Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Την ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από τη Fraport Greece παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών της Fraport Greece Ηλία Μαραγκάκη.

Μέτρα για ταξιδιώτες από 9 χώρες της Αφρικής


Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής του SARS-COV-2, B.1.1.529 (γνωστή ως μετάλλαξη της Μποτσουάνα) προκαλεί παγκόσμια επαγρύπνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση για τις χώρες Νότια Αφρική Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι τα παρακάτω μέτρα:

Εργασίες επισκευής οδοστρώματος στην Ενωτική Οδό Σίνδου- ΠΑΘΕ και στην Επαρχιακή Οδό 5 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες επισκευής οδοστρώματος στην Ενωτική Οδό Σίνδου -ΠΑΘΕ και στην Επαρχιακή Οδό 5 (Λαχανόκηποι- Σίνδος- Χαλάστρα- Κύμινα- Νέα Μάλγαρα- Όρια Νομού) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

Νέος νόμος για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Ψηφίστηκε και μπαίνει σε εφαρμογή νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Δίνει ουσιαστικές, σύγχρονες λύσεις σε χρόνια προβλήματα των κτηνοτρόφων και συγκεκριμένα στην ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Κεντρική Μακεδονία» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο: «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας» (ΠΜΔΑΑΕ) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ελληνικό Δημόσιο.