Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ

Με φόντο δημοσκοπήσεις που θα αποτυπώνουν το κλίμα το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία για το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις διαθέσεις των πολιτών για τους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπανδρέου, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες μέρες, μέχρι και τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το διήμερο 14-15 Ιανουαρίου, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η “κατάρα” του Μιτεράν

Πριν από περίπου δυο μήνες, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ετοιμαζόταν να ανοίξει σαμπάνιες, ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του 2012. Ο Φρανσουά Ολάντ, ο «συνηθισμένος» υποψήφιος τον οποίο επέλεξαν οι Σοσιαλιστές για να αντιμετωπίσει τον Νικολά Σαρκοζί, εισέπραττε σε υπερθετικό βαθμό την οργή των Γάλλων για τον Πρόεδρο στον οποίο επένδυσαν μεγάλες προσδοκίες, χωρίς να τις δουν να γίνονται πραγματικότητα.

Περιμένοντας την… επόμενη δόση

«Το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει» ήταν το σλόγκαν της περασμένης δεκαετίας σε βιτρίνες επιχειρήσεων που ξεπούλαγαν πιο κάτω κι από μισοτιμής τα εμπορεύματά τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες ξεπουλάνε τους παίκτες για λίγες χιλιάδες ευρώ ή τους αφήνουν να αποχωρήσουν αφού πρώτα χαρίσουν τα οφειλόμενα.

Η “ξεχασμένη” εθνική συνεννόηση

Να μην καταρρεύσει η χώρα
Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωνε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τις πρώτες ημέρες μετά από τον σχηματισμό της, ήταν η έκφραση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών ώστε ένα πρόσωπο έξω απ’ την πολιτική να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας για τη διάσωση της χώρας.

Θρίλερ με την Έλλη Στάη

Η παραμονή ή όχι της Έλλης Στάη στην ΕΡΤ, αναμένεται να κριθεί την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς λήγει η σύμβαση εργασίας διάρκειας ενός έτους, που είχε υπογράψει πέρσι τέτοια περίοδο η γνωστή άνκοργουμαν.

Δύο εκατομμύρια κόστισαν οι... φωτοτυπίες των βιβλίων!

Το κονδύλι θα πρέπει να δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε 159 δήμους όλης της χώρας. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το μεγαλύτερο κονδύλι πιστώνεται στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ) ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων (76.425,01 ευρώ) και ο Δήμος Καλαμάτας (55.770,95 ευρώ).

Κανονικά η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, που είχε διακοπεί χθες στο νομό Κοζάνης από τον κόμβο Κοίλων μέχρι τον κόμβο Καλαμιάς, λόγω της χιονόπτωσης.  Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 20ο χλμ.

Κατηγορίες Π. Καμμένου κατά οικογένειας Παπανδρέου

Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον Αντρίκο Παπανδρέου αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δημοσιεύει ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook.

Πότε θα μιλήσει ο Σημίτης;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τέτοιες μέρες πριν από οκτώ χρόνια, ο Κώστας Σημίτης βρισκόταν στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου. Είχε συμπληρώσει σχεδόν οκτώ χρόνια στην πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι στην αναμέτρηση του Μαρτίου του 2004 απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή θα γνώριζε μια βαριά, στρατηγικών διαστάσεων ήττα, και το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» τον πίεζε να προχωρήσει σε διαδικασίες διαδοχής, προκειμένου να περιορίσει την πολιτική φθορά του Κινήματος.

Ο ρόλος του Φλωρίδη στη διαδοχή

Όταν το καλοκαίρι, την ώρα του μεγάλου συμβιβασμού ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που οδήγησε τον δεύτερο σε ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνησης, και ουσιαστικά «αναπληρωτή πρωθυπουργού», ο Γιώργος Φλωρίδης αποφάσιζε να κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνέδεε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, γνώριζε ότι θα συνέχιζε και στο μέλλον να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ο Καρατζαφέρης επισπεύδει τις εξελίξεις

Σε επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων, που είναι εξαιρετικά πιθανό να φέρουν πιο κοντά το τέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου, και επομένως τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οδηγεί η πρωτοβουλία που πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, να ζητήσει με επιστολή του από τον πρωθυπουργό τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, παρουσία μάλιστα και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Διαμαντοπούλου σε πολιτικό αδιέξοδο

Καθώς η διαδικασία για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε, και βαίνει προς κορύφωση, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη στα οποία στρέφονται οι προβολείς του ενδιαφέροντος. Για το τι θα κάνει, αν θα είναι η ίδια υποψήφια, ποιον θα υποστηρίξει.

Που ακριβώς… πέτυχαν οι δελφίνοι;

Η πίεση της Τρόικα για νέα μέτρα, πιο σκληρά ακόμη, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν κατάφερε, ειδικά το 2011, να επιτύχει, τις διαρθρωτικές αλλαγές που είχε υποσχεθεί σε ευρωπαίους εταίρους και ΔΝΤ.

Επεισόδιο Κουλούρη με αστυνομικούς

Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκε ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης, μετά από επεισόδιο που είχε με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης.

Δράστης θλιβερού επεισοδίου ο Kίμων Κουλούρης

Απίστευτο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης. Τραυμάτισε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά την διάρκεια ελέγχου, παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητό του και αφέθηκε ελεύθερος την ώρα που το 25χρονο θύμα του οδηγείτο με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο!

Ν. Νικολόπουλος: «Άτομα με αναπηρίες, θύματα ΄΄αρρωστημένων΄΄ διαδικασιών…»

Σε συνθήκες εξαθλίωσης αναγκάζονται να ζουν τους τελευταίους μήνες τα άτομα με αναπηρίες, καθώς εκτός όλων των παράλληλων και καθημερινών «χτυπημάτων» που δέχεται το εισόδημα τους, καλούνται να στερηθούν πλέον ακόμη και τα πενιχρά επιδόματα και συντάξεις που έπαιρναν.

Γλυπτά στο χιόνι. Δείτε φωτογραφίες