Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

«Το πείραμα του Βέργκλ. Ένας Δήμαρχος κερδίζει το οικονομικό σύστημα !!


Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία, όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. 
Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους.

Νέα "παπαδιά" στη Λαμία-Τον σκότωσε με τον εραστή της!


Φως στο άγριο φονικό της Λαμίας έριξε η αστυνομία. Η σύζυγος του 45χρονου μαζί με τον εραστή της φέρονται να σχεδίασαν και εκτέλεσαν τον άτυχο πατέρα 2 παιδιών ανήμερα των γενεθλίων της...

Καθυστερεί η Ισπανία γιατί διστάζει το Βερολίνο


Η Μέρκελ, αντί προσφυγής στον μηχανισμό, υπόσχεται δέσμη χρηματοδοτικών πακέτων
Tης Eυρυδικης Mπερση
«H Iσπανία δεν έχει καμία ανάγκη τη διάσωση», τόνισε ο Iσπανός υπουργός Oικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου LSE του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το ακροατήριο σε αυθόρμητα θορυβώδη γέλια.

"Χρυσή Αυγή" ''Kλειδώνουν'' τα αιματηρά μέτρα


Τα αιματηρά μέτρα της τρόικα ''κλειδώνουν'' και οδηγούν σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία. Η ρήτρα απόκλισης εξασφαλίζει τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων μέχρι την οριστική εξαθλίωση και κινεζοποίηση του ελληνικού λαού.
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Ένας πρόεδρος, μία κρίση, ένα τηλεοπτικό μάθημα


ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ
Από την Τετάρτη το βράδυ, οι Δημοκρατικοί παλεύουν με την απελπισία και την απογοήτευση. Θα μπορούσε ο πρόεδρος στο ντιμπέιτ να είχε φανεί πιο δυνατός και ικανότερος να αντικρούσει τη χρήση παραπλανητικών στοιχείων και τις ατάκες του Ρόμνεϊ. 

Ναοδομία - Πολεοδομία: 0-1


Σε ουσιαστική κατάργηση των αρμοδιοτήτων που έχει η ναοδομία εδώ και 35 χρόνια οδηγεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία αποδέχθηκε το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΜΕΤΡΟ Ίσως, πιθανόν, όταν και εφόσον…


Με φιλικό διακανονισμό θα επιχειρηθεί να λυθούν οι οικονομικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του αναδόχου της κατασκευής μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο και να μπορεί να προσδιοριστεί νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ζώντας χωρίς τους μεσάζοντες



Μπλόκο στην ακρίβεια και στους μεσάζοντες βάζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης συσπειρώνονται σε Συνελεύσεις Πολιτών και διοργανώνουν σήμερα και αύριο δράσεις για τη διάθεση φτηνών προϊόντων για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Σήμερα θα διατεθούν προϊόντα στην Τούμπα και στη Θέρμη και αύριο στην Μπότσαρη και στην Καλαμαριά.
 Της Μαριάνας Παπαδάκη

Σέρρες: "Πάτησε" τον πατέρα του με το τρακτέρ!


Παραλίγο τραγωδία στην Κοίμηση Ηράκλειας όταν το αγροτικό μηχάνημα πήρε ξαφνικά μπροστά...Το ατύχημα συνέβη, όταν πατέρας και γιος προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία το ακινητοποιημένο τρακτέρ. Ο 49χρονος πατέρας ζήτησε από τον γιο να ανεβεί στο τρακτέρ την ώρα, που ίδιος βρισκόταν από κάτω και έκανε έλεγχο του οχήματος.

Στον οικονομικό εισαγγελέα στοιχεία για δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλω


ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Στοιχεία για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με στόχο να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε οργανισμούς του Δημοσίου, διαβίβασε στον οικονομικό εισαγγελέα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας.

Επιστολή Καθηγήτριας στο Harvard: Απολύστε τον Παπανδρέου!



«Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!»
Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο «κατακεραύνωσε» τον αγαπημένο μαςΓιωργάκη...
Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.