Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δωρεάν διακοπές για 120.000 δικαιούχους

Ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως και τις 30 Μαΐου 2015 και τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού θα δοθούν σε 120.000 δικαιούχους, ενώ την ίδια μέρα θα ανοίξει η εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων.

Αρπάζουν μέχρι και καντήλια για πουλήσουν τον χαλκό

Καντήλια και θυμιατήρια από τα νεκροταφεία της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος ότι έκλεβε ένας 32χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από τα κοιμητήρια από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας.

Άρχισε δρομολόγια και ο “Αϊ-Γιώργης”

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες το δεύτερο καραβάκι, με το οποίο ενισχύεται η πιλοτική θαλάσσια αστική συγκοινωνία της πόλης.
Πρόκειται για τον “Αϊ-Γιώργη”, που ξεκίνησε δρομολόγια μαζί με τον “Κωσταντή”, το πρώτο σκάφος που ήρθε στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα μήνα, μεταφέροντας επιβάτες στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.

Όλα έτοιμα για το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων - Αναλυτικό πρόγραμμα

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά», διοργανώνει και φέτος το 16ο «Συναπάντημα» της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 17 έως 20 Ιουλίου 2014.

«Φρένο» βάζει η τρόικα στα σενάρια των φοροελαφρύνσεων

Όλη τη γκάμα των θεμάτων άνοιξαν «με το καλημέρα» οι επικεφαλής της τρόικας, κατά την πρώτη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες.

Ακατάλληλο το νερό της πηγής της "Υφανετ"

Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε.Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. ανακοινώνεται ότι, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης του νερού που λήφθηκε με δειγματοληψία από την πηγή που βρίσκεται στην περιοχή του «ρέματος ΥΦΑΝΕΤ» στην οδό Παπάφη του Δήμου Θεσσαλονίκης, το νερό κρίνεται ως «μη κανονικό και μη ασφαλές» και συνεπώς ακατάλληλο προς πόση και επικίνδυνο για την υγεία αυτών που το καταναλώνουν.

Να φύγουν οι θεσμικοί δεινόσαυροι

Εάν η ελληνική κοινωνία θέλει να επιβιώσει στην εποχή της καινοτομίας και της ψηφιακής αναγέννησης, θα πρέπει να αποβάλει –με την διαδικασία του κατεπείγοντος– αυτούς που επιμένουν να στηρίζουν θεσμούς μιας άλλης εποχής

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες αναρωτιούνται ποιες είναι ακόμη και σήμερα οι βαθύτερες αιτίες της ελληνικής κρίσεως

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών αύριο και μεθαύριο


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που υλοποιείται, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή των Μαλγάρων, του Άδενδρου και της Βραχιάς του νομού Θεσσαλονίκης. Ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Ο Γιουνκέρ στη μάχη για την ισότητα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καλά νέα από την (μονίμως στο στόχαστρο των προοδευτικών έως... σταλινικών) Ευρωπαϊκή Ένωση:

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, απαίτησε να του δοθούν γυναικεία ονόματα για τις θέσεις των Επιτρόπων που θα συγκροτήσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΕΕ.


ΤΟΡΠΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΟΞΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ

Οξύ που παράγει το ανθρώπινο συκώτι , επιστρατεύει η επιστήμη και …τορπιλίζει το τοπικό λίπος, που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία γυναικών και ανδρών!
Η νέα θεραπεία λιποδιάλυσης είναι μη χειρουργική, ονομάζεται AQUALYXκαι απαλλάσσει απλά και με ασφάλεια γυναίκες και άνδρες από τα τοπικά «μαξιλαράκια λίπους».

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗN ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιουλίου  2014, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ήρθε η ώρα της επιβράβευσης των ευσυνείδητων φορολογούμενων; Πως θα "ξεκλειδώσουν" οι φορολογικές ελαφρύνσεις

- "Ξεπαγώνει" η online των εφοριών με τις ταμειακές μηχανές
- Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και... ακτίνες Χ στατελωνεία
- Σχέδιο Χαρδούβελη για να μην καταλογίζονται πρόστιμα που δεν εισπράττονται
- Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για να μειώσει τουςφόρους

Οικογενειακή τραγωδία στο Τέξας! Σκότωσε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους 4 παιδιά

Ένα ακόμη μακελειό συγκλονίζει και βυθίζει τις ΗΠΑ στο πένθος. Πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στο προάστιο Σπρίνγκ στο Χιούστον του Τέξας, όταν άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, ηλικίας 4 έως 15 ετών!

50 απίθανοι τρόποι για να κάνετε οικονομία

Το ζήτημα της οικονομίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο και ειδικότερα τις «δύσκολες» μέρες που διανύουμε. Η οικονομία εκτός από την οικονομία των χρημάτων περιλαμβάνει και την οικονομία ενέργειας. Εν έτει 2014 υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα και ενέργεια, άλλοι πιο συμβατικοί, άλλοι λίγο πιο «τραβηγμένοι».

Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή

Η Αργεντινή θα είναι η αντίπαλος της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο δεύτερος ημιτελικός του τουρνουά με την Ολλανδία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 ο αγώνας στο 90λεπτο και στην παράταση), όπου η «αλμπιστελέστε» με πρωταγωνιστή τον Ρομέρο, που απόκρουσε δύο, επικράτησε με 4-2 των «οράνιε» και την Κυριακή στο Μαρακανά θα διεκδικήσει το 3ο τρόπαιο στην Ιστορία της.