Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2021.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα παρακάτω σχετικά με την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2021:

Κοινή ανακοίνωση 7 φορέων για το ζήτημα του μετρό

Κοινή ανακοίνωση φορέων για το ζήτημα του μετρό εξέδωσαν επτά φορείς της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην Προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αγανάκτηση οι φορείς της πόλης ενημερωθήκαμε για τη νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος του έργου του ΜΕΤΡΟ από τη γνωστή ομάδα πολιτών, με αίτημα και πάλι την άμεση αναστολή των εργασιών στον Σταθμό Βενιζέλου.

Αυτά είναι τα 3 παράθυρα εξόδου για σύνταξη πριν από τα 62 [πίνακες]

Συνταξιοδότηση στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης έρχεται από 1ης/1/2022 για εκατοντάδες χιλιάδες παλαιούς ασφαλισμένους με ένσημα πριν από το 1993, που τώρα τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες για να κατοχυρώσουν ως το τέλος του 2021 σύνταξη με μικρότερες ηλικίες και με λιγότερα χρόνια ασφάλισης.

ΡΑΣ: Παράταση αξιολόγησης αίτησης της TRENITALIA S.p.A για την πιστοποίηση της αμαξοστοιχίας ETR 470.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) ανακοινώνει νέα παράταση του χρονικού διαστήματος αξιολόγησης της αίτησης V-20210428-006 κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η εταιρεία TRENITALIA S.p.A και αφορά την πιστοποίηση/ έγκριση της αμαξοστοιχίας ETR 470.

Συντάξεις - Aναδρομικά: Άνοιξε το Τaxis - Όσα πρέπει να γνωρίζετε Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υποβολή

Ώρα του λογαριασμού με την Εφορία για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων που έλαβαν οι συνταξιούχοι το 2019. Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των αναδρομικών ποσών με βάση τα ηλεκτρονικά αρχεία αποδοχών/συντάξεων έτους 2021.