Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εκτός λειτουργίας έθεσε η ΓΕΝΟΠ το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ!

Εκτός λειτουργίας έθεσε απόψε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΠ, αυτό σημαίνει ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Ποιοί εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Θα εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων νοικοκυριά που αποδεδειγμένα και ύστερα από έλεγχο αδυνατούν να το καταβάλουν, καθώς και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)


Δεκάδες κάτοικοι παραβρέθηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση της Αγ. Βαρβάρας, όπου συναγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας κάλεσαν τους κατοίκους να αναλάβουν τη τύχη της ζωής στα χέρια τους.

Στη δημοσιότητα η επιστολή Σαμαρά προς το ΕΛΚ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η από 13ης Νοεμβρίου επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία συνιστά μία από τις πέντε ενέργειες του κόμματος που πιστοποιούν τη δέσμευσή του για πιστή εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Συνελήφθη ο Κ. Γιαννίκος


Στη Βούλα συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, Κ. Γιαννίκος
Στέλιος Μπαμιατζής

Καύσιμα από υδρογόνο από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών

Καύσιμα από υδρογόνο παρήγαγε η ομάδα του τμήματος χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών κατοχυρώνοντας ευρεσιτεχνία, με επικεφαλή τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.

Μακρονησιώτικη βεντέτα για την έκτη δόση

Φερέγγυος τριτεγγυητής ο Α. Σαμαράς
Σοφία Βούλτεψη
Σε αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα που επιδιώκονται ιστορικά μέσω όλων των δηλώσεων νομιμοφροσύνης, από την Ιερά Εξέταση ως τη... Μακρόνησο – κάμψη ηθικού, αιώνια υποταγή και παραδειγματισμός για το μέλλον – παραπέμπει ο ωμός εκβιασμός εκ μέρους των εταίρων, όσον αφορά στις υπογραφές που καλούνται να βάλουν οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων.

Σε χρόνο-ρεκόρ ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με την τρόικα!!

Παπαδήμος και Τρόικα έχουν συμφωνήσει στο περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης
Εφυγαν από την Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν και πλέον τώρα το μόνο θέμα που απομένει είναι αυτό των υπογραφών των πολιτικών αρχηγών. Τουλάχιστον αυτό λένε στο υπουργείο Οικονομικών, εννοώντας φυσικά την υπογραφή του ... Αντώνη Σαμαρά.

Μονόδρομος οι εκλογές στις 19 του Φεβρουαρίου

Κοινωνία Ανέργων - Αγορά Εργασίας Μερικής Απασχόλησης Μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί με όρους εθνικής αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και παραγωγικής ανάκαμψης

Του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ;


ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ "ΤΥΠΩΝΕΙ" ΕΥΡΩ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η ευρωζώνη έχει ήδη μεταβληθεί σε σωρούς «ερειπίων», χωρίς να μπορούν ούτε και τώρα να αντλήσουν τα κατάλληλα συμπεράσματα οι πρωταγωνιστές και οι «κομπάρσοι» της «μεγάλης συναίνεσης» του ευρώ στη χώρα μας.

Αυστηρή προειδοποίηση από Σαμαρά

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη σήμερα με δημόσια δήλωσή του, στο θέμα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία, με στελέχη να αντιπαρατίθενται αναφορικά με τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της Παράταξης.

Ο Χαρδούβελης στο πλευρό του Παπαδήμου

REPORTER
Σε θέση οικονομικού συμβούλου του Λουκά Παπαδήμου, θα… απαντάει κανείς εφεξής τον Γκίκα Χαρδούβελη. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα στελέχη του τραπεζικού χώρου, με πανεπιστημιακή διαδρομή και κατάρτιση, που βρέθηκε επί σειρά ετών στον κύκλο των συνεργατών του Κώστα Σημίτη, στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού».

Η Μεταπολίτευση και… ο ζουρλομανδύας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Ακόμη δεν ορκίσθηκε ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και η κυβέρνησή του και ξεκίνησε η σπέκουλα εναντίον τους. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, που υποτίθεται τον στηρίζουν, ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα με μικροκομματικά κριτήρια. Ο κ. Παπανδρέου συγκαλεί δικό του «Πασοκικό υπουργικό συμβούλιο», προφανώς νομίζει ότι είναι ακόμη πρωθυπουργός, ο δε κ. Σαμαράς μιλάει μονίμως για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Όλα τα άλλα τα έχει λύσει.

Οι ευθύνες της Γερμανίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Η Γερμανία φαίνεται να θέλει να επιβάλλει τους «κανόνες» της στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Στηρίζεται σε μία οργανωμένη και δυνατή βιομηχανική μηχανή η οποία λειτουργεί με αποτελεσματικότητα. Ανεργία μόλις στο 6%, ανάπτυξη κοντά στο 3%,εμπορικά πλεονάσματα της τάξης των 150 δις και συναλλαγματικά αποθέματα πάνω από 1,2 τρις ευρώ.

Ο Πάγκαλος παρεμβαίνει στη διαδοχή

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι τα τρία κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία θα συναντηθεί σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του πρώην πρωθυπουργού για την «επόμενη μέρα».

ΕΣΡ: Ο Βελιγκέκας της Ελληνικής Δημοκρατίας ξαναχτυπά!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Με απόφαση της ΕΕΤΤ και .. πρόστιμο του ΕΣΡ, οι νησιώτες θα πληρώνουν για να ακούν ... τουρκικά ραδιόφωνα. Νέα πρόκληση του ΕΣΡ κατά των πολιτών!!!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Αλέξης Τσίπρας στο Statesmen: Η κοινωνία δεν “παίρνει γραμμή”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα προφανώς και συνιστά εξαίρεση για ένα πολιτικό σύστημα σαν το ελληνικό, δύσκαμπτο και χωρίς την ευχέρεια ανάδειξης νέων ανθρώπων σε ηγετικές θέσεις. Πόσο μάλλον στην προεδρία ενός κόμματος όπως ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που διεκδικεί να εκφράσει τις πιο δυναμικές και δραστήριες φωνές ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος παραδοσιακά βρίσκεται σε ρόλο κριτή της εξουσίας. Και των στρεβλώσεών της.

Το ΠΑΣΟΚ… δανείζει ψηφοφόρους

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Rass για το «Παρόν», επιβεβαιώνουν αντίστοιχη εικόνα που έχουν διαμορφώσει το τελευταίο διάστημα οι μετρήσεις και άλλων εταιρειών. Όχι μόνο στο θέμα της μεγάλης διαφοράς που έχει καταφέρει να «χτίσει» η Νέα Δημοκρατία, και της αντίστοιχης σημαντικής υποχώρησης της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο σκέλος της ενίσχυσης των κομμάτων της Αριστεράς.

“Πράσινα” χαμόγελα, “ερυθρόλευκη” κατήφεια

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφερε ικανοποίηση, κατά 2/3 στους ‘πράσινους’ φιλάθλους και κατά 1/3 σε αυτούς των ερυθρολεύκων …για την ισοπαλία στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και επειδή στο μπασκετικό υποχρεωτικά ένας θα κέρδιζε!

Κάθε βο(υ)λευτής μας, κοστίζει κατά μέσο όρο, 569.906 ευρώ το χρόνο, ή 47.492 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα !!!

Με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού...
Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr
Κατατέθηκε και ψηφίσθηκε ο νέος προϋπολογισμός, αφού έτσι και αλλιώς υπάρχει η συναίνεση των συγκυβερνούντων (βλέπε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής (και παραλίγο Πρωθυπουργό) τον προϋπολογισμό για το 2012, ανέφερε:

Η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιχειρεί να φιμώσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα


Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή
Ο Επίτροπος για την διεύρυνση κ. Füle απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με την ελευθερία του τύπου στην ΠΓΔΜ, δήλωσε πως η Επιτροπή «συμμερίζεται τους προβληματισμούς του ΟΑΣΕ» ο οποίος έκανε λόγο για «προσπάθειες φίμωσης των ΜΜΕ» από την κυβέρνηση της Π.Γ.Δ.Μ.

Το παράδειγμα της Ισπανίας. Αλλαγή σελίδας, με φόντο την κρίση

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ισπανία γύρισε σελίδα. Η Κεντροδεξιά πέτυχε μια σαρωτική νίκη, κερδίζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη πλειοψηφία εδρών. Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, ο Μαριάνο Ραχόι, θα λάβει την εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

New York Times:«Έγινε πραξικόπημα σε Ελλάδα και Ιταλία..

Για να σωθεί το ευρώ» Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε η λεγόμενη «Ομάδα της Φρανκφούρτης», δηλαδή οι τραπεζίτες ,οι Σαρκοζί-Μέρκελ, και ευρωπαίοι αξιωματούχοι . Οχι -δεν είναι άρθρο απο ελαφρό συνομωσιολογικό σάιτ η περιοδικό. Πρόκειται για χθεσινό συγκλονιστικό άρθρο των New York Times.

Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμπαραστέκονται στον αγώνα των ευρωπαίων λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.


Πρωτοβουλία του Νίκου Χουντή.

Η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών της Ευρώπης και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση στα ευρωπαϊκά λιμάνια στις 23 Νοεμβρίου του 2011.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ: Η Ελλάδα οφείλει να διαπραγματευθεί, με κριτήριο τι μπορεί να πληρώνει και όχι με το τι απαιτείται από τους δανειστές της – οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν οι ίδιοι το ρίσκο των δικών τους κερδοσκοπικών ή άλλων τοποθετήσεων

Βασίλης Βιλιάρδος
“Ο κόσμος είναι τόσο όμορφος, επειδή δεν υπάρχει κάποιος που να τον ρυθμίζει. «Μα πως αυτό το χάος μπορεί να είναι τόσο αρμονικό», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, «εάν δεν υπάρχει κάποιος που να το ελέγχει; Χωρίς κάποιον που να ασκεί τον έλεγχο, όλα θα διαλύονταν». «Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει αυτός ο κάποιος», είχε πει ο Ηράκλειτος, «τα πράγματα δεν μπορούν να διαλυθούν.

Ενδεχόμενη μεταφορά των ομολόγων του δημοσίου, που κατέχονται από ιδιώτες, από το ελληνικό στο Αγγλικό δίκαιο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Σύμφωνα με επίμονα δημοσιεύματα του εξωτερικού και του εσωτερικού, οι τράπεζες πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση ώστε, στο πλαίσιο του PSI, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που θα «κουρευτούν», να μεταφερθούν ταυτόχρονα από το ελληνικό δίκαιο, στο οποίο υπάγονται σήμερα, στο αγγλικό δίκαιο.

Στην κούρσα διαδοχής τα φάρμακα και μια… βρώμικη αυλή στου Ρέντη!

Μπορούμε να μάθουμε τι μύγα τσίμπησε τον κ. Παπανδρέου και ξαφνικά δεν έχει «στασιό»;  Δεν είναι λίγο αργά για να μας πείσει πως ενδιαφέρεται για την εφαρμογή των συμφωνιών και την πορεία της χώρας;   Λες και ένα μαγικό ραβδάκι τον άγγιξε και αποφάσισε να εγκαταλείψει ραθυμία και αντανακλαστικά Ραν-Ταν-Πλαν.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΔΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ.
Κ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.
 ΔΗΜ. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΥΧΑΜΕ 4 ΣΤΟΧΟΥΣ.
Ο συντονισμός όλων των κομματικών δυνάμεων και η ενεργοποίηση όλων των φίλων και των μελών της ΝΔ ώστε τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από τον κόμμα μας να πετύχουν καθαρές νίκες στις επιμελητηριακές εκλογές είναι οι στόχοι της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7.30 στα γραφεία της ΔΕ Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για οικονομική πολιτική με αναπτυξιακό χαρακτήρα, η οποία σε συνδυασμό με μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάσχεση της ύφεσης δικαιώνεται πλέον και από τους διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

Πρώτο κύμα εφεδρείας σε 7 ημέρες

ΑΥΣΤΗΡΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Η πρώτη ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα. Θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 33 χρόνια υπηρεσίας και έχουν διανύσει το 53 έτος της ηλικίας τους

Δραχμή;

του Γιάννη Βαρουφάκη
Το ευρώ πεθαίνει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται να τους επανα-εξηγήσουμε εδώ (για όσους χρειάζονται επανάληψη, βλ. εδώ για μια παλιότερη εξήγηση και εδώ για μια slow motion περιγραφή της αποδόμησης της ευρωζώνης – μια διαδικασία που μπήκε στην τελική ευθεία με την ανόητη 21η Ιουλίου και την ακόμα πιο ανόητη 26η Οκτωβρίου – βλ. το σχετικό παράρτημα).