Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Πότε θα υλοποιηθεί ο οδικός άξονας, Νιγρίτας - Σοχού –Ασκού Κόμβου Βαϊοχωρίου;



Ένα έργο που έχει εξαγγελθεί ουκ ολίγες φορές μηδέποτε όμως έχει υλοποιηθεί, είναι ο οδικός άξονας Νιγρίτα –Σοχός- Ασκός και η σύνδεση του με τον κόμβο Βαϊοχωρίου. Ένα έργο που η κατασκευή του έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του νοτίου τμήματος του Νομού Σερρών με τον βόρειο ανατολικό νομό της Θεσσαλονίκης.

Εργασίες συντήρησης στην οδό Λαγκαδά - Εργασίες σήμανσης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Σερρών- περιοχή ΑΡΤΟΖΑ από την ΠΚΜ



Εργασίες οριζόντιας σήμανσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών (περιοχή “ΑΡΤΟΖΑ”) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στενή συνεργασία του ΥΜΑΘ με ΣΕΒΕ και ΒΕΘ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας


Η τόνωση της εξαγωγικής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τα οφέλη από τη διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, όπως είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Συμεών Διαμαντίδη και τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιο Καπνοπώλη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “FRUIT


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση “FRUIT ATTRACTION 2024”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου 2024, στο Εκθεσιακό Κέντρο “IFEMA- Feria de Madrid”, στη Μαδρίτη, στην Ισπανία.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τους ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για την προφύλαξη του ζωικού κεφαλαίου από φυσικές καταστροφές


Με σκοπό οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων να προφυλάξουν το ζωικό τους κεφάλαιο από τις συνέπειες ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, καύσωνες, θυελλώδεις άνεμοι, σεισμοί κ.ά.), από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συστήνεται η λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης, όπως ενδεικτικά:

Αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης – Η μεγάλη ευκαιρία.

Γράφει ο Χρήστος Γιαννακίδης

Η ώρα της αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού πλέγματος του Νομού Θεσσαλονίκης έφτασε. Ήρθε η ώρα της αλλαγής του μοντέλου εξυπηρέτησης των πολιτών σε νέα πλαίσια ώστε ο πολίτης να αισθανθεί ότι κάτι καλό αλλάζει στις μετακινήσεις του.

Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Καραπάντσιο


Για την τεχνογνωσία που μπορεί να παρέχει η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του Α.Π.Θ., την οποία συντονίζει το Τμήμα Χημείας, στην παρακολούθηση της δημόσιας υγείας, μέσα από την καταγραφή της συγκέντρωσης παθογόνων οργανισμών στα λύματα, ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Θεόδωρος Καραπάντσιος, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα.