Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης: Οδός με άνθη σπαρμένη άλλα και με βρωμιά


Σε πρώτη εικόνα η οδός Συνταγματάρχου Φρυζή στη Ξηροκρήνη σε εντυπωσιάζει, με τα άνθη να πέφτουν σαν νιφάδες χιονιού στον δρόμο, στα πεζοδρόμια και στα καπό των αυτοκίνητων. 

Νίκος Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, παράλληλα με τη λειτουργία του Μετρό, θα ζήσει μια επανάσταση στον χώρο των δημοσίων συγκοινωνιών


Στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης με τις οποίες αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, απαντώντας χθες στη Βουλή.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Ενημέρωση σχετικά με εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα


Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της Πανώλους των μικρών μηρυκαστικών στη χώρα μας (βάση πρόσφατου εγγράφου του ΥπΑΑΤ) και συγκεκριμένα σε εκτροφή αιγοπροβάτων αποτελούμενη από 264 ζώα, στις 11 Ιουλίου 2024, στη Δημοτική Ενότητα Καλαμπάκας, του Δήμου Μετεώρων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα ζώα παρουσίαζαν πυρετό, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα (θυμίζει εικόνα βρεγμένου προσώπου), νεκρωτική στοματίτιδα (πλάκες γκριζωπού χρώματος) με δυσοσμία στην στοματική κοιλότητα, αναπνευστικά συμπτώματα και διάρροια. τα οποία είναι και τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου.