλος στην αβεβαιότητα - Διασφαλίστηκε η παραμονή μας στο ευρώ


Τη σημασία της χθεσινής απόφασης της ευρωζώνης όσον αφορά στη νέα απομείωση του ελληνικού χρέους, στη δρομολόγηση εκταμίευσης των δανειακών δόσεων και στη μεταστροφή του ψυχολογικού κλίματος υπέρ της Ελλάδας, ανέλυσε ο πρωθυπουργός σε μία διαγγελματικού χαρακτήρα, 9λεπτη δήλωσή του, το απόγευμα της Τρίτης.

Μανιτάκης: Διαθεσιμότητα ή απολύσεις!


- Ο νόμος για τις διαθεσιμότητες θα εφαρμοστεί αν χρειαστεί και με τα στοιχεία της απογραφής  - Το υπουργείο κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι προστατεύουν τους επίορκους  - Θα εφαρμοστεί και η εφεδρεία για όσους είναι κοντά στην σύνταξη

«Ο λογαριασμός μου έχει μόλις 387 ευρώ», λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς


Το ύψος των καταθέσεών του αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς άλλων Μητροπολιτών. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης δήλωσε πως το ύψος των καταθέσεών του ανέρχεται στα 387 ευρώ, ενώ εξουσιοδότησε κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο να διερευνήσει την αλήθεια όσων στοιχείων δημοσιοποιεί.

Έλληνες Μαθητές συζητούν για το Περιβάλλον και το ζήτημα της μόλυνσης του ποταμού Ασωπού


 Ημερίδα που διοργάνωσε ο Κ. Πουπάκης με το Κ.ΑΝ.Ε.Π. - ΓΣΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 Εκδήλωση με θέμα την "Προστασία του Περιβάλλοντος" διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με το ΔΣ του ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης


Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου επισκέφτηκε το Σάββατο 24/11 τα γραφεία του ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να συζητήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ την απόφασή του να διακόψει τα δρομολόγιά του προς τους προορισμούς εντός του νομού Θεσσαλονίκης.

Παιδάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο


Η ασυδοσία  των «κυνηγών» μετάλλων που  αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός αγοριού μόλις πέντε χρόνων στην Πάτρα! Το παιδάκι πήγαινε πρωί- πρωί στο νηπιαγωγείο του, όταν έπεσε σε ένα φρεάτιο που ήταν ανοιχτό επειδή οι επιτήδειοι είχαν κλέψει τη σχάρα που το κάλυπτε!

Τραγωδία στην Έδεσσα - Δύο νεκροί σε τροχαίο


Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο 59ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

ΕΙΔΕ 201 ΧΩΡΕΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ

Γύρισε όλο τον κόσμο χωρίς να μπει σε αεροπλάνο


Ενας βρετανός λάτρης της περιπέτειας έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που γνώρισε όλες τις περιοχές του πλανήτη μας χωρίς να... «κόψει δρόμο» πετώντας.


Ο Γκράχαμ Χιουζ επιδεικνύει υπερήφανα την βίζα για το Νότιο Σουδάν, το νεαρότερο από τα κράτη του πλανήτη μας σήμερα, το οποίο αποτέλεσε και τον τελικό στόχο της οδύσσειάς του.

Ο εγκλωβισμός στο ΔΝΤ που κάποιοι αγάπησαν όψιμα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η συζήτηση γύρω από τη «βιωσιμότητα» ή μη του ελληνικού χρέους δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη συνέπεια της γραφειοκρατικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης και δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η χώρα μας μπήκε στο πρόγραμμα λόγω του υψηλού ελλείμματός της (όπως κατάφερε να το διογκώσει μετατρέποντάς της σε θηριώδες η ΕΛΣΤΑΤ επί Γ. Παπακωνσταντίνου).

Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Χρέη – και μάλιστα τεράστια – έχουν ακόμη και οι χώρες με τις πιο ισχυρές οικονομίες. 

«Χρυσή Αυγή» Δε λύνει, αλλά επιμηκύνει το ελληνικό πρόβλημα η απόφαση του eurogroup

Λύση του ελληνικού προβλήματος δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς διαγραφή του παράνομου χρέους και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή με τελικό στόχο την ελληνική αυτάρκεια. Οι μειώσεις των επιτοκίων είναι ημίμετρα και η συνολική απόφαση του eurogroup δίνει επιπλέον χρόνο στους τοκογλύφους να οργανώσουν τη διάλυση της χώρας μας, χωρίς δραματικές συνέπειες για τις οικονομίες τους.


Πήραμε την δόση αλλά ο έλεγχος θα είναι ασφυκτικός - Επισπεύδεται η επαναγορά χρέους - Όλα όσα αποφασίστηκαν και όλα όσα πρέπει να γίνουν


- Μείωση επιτοκίων, πρόγραμμα επαναγοράς χρέους και παράταση στην αποπληρωμή των δανείων προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup  - Επιστρέφουν εμμέσως κέρδη της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα   - 13 Δεκεμβρίου μας έρχεται η πρώτη δόση των 34,4 δισ. ευρώ  - Τα υπόλοιπα 9,3 δισ. θα εκταμιευθούν έως τον Μάρτιο του 2013 υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν τα 70 προαπαιτούμενα – Ορόσημο η φορολογική μεταρρύθμιση  - Στόχος να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020  - Δημοσιονομική πειθαρχία ζήτησε από την Ελλάδα ο Γιούνκερ - Μέσα στην εβδομάδα η έγκριση του προγράμματος από την γερμανική Βουλή  - Σαμαράς: ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες

"Δραση" Το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει το ρουσφέτι και τον κομματισμό στην εκπαίδευση


H "Δράση" με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: “Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις»” επισημαίνει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλληθωρίζει επικίνδυνα προς τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις που σε κάποιο βαθμό επιχείρησαν να καταργήσουν οι διατάξεις προηγούμενων νόμων.

Θεσσαλονίκη:Δάκρυα για τα ΚΤΕΛ-''Αν υπάρχει κράτος ας έρθουν να βάλουν πετρέλαιο''!


Ξέσπασε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ - Δείτε το βίντεο και διαβάστε για την κατάσταση που επικρατεί μετά την διακοπή των δρομολογίων...


«Δράση»: Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή εθνικιστικό χάος…


 Και όμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας. Η χώρα στην οποία αναπτύχθηκε η ελεύθερη σκέψη. Ο τόπος που γεννήθηκε ο διάλογος και η πρόοδος μέσα από συγκλίσεις και συμφωνίες, να αποτελεί την αφορμή για μια νέα παγκόσμια ρύθμιση. Όχι όμως ως πρότυπο. Αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Ως η κεκρόπορτα των άκρων.

Ως τις 13 Δεκεμβρίου μία πρώτη δόση- Σειρά μέτρων για την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους εξετάζουν οι χώρες της ευρωζώνης


Ως τις 13 Δεκεμβρίου το Εurogroup θα είναι σε θέση να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσαν οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης τους στις Βρυξέλλες.

«Ανάσα για μια χώρα στα όρια της ασφυξίας» - Ο διεθνής Τύπος για το Eurogroup


Καιρό περίμεναν τα διεθνή ΜΜΕ την οριστική απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Μοιραία, η συμφωνία για τη δόση και το ελληνικό χρέος είναι από τα πρώτα θέματα στο διεθνή Τύπο.

Σαμαράς: Ξεκινά μία καινούρια μέρα για όλους τους Ελληνες


Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού στη συμφωνία των Βρυξελλών. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου στις 3.00 τα ξημερώματα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Ολα πήγαν καλά.

Βενιζέλος: Νέα αφετηρία για τη χώραΒενιζέλος: Νέα αφετηρία για τη χώρα


«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά απο εννέα μήνες αναμονής», εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος του Eurogroup και αφού επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Λαγκάρντ: Θα προτείνω να δοθούν στην Ελλάδα τα 3,2 δισ.


Αφού χαιρετίζει όσα έχει κάνει η Ελλάδα και τη συμφωνία στο Eurogroup, η Κριστίν Λαγκάρντ «βγάζει»... είδηση: ότι θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου να δοθεί στη χώρα μας τα χρήματα που περιμένει.

Έγινε η εκταφή του Αραφάτ


Η σορός του ιστορικού ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής θα εξεταστεί για να διερευνηθεί αν ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε ή όχι. Η εκταφή του Αραφάτ ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το θάνατο του.

Σε 1 + 3 δόσεις έρχονται τα 44 δισ. - Ολόκληρη η απόφαση του Eurogroup


Σε μία + τρεις δόσεις θα εκταμιευθούν τα 44 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup.

Ένα ελαιόλαδο που «βαπτίστηκε» έξτρα παρθένο!


Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών ... εδώ και τώρα ζητούν οι συνδικαλιστές αγρότες, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπερασπιστούν τον αγροτικό κόσμο και την επιβίωσή του.

Εντοπίστηκε πτώμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Το πτώμα γυναίκας, ηλικίας 60-65 ετών, αγνώστων στοιχείων, εντοπίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η σορός μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Καταγραφή συνταξιούχων ΟΓΑ ως 30 Νοεμβρίου


Λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2012 η Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας των Συνταξιούχων του ΟΓΑ Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι:  H καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΟΓΑ ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012. Παράταση δεν θα δοθεί λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της καταγραφής.