Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω

Στροφή έκανε το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές κατά τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων. Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή επί της αρχής με τις ψήφους βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής δήλωσε χθες ότι θα το καταψηφίσει.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τραγωδία στο Βόλο: 7χρονος έπεσε σε βαρέλι με νερό και πνίγηκε

Τραγικό τέλος βρήκε ένα αγοράκι 7 ετών, το απόγευμα της Τρίτης και ενώ έπαιζε κοντά στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο της Νέας Ιωνίας, στον Βόλο.

Θεσσαλονίκη: Ληστής με μαχαίρι επιτέθηκε σε έγκυο που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου

Επίθεση σε έγκυο γυναίκα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην οδό Ελευθερίας όπου η γυναίκα βρισκόταν σε στάση του ΟΑΣΘ όταν ένας άνδρας με την απειλή ενός σουγιά της επιτέθηκε προσπαθώντας να τη ληστέψει.

Ο εισαγγελέας ζήτησε δίκη για τις προμήθειες-μαμούθ

Δύο διευθυντές κλινικών και ο πρώην διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη για προμήθειες-μαμούθ αναλώσιμων υλικών τη διετία 2008-2009, που σύμφωνα με τη δικογραφία ζημίωσαν το νοσοκομείο με ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

“Καμπάνα” για εκμετάλλευση ανάπηρου

Κάθειρξη 11 ετών και έντεκα μηνών επιβλήθηκε από το κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε ρουμάνο δουλέμπορο, που επί μήνες εκμεταλλευόταν τον πόνο ανάπηρου ομοεθνή του, τον οποίο ανάγκαζε να ζητιανεύει στα φανάρια και του άρπαζε όλες τις εισπράξεις.
Ο 67χρονος δεν αρνήθηκε όσα αποκαλύφθηκαν και καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων και ληστεία.

Φθιώτιδα: Αυτοπυροβολήθηκε στη βεράντα του σπιτιού του

Συνέβη στις 10:00 το πρωί, στη Σκάρφεια Φθιώτιδας. Νεκρός είναι ένας ηλικιωμένος, που έμενε μαζί με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με το LamiaReport, την Αστυνομία ειδοποίησε ένας γείτονας που άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σπίτι του 87χρονου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση νοθευμένων ελαιόλαδων - Δείτε ποια είναι


Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα οποία πωλούνται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ηλιέλαια τεχνητά κεχρωσμένα.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ένοπλες παρακρατικές ομάδες στο δημοτικό κτήριο της Οδού Πανόρμου

Δελτίο τύπου
"Ομάδες παρακρατικών με κράνη, ρόπαλα και άλλα δολοφονικά όργανα κατέλαβαν, κάνοντας "περίπατο", το κτήριο του 7ου Δημοτικού διαμερίσματος στην οδό Πανόρμου 59 υπό την ανοχή της αστυνομίας.

Οι προτεραιότητες Τζιτζικώστα για τις υποδομές

Γνώστης των εμποδίων και των δυσκολιών που έχει η Κεντρική Μακεδονία δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας σε ειδική εκδήλωση στην Έδεσσα

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Eλεύθερος υπό όρους ο ειδικός φρουρός που λήστεψε ιδιοκτήτη πρατηρίου

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο ειδικός φρουρός, που κατηγορείται ότι λήστεψε με το υπηρεσιακό του πιστόλι βενζινάδικο στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Άγριος καυγάς μεταξύ Κωνσταντοπούλου, Κασσή και Δριβελέγκα . Ο εξευτελισμός του κοινοβουλίου σε όλο του μεγαλείο. Αυτή είναι η δημοκρατία μας; Δείτε τους διαλόγους και το βίντεο

Με έναν μεταμεσονύχτιο καβγά στις 2.00 τα ξημερώματα της Τρίτης, κορυφώθηκε το κοινοβουλευτικό θρίλερ που επικράτησε με αφορμή τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των λαϊκών αγορών, κάτι που ανάγκασε τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη να κάνει πίσω.

Διoρθώθηκε απόφαση που στερούσε από ασφαλισμένη συντάξεις 18 μηνών, με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη


Ύστερα από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, έγινε διόρθωση συνταξιοδοτικής απόφασης, η οποία στερούσεσυντάξεις 18 μηνών από ασφαλισμένη στο τ. Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).Η συνταξιούχος ζήτησε τη διαμεσολάβηση της ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου να γίνει επανέλεγχος της ημερομηνίας έναρξης καταβολής της επικουρικής σύνταξής της από το τ. ΕΤΕΑΜ.

Θεσσαλονίκη: "Ντεμέκ" ιερέας άδειαζε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ένας 43χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι διέρρηξε 18 σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.


Βίντεο: Αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε σπίτι!

Πάνω σε ένα σπίτι «προσγειώθηκε» ένα μικρό αεροπλάνο
Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Κολοράντο των ΗΠΑ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Καλά νέα από τη Βολιβία… πρότυπο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δοθέντος ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που μας προέκυψε και νέο λατινοαμερικάνικο πρότυπο, η Βολιβία, ενημερώνω πως τα νέα από τη χώρα όπου ανθεί η… φαιδρά κόκα, είναι πολύ καλά.

Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες – τελευταίο επάγγελμα παραγωγός κόκας και συνδικαλιστής των καλλιεργητών κόκας – γιόρτασε την Πρωτομαγιά υπογράφοντας διάταγμα με το οποίο αυξάνεται ο κατώτερος μισθός κατά 20%, στα 1.440 μπολιβιάνος (207 δολάρια, περίπου 150 ευρώ) τον μήνα.

Περιοδεία Διαμαντή Λιάμα σε Δ.Ε. Αρέθουσας και Εγνατίας

Συναντήσεις με κατοίκους στις δημοτικές ενότητες Αρέθουσας και Εγνατίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» Διαμαντή Λιάμα την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Οι φωτογραφίες της ημέρας



Σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Οι σωστικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν 39 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Άλλοι έξι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 με 65 άτομα.

Λαθραία κουφώματα αλουμινίου στη χώρα μας από τη Βουλγαρία

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της λαθραίας διακίνησης και τοποθέτησης κουφωμάτων αλουμινίου στη χώρα μας από τη Βουλγαρία. Οπως καταγγέλλουν τα μέλη του προεδρείου της Ελληνικής Ενωσης Αλουμινίου (Alumil, ΕΛΒΑΛ, EUROPA, ΕΤΕΜ, ΑΛΤΕ κ.λπ.) στη χώρα μας μπαίνουν το βράδυ φορτηγάκια με ομάδες Βουλγάρων αλουμινοκατασκευαστών και μεταφέρουν χωρίς τιμολόγια πόρτες, παράθυρα κι άλλες κατασκευές προκειμένου να τα τοποθετήσουν στους πελάτες τους, που είναι κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Αλλάζουν όλα στις ασφάλειες αυτοκινήτων – Δείτε τις αλλαγές

Πολλές ριζικές αλλαγές φέρνει στην ασφάλιση του αυτοκινήτου όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Ήδη το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και οι αλλαγές θα ισχύουν από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Μια αλλαγή που φέρνει νέα δεδομένα είναι η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου ασφάλισης του αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης, τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης.

Αλλαγές στο νόμο για τις λαϊκές αγορές κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης

Με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τις νέες βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.