Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας σε έργα αγροτικών υποδομών και επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στη Χαλκιδική


Δυο έργα στους τομείς των υποδομών και της επιχειρηματικότητας, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγκαινίασε σήμερα στη Χαλκιδική ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Α. Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές στη Γενοκτονία. Είναι έγκλημα και η Τουρκία οφείλει να την αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη»


«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να προσπαθεί να παρουσιάσει με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα. Δεν υπάρχουν διαφορετικές οπτικές στη Γενοκτονία. Η Γενοκτονία είναι έγκλημα και η Τουρκία οφείλει να την αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Κλειδί» η Ελλάδα για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο


Κλειδί για την ολική απεξάρτηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελούν οι νέες υποδομές εισαγωγής και διαμετακόμισης φυσικού αερίου που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
. Παράλληλα, πέρα από τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα θετική γνωμοδότηση για την κατασκευή του αγωγού EastMed (Κύπρος - Ελλάδα - Ιταλία) προσδιορίζοντας τις προκαταρκτικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις το έργου.

Επιπλέον 241 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας και παραγωγής


Εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στη Μαγνησία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στη Μαγνησία ανέφερε: