Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τα πεθερικά πλήρωσαν για τη δολοφονία του γαμπρού τους

Συμβόλαιο θανάτου με 48χρονο, ο οποίος ανέλαβε να σκοτώσει το 43χρονο αλβανό γαμπρό τους και να απαγάγει την κόρη τους, κατηγορείται ότι συνήψε ζευγάρι από τους Γεωργιανούς Βέροιας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Περσείδες... υπό την φωτεινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Τα πεφταστέρια «στολίζουν» κι αυτό το καλοκαίρι το νυχτερινό ουρανό, αν και λιγότερο εντυπωσιακά, καθώς η αυγουστιάτικη βροχή διαττόντων πραγματοποιείται στη σκιά της υπέρλαμπρης Πανσελήνου.

Η μεγάλη έφοδος της εφορίας σε σπίτια - Ποιοι κινδυνεύουν

Ελέγχους κατ" οίκον και χωρίς εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία, στα πρότυπα της εφορίας των ΗΠΑ.
Το πράσινο φως έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με πλειοψηφία 14 – 10.

Απάτη 12,8 εκατ. ευρώ σε βάρος ΙΚΑ, Δημοσίου

Από την παράνομη δράση του κυκλώματος, εκτιμάται ότι έχει προκληθεί ζημία σε βάρος του ΙΚΑ ύψους 5.000.000 ευρώ, καθώς επίσης και ζημία σε βάρος του Δημοσίου που ανέρχεται στα 7.800.000 ευρώ.

Κατέσφαξε 34χρονη ιερόδουλη σε ερωτικό πρόγραμμα με πράξεις βίας

Σοκ προκάλεσε η κατάθεση του 28χρονου Ουκρανού στον ανακριτή, σύμφωνα με την οποία την 34χρονη ιερόδουλη από τη Βουλγαρία τη σκότωσε όταν «η κατάσταση ξέφυγε», κατά τη διάρκεια ερωτικού προγράμματος που περιελάμβανε πράξεις βίας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να διαμαρτυρηθούν όπως υποστηρίζουν για τα μειωμένα ποσά που έλαβαν ως πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης την περασμένη Παρασκευή.

Κρίσιμες συσκέψεις για τις αποζημιώσεις

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά την επιβολή κυρώσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις εισαγωγές τροφίμων και οπωροκηπευτικών από χώρες της ΕΕ, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΥΠΕΞ, κατόπιν εντολής του αντιπροέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαριάννα Καραθανάση

Τα χαμόγελο της Μαριάννας έσβησε στα 32 της χρόνια.

Τόσο νέα έφυγε από τη ζωή η καλή μας συνάδελφος από το Alter Channel. Χθες το βράδυ έχασε αυτό πού τόσο αγαπούσε. Τη ζωή !

Η Μαριάννα Καραθανάση δούλευε στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Μαχητική όπως πάντα, προσπαθούσε να ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της.

62χρονος «πιστολέρο» άνοιξε πυρ κατά αδελφών σε καφενείο

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών οδηγείται σήμερα ο 62χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, μετά τους πυροβολισμούς εναντίον δύο αδελφών, ηλικίας 58 και 52 ετών αντίστοιχα, στην κοινότητα Αγριλιά του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Όταν οι κακές ειδήσεις κρύβουν τις καλές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Έτσι συμβαίνει πάντα. Οι καλές ειδήσεις δύσκολα κυριαρχούν επί των κακών, που πάντα έρχονται να καλύψουν και να επικρατήσουν.
Συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με την «κρίση του ΕΝΦΙΑ».

Μια κακή είδηση που κάλυψε, έκρυψε στην κυριολεξία, την καλή είδηση για την απαλλαγή από την υποβολή δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις οι οποίες κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ.

Οδηγός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για φορολογία κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών και μεταβιβάσεων

Τα νέα αφορολόγητα όρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας

Τα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και όλα όσα προβλέπουν οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τους φόρους κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβιβάσεων ακινήτων περιγράφονται σε αναλυτικό οδηγό που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η πανσέληνος από το διάστημα – Υπέροχες φωτογραφίες

Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακή. Από το διάστημα όμως, η ομορφιά της κόβει την ανάσα.
Ο Ρώσος αστροναύτης Oleg Artemyev βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter έδειξε σε όλο τον κόσμο αυτή την ομορφιά.

Απίστευτη φωτογραφία: Κεραυνός χτυπά την ώρα που ποζάρουν!

Η ξαφνική κακοκαιρία χάρισε ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αποτέλεσμαΜία απίστευτη στιγμή απαθανάτισε στον φακό η φωτογράφος Elizabeth van der Bij. Την ώρα που τραβούσε φωτογραφίες ένα ζευγάρι που είχε μόλις αρραβωνιαστεί μία ξαφνική κακοκαιρία της χάρισε ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Ριζικές αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου! – Τι φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο και στις προσλήψεις

- Τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθούν το νέο σχέδιο στους μισθούς του Δημοσίου που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα ισχύει από τον Ιανουάριο
- Προβλέπει διεύρυνση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των υπαλλήλων με πανεπιστημιακή και δευτεροβάθμια ή εκπαίδευση

Ερντογάν: Προχωράμε σε μια νέα εποχή

«Κλείνουμε μια εποχή και προχωρούμε εμπρός, σε μια νέα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα για να πανηγυρίσουν τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.