Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ανεμοστρόβιλος τρομοκράτης



Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τους 30 ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το τελευταίο διήμερο τις νότιες και μεσοδυτικές ΗΠΑ.Συνολικά οκτώ Πολιτείες χτυπήθηκαν από ανεμοστρόβιλους. Θύματα καταγράφηκαν σε τρεις από αυτές, το Άρκανσο, την Οκλαχόμα και την Αλαμπάμα. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και πέντε παιδιά.
Στο Μαρένγκο της Αλαμπάμα μέσα σε έξι ώρες καταγράφηκαν έξι ανεμοστρόβιλοι. Πιο σοβαρά χτυπήθηκε το Άρκανσο όπου επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δέντρα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε σπίτια και τροχόσπιτα. Ένας πατέρας και η μικρή κόρη του, μόλις 18 μηνών, σκοτώθηκαν ενώ κοιμούνταν στην πόλη Κρίσταλ Νομπ. Στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, το Λιτλ Ροκ, σκοτώθηκαν μια μητέρα με το οκτάχρονο παιδί της ενώ στην Αλαμπάμα έχασαν τη ζωή τους άλλη μία γυναίκα με δύο από τα παιδιά της.Την Παρασκευή ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν και στο Μισισίπι, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και ένα διυλιστήριο πετρελαίου.

Η Κυβέρνηση ζήτησε επιμήκυνση για όλο το χρέος!

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει την αναθεώρηση του χρέους, ο Κώστας Σημίτης την προτείνει ως τη μόνη λύση, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, και η Κυβέρνηση φαίνεται ότι παρασκηνιακά προετοιμάζει το έδαφος για μια κίνηση-έκπληξη.Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Αθήνα έχει υποβάλλει αίτημα προς την τρόικα των δανειστών, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της Ελλάδας, και όχι απλώς και μόνο των δανείων που έχουν δοθεί, και θα δοθούν το επόμενο διάστημα, από τον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της Κομισιόν, που αποκαλύπτουν ότι τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και πρόσφατα, τον Απρίλιο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού ελληνικού χρέους, ώστε να ακυρωθούν τα σενάρια μιας καταστροφικής αναδιάρθρωσης, να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού, και να μην υπάρξει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται στην παρούσα χρονική συγκυρία να ευνοεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του συνολικού χρέους, καθώς είναι ένα σενάριο το οποίο συνιστά υπόθεση εργασίας, και δεν έχουν προσμετρηθεί επαρκώς οι τυχόν επιπτώσεις που θα είχε στην ευρωζώνη.
statesmen


Προτείνει την αναδιάρθρωση που… δεν θέλει ο Γιώργος

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Χωρίς να έχουν αμβλυνθεί ακόμη οι εντυπώσεις από όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ρητώς ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Κώστας Σημίτης κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, σε σχέση με τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Με συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με πρωτοβουλία της ίδιας της χώρας μας, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, και να μην επηρεάζεται η Ελλάδα από τυχόν άλλες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία στο μέλλον.Σύμφωνα με τον Κώστα Σημίτη, μια καλά σχεδιασμένη αναδιάρθρωση θα προσέφερε στην ελληνική οικονομία τη σταθερότητα που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια της, και να διεκδικήσει την ανάκαμψή της από την ύφεση. Πρόσθεσε ακόμη ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, θα απελευθερώνονταν δυνάμεις στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, που έχουν να προσφέρουν.Η παρέμβαση Σημίτη έρχεται να διευρύνει το χάσμα που χωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό από τον Γιώργο Παπανδρέου, και επιτείνει τη σύγχυση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε, εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης, ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με τη βαθιά γνώση του σε θέματα οικονομίας.Θυμίζουμε ότι το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους έχουν κρατήσει ανοικτό με δηλώσεις τους, τόσο η Βάσω Παπανδρέου όσο και ο Γιώργος Φλωρίδης, δυο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στο παρελθόν υπήρξαν κεντρικοί εκφραστές του «εκσυγχρονιστικού ρεύματος».



Το μανιφέστο του “επόμενου”, με απόδοση ευθυνών

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Χθες ήταν η μέρα του Γιώργου Παπανδρέου. Ανέβηκε τρεις φορές στο σανίδι, του υπουργικού συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου. Προσπάθησε να πείσει για τον μονόδρομο που συνιστά ο δικός του «οδικός χάρτης» για το μέλλον του τόπου. Οι αντιδράσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, στον Τύπο, στην αγορά και, κυρίως, στην κοινωνία, δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν τα κατάφερε. Απλώς, κέρδισε χρόνο.Από χθες ωστόσο, προέκυψε μια νέα πολιτική πραγματικότητα για το ΠΑΣΟΚ. Και από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ κυβερνά, και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη, η νέα πραγματικότητα αφορά συνολικά τη χώρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τη δική του πλατφόρμα για το μέλλον. Ένα μανιφέστο εθνικής επανεκκίνησης, πολύ πιο κοντά στις ανάγκες της εποχής, της συγκυρίας και της κοινωνίας.Κάποιοι είπαν ότι μίλησε ως ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών. Το βέβαιο είναι ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που εδώ και αρκετό καιρό διακινούνται στα πολιτικά παρασκήνια και τα δημοσιογραφικά γραφεία, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαδεχθεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, γνωρίζουμε ήδη τη στρατηγική του στόχευση ώστε να συνοδευτούν τα όποια, επώδυνα μέτρα πάρει η Κυβέρνηση, από αναπτυξιακές ευκαιρίες, με παράλληλο σεβασμό στις θυσίες των πολιτών.Εξίσου σημαντική όμως ήταν και η παράμετρος της αναζήτησης ευθυνών, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν αυτούς τους 18 μήνες της διακυβέρνησης του τόπου από το ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου να προηγηθεί το «πολιτικό αυτομαστίγωμα» του κυβερνώντος κόμματος, και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ να… δικαιούται δια να ομιλεί.Πίσω από τις λέξεις περί ευθυνών βέβαια, πολλοί διέκριναν τις φιγούρες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Γιάννη Ραγκούση. Εκείνους δηλαδή που λίγο αργότερα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα έδειχνε ακόμη πιο καθαρά ο Απόστολος Κακλαμάνης. Τα όργανα άρχισαν…



"Λάκισε" ο Λοβέρδος στο Κιλκίς υπό τον φόβο των διαδηλωτών

Η θερμή υποδοχή που είχαν ετοιμάσει γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς και εργαζόμενοι του νομού ανάγκασαν τον υπουργό Υγείας να αναβάλει την παρουσία του σε φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ
Ο Α.Λοβέρδος επρόκειτο μάλιστα να διαιτητεύσει τον αγώνα μεταξύ γυναικών παλαιμάχων καλαθοσφαιριστριών αλλά τελικά οι διαδηλωτές και με νωπές ακόμη τις μνήμες από την επίθεση εναντίον του στους Αγίους Αναργύρους τον ανάγκασαν να αλλάξει τα σχέδιά του και να αναβάλει την παρουσία του
Seleo.gr News

"Θυσίες χωρίς αντίκρισμα"

Γα «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα πολλαπλασιάζουν τα "λουκέτα" και εκτοξεύουν την ανεργία», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χθες στην Κομοτηνή. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και με παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της Θράκης.







seleo:Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη 16/4/2011

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ο Γιώργος υπογράφει νέο μνημόνιο!


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πίσω από τις λέξεις, και τα νοήματα των ρητορικών σχημάτων που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις χθεσινές ομιλίες του ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Πολιτικού Συμβουλίου, μπορεί κανείς να διακρίνει μια σαφή στόχευση από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Και μια στρατηγική επιλογή, που προφανώς θα τον φέρει σε σύγκρουση με την Αντιπολίτευση, αλλά και με την ελληνική κοινωνία, η οποία βλέπει το μέλλον να γίνεται ακόμη πιο σκοτεινό, δυσοίωνο και αβέβαιο.Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να μηδενίσει το κοντέρ της διακυβέρνησής του. Να σβήσει διακριτικά και χωρίς να δώσει εξηγήσεις, τις ευθύνες της δικής του Κυβέρνησης, για τον πλήρη εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. Να μιλήσει για το μέλλον, στη βάση ενός «οδικού χάρτη» που ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευτεί για το που καταλήγει. Ουσιαστικά, να περιγράψει με ήπιους τόνους, την απόφασή του να υπογράψει η Ελλάδα ένα νέο μνημόνιο, το οποίο θα φτάνει τουλάχιστον μέχρι το 2015. Και, αν χρειαστεί, θα το υπερβαίνει.Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί μια επανεκκίνηση που υπερβαίνει την πολιτική λογική. Δεν μπορεί να υπάρξει μια καινούρια «day one» για τη δική του διακυβέρνηση. Δεν έγιναν… προχθές εκλογές, και τις κέρδισε. Δεν έρχεται να διαδεχτεί στην εξουσία ένα άλλο κόμμα. Η επανεκκίνηση την οποία επεξεργάζεται, αφορά τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Τη δική του Κυβέρνηση, τον δικό του Υπουργό Οικονομικών, τις δικές τους ασυγχώρητες και μοιραίες για τη χώρα αστοχίες. Που επιτάχυναν τη διολίσθηση της Ελλάδας στην προσφυγή στο μνημόνιο, λόγω των καθυστερήσεων στο να ληφθούν αποφάσεις μετά τις εκλογές του 2009, όπως απερίφραστα δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου. Και, εντός του μνημονίου πλέον, υποπίπτουν σε διαδοχικές στραβοτιμονιές, που μας βυθίζουν σε δομικού χαρακτήρα ύφεση, από την οποία δεν θα καταφέρουμε να εξέλθουμε εύκολα ή γρήγορα, όπως παραδέχτηκε χθες η Λούκα Κατσέλη.Το «νέο μνημόνιο», που ανακοίνωσε ουσιαστικά χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει και τις ευλογίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Τζον Λίπσκι, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ταμείου, δήλωσε ότι το ΔΝΤ έχει ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται για την Ελλάδα, και δεν βασίζεται στην αναδιάρθρωση. Συνεχίζεται και μετά το 2013.Το θεμελιώδες ερώτημα που καλείται να απαντηθεί, είναι αν μετά το 2013, θα συνεχίζεται και η αντοχή των Ελλήνων σε όσα υφιστάμεθα καθημερινά. Επομένως, για να περάσουμε στο πολιτικό ζητούμενο, το αν θα ξεσηκωθούμε και θα αντιδράσουμε, διεκδικώντας την ελπίδα.