Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ" ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκράς καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μέσω της κρίσης του ευρώ, σε ένα ποίημά του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung. «Καρφωμένη, γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι...
πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει», γράφει ο 84χρονος γερμανός συγγραφέας.

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις-Σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και "ντέρμπι" με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο στον κυριακάτικο Τύπο.
Η ΝΔ προηγείται από 1,1 έως 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ, με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Στην Ασφάλεια κρατείται ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Συνελήφθη μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη
Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής του διαδικτυακού blog, Fimotro.

Το “νέο ΠΑΣΟΚ” λέγεται… ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδινε στην ελληνική κοινωνία την πολιτική υπόσχεση για ένα «νέο ΠΑΣΟΚ», το οποίο σημειολογικά θα διαδεχόταν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» που είχαν προηγηθεί, στη διακυβέρνηση του τόπου, προφανώς και δεν εννοούσε… αυτό που ζούμε εσχάτως.

Από τον Ανδρέα στον… Τσίπρα

Μερικοί πιστεύουν ακόμη (η υποκρίνονται ότι πιστεύουν) ότι η Ευρώπη «μπλοφάρει», όταν απαιτεί από την Ελλάδα την πλήρη εφαρμογή των «δεσμεύσεών» της έναντι των δανειστών και εταίρων της, επί ποινή άμεσης εκδίωξης από την Ευρωζώνη και το Ευρώ.

Πρόταση-έκπληξη από Βενιζέλο

Την ώρα που η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου θεωρείται αναγκαία και περίπου δεδομένη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα, από το Επιμελητήριο της Κορίνθου όπου μίλησε, μια πρόταση-έκπληξη για το μέλλον.

Η επιστροφή της Ντόρας

“Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω”… Ίσως η πιο χαρακτηριστική αποστροφή από την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, που σηματοδότησε την πολιτική επανένταξη της στη “μητέρα-παράταξη” της Κεντροδεξιάς.

Ο Μεϊμαράκης ξεσήκωσε το ΣΕΦ

Τα αποκαλυπτήρια του “συστήματος ΠΑΣΟΚ”, που ταλαιπώρησε για δεκαετίες την Ελλάδα, και οδήγησε τη χώρα στο σημερινό εθνικό αδιέξοδο, έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σταύρος Καλαφάτης : "Στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να κάνουμε την ελπίδα φλόγα!"

Από τους κεντρικούς ομιλητές στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, υπ. βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.
          Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης :

·       κάλεσε τα στελέχη της παράταξης, να ταχθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, με συμμάχους το ρεαλισμό και τη λογική, απέναντι στο λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την ουτοπία που πρεσβεύουν οι δυνάμεις των εύκολων λόγων και των έωλων πράξεων.

Η Λαγκάρντ μας θεωρεί χώρα του… Τρίτου Κόσμου

Η ρητορική “βαρβαρότητα” κατά της Ελλάδας με κομιστές των σκληρών μηνυμάτων τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της χώρας συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Σε σημείο που σε κάνει να απορείς, αν στο εξωτερικό υπάρχει επαρκής αντιληπτική ικανότητα, ή έστω πληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα.

ΤΙΣ ΟΚΤΩ ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Τις οκτώ δράσεις επείγοντος χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για την ανάσχεση της ανεργίας, παρουσίασε ο Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, το Σάββατο 26 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σήμερα η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιείται σήμερα η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ.
 Στις εργασίες της συνδιάσκεψης όπου συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, τα στελέχη των νομαρχιακών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές αναμένεται να μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει και η κα Ντόρα Μπακογιάννη.