Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκροχιασμό τρένου κοντά στο Παρίσι

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκροχιασμό τρένου κοντά στο Παρίσι

ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ
Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το απόγευμα κοντά στο Παρίσι, στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ, με τραγική συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά επιβάτες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Με αισθητήρες σε κινητό τηλέφωνο χειρός η μέτρηση πίεσης και σακχάρου

Με ένα τσιπάκι και μία συσκευή που θυμίζει κινητό τηλέφωνο αλλά φοριέται στο χέρι σαν… ρολόι θα μπορούμε να μετράμε στο εγγύς μέλλον τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ Δύο προσαγωγές για το δέμα – βόμβα στον Χωριανόπουλο

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Σταυρούπολης όπου οι διωκτικές αρχές εντόπισαν και προσήγαγαν στην Αθήνα δύο άτομα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την αποστολή του δέματος-βόμβας στον πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, το οποίο ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ Κρυονερίου στην Αθήνα.

Καταστροφική η πλήρης φόρτιση του κινητού – Πώς θα σώσουμε τη μπαταρία;


Η «έξυπνη» φόρτιση των κινητών τηλεφώνων διαφέρει κατά πολύ από την πρακτική που εφαρμόζουμε οι περισσότεροι.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα τεχνολογίαςGizmodo η πλήρης αποφόρτιση και στη συνέχεια η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μόνο ευεργετική δεν είναι για το κινητό τηλέφωνο.
Αντίθετα για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών η ιστοσελίδα συστήνει αποφόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 40% και στη συνέχεια φόρτιση μέχρι το 80%.

London Array: εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο


Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη παρουσία του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέηβιντ Κάμερον, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο London Array ισχύος 630 μεγαβάτ.
Το London Array βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Κεντ, στις εκβολές του Τάμεση.

Συντάξεις σε 4.624 συνταξιούχους-φαντάσματα

Τα τελικά στοιχεία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου αποκάλυψαν 4.624 συνταξιούχους - φαντάσματα. Οπως γνωστοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι έλεγχοι έδειξαν πως σε 2.628 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβαλλόταν κανονικά μετά τον θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. Επίσης 1.996 συνταξιούχοι δεν προσήλθαν ποτέ να απογραφούν και έτσι κόπηκε η καταβολή της σύνταξης.

Το κέρδος μέσα από την καταστροφή


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πάντα πικρή. 

Αυτά που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της φαυλοκρατίας, το νήμα της οποίας δεν κόπηκε ποτέ – και οπωσδήποτε ούτε στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, που κάποιοι σήμερα θέλουν να την παρουσιάζουν ως λευκή και άσπιλη περιστερά.

Ο συστηματικός εκμαυλισμός του λαού από το σύνολο του πολιτικού συστήματος – και εδώ δεν περιλαμβάνεται μόνο η εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση και η εκάστοτε αντιπολίτευση (μείζων και ήσσων) και οι συνδικαλιστές όλων των χρωμάτων – οδήγησε στην επικράτηση της αναξιοκρατίας και ενός εξωφρενικά αντιπαραγωγικού μοντέλου.

Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο

Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ
Τις δραματικές διαστάσεις που είχε πάρει η διαφθορά στο Δημόσιο φέρνει στο φως η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και υπηρεσίες πολεοδομίας.