Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφόπετρας και το μοίρασμα παιχνιδιών στα παιδιά του χωριού


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης

Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας πραγματοποίησε  εκδήλωση κοπής της  πρωτοχρονιάτικης πίτας του σε  αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. Τους μικρούς και μεγάλους φίλους του συλλόγου καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάγδα Βακουφάρη. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν εκτός από τη βασιλόπιτα, εδέσματα παραδοσιακά και αναψυκτικά.

Η Βάσω “πυροβόλησε”

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπολύει με συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Βάσω Παπανδρέου. Η ισχυρή κυρία του Κινήματος, σε αντίθεση με άλλα κορυφαία στελέχη που δεν έχουν διστάσει να επιτεθούν στον Γιώργο Παπανδρέου με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ενόχλησαν, δείχνει την οδό της πολιτικής κριτικής και μόνο.

Βάζει στοίχημα για την ελληνική χρεοκοπία

Στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, η Ελλάδα είχε την τιμητική της. Δυστυχώς όχι με θετικό πρόσημο, καθώς η συζήτηση περί της ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, κυριάρχησε στο περιθώριο των επαφών και των ζυμώσεων.

Μόνο ο λαός θα αποφασίσει

Το επικοινωνιακό τέχνασμα, του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, για όλο το πακέτο των συμφωνιών, που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες, μόνο τυχαίο δεν είναι.
Οι νέες επώδυνες αποφάσεις και μέτρα για τον Ελληνικό λαό, δεν γίνονται αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης, ή συλλογικής δημοκρατικής επιλογής μέσω εκλογών, αλλά λαμβάνονται με τη μέθοδο της κατεπείγουσας χειρουργικής επέμβασης.

Ασπίδα για τις καταθέσεις

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λειτουργεί ως «ασπίδα» για την ασφάλεια του καταθέτη.

Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές, χωρίς δικαίωμα ψήφου μετοχές, διασφαλίζει τόσο τους καταθέτες όσο και τους μικρομετόχους τους.
Την εξέλιξη αυτή οι Έλληνες τραπεζίτες την χαρακτηρίζουν ως «εύλογη και αναμενόμενη». Όπως λένε «δόθηκε λύση στο πρόβλημα, γεγονός που η αγορά θα το εκτιμήσει θετικά και οι μικροεπενδυτές δεν θα χάσουν τις περιουσίες τους».

Απολύσεις στρατιωτικών απαιτεί η τρόικα

Στην «καρδιά» κτυπάει πλέον η τρόϊκα την ασφάλεια της χώρας, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως από την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκειμένου να εγκρίνει το νέο δανειακό πακέτο, μαζικές απολύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων! Δηλαδή των ΕΠΟΠ που στελεχώνουν τις μονάδες πλέον ευαίσθητες μονάδες, όπως των αντιαεροπορικών όπλων, των τεθωρακισμένων, των ειδικών δυνάμεων κλπ!

Η εξέγερση της αξιοπρέπειας

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι δανειστές
Δεν είναι μόνο το περιεχόμενο των απαιτήσεων που προβάλλουν οι άλλοτε εταίροι και νυν «επαγγελματίες» δανειστές της Ελλάδας. Είναι ακόμη, αν όχι πρωτίστως, ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνονται οι απαιτήσεις τους. Κυνικός, ωμός, χωρίς ίχνος αλληλεγγύης, ευρωπαϊκής, κοινωνικής, ιστορικής.

Είμαστε Έλληνες… Θα τα καταφέρουμε

Σ’ αυτές τις πράγματι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα, οφείλουμε νηφάλια να σταθμίσουμε τα δεδομένα που διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα και με βάση αυτά να προσαρμόσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Αναμφίβολα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν εγκαίρως είχαμε πράξει αυτά που καλούμαστε τώρα να αποδεχθούμε κάτω από σαφώς δυσμενέστερες συνθήκες. Τα «αν» όμως ακυρώνουν τα «να» τα οποία χρειάζεται αυτή η χώρα για να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει στο μέλλον. Να προχωρήσει και να κοιτάξει μπροστά, όπως το απαιτεί η ιστορία της και το έχει ανάγκη η γενιά που έρχεται να διορθώσει τα δικά μας λάθη.

Οι οργανωμένοι δεν χάνουν (σχεδόν) ποτέ

Nτέμης Νικολαϊδης, Θοδωρής Ζαγοράκης. Δυο άνθρωποι του ποδοσφαίρου, δυο ισχυρές προσωπικότητες, που γνωρίζουν, όσο ελάχιστοι, τα «πως» και τα «γιατί» στα αποδυτήρια μιας ομάδας. Κι όμως και οι δυο τους, έστω και με κάποιες διαφοροποιήσεις, απέτυχαν να διοικήσουν τις ΠΑΕ που ανέλαβαν και έφυγαν σαν… κυνηγημένοι.

Ν. Νικολόπουλος: «Σπέρνει ανέμους και ‘’θερίζει’’ το…χάος στις πολεοδομίες»

Είναι γνωστές στο πανελλήνιο, αλλά και εκτός συνόρων ακόμα, μέσω δεκάδων ρεπορτάζ που έχουν προβληθεί και δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια, οι εικόνες με τους εκατοντάδες πεταμένους φακέλους των Ελλήνων φορολογουμένων της χώρας, στους διαδρόμους, τις αποθήκες και τα υπόγεια των πολεοδομιών ανά την επικράτεια. Δυστυχώς, οι πολίτες βιώνουν καθημερινά και από πρώτο χέρι την δυσλειτουργία ή και παράνοια ακόμα ενός ακόμη δημόσιου τομέα που «αποσυντίθεται» με γρηγορότερους πια ρυθμούς, ειδικότερα μετά την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας που με τόση… δυσκολία επέλεξε να υιοθετήσει και να μας… προσφέρει, δίχως διαβούλευση, η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η Γερμανία απαιτεί εκχώρηση κυριαρχίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας επώδυνης διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του PSI, αλλά και τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνεται πλήρως και από την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», ότι η Γερμανία σχεδιάζει να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τη Δευτέρα, ζήτημα εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Σήμερα ο «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας κόβει την πίτα του

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας  θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νυμφόπετρας. Μετά την κοπή τις πίτας θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά του χωριού. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους 

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία

Πέντε νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη περίπου στις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής σε επαρχιακό δρόμο του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία.Ένα φορτηγό επιβατηγό που μετέφερε 30 μετανάστες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη όταν ο οδηγός, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Χιούμορ. Ας γελάσουμε. Δείτε το βίντεο