Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δηλητηριώδεις αράχνες βρέθηκαν μέσα σε μπανάνες από σουπερμάρκετ- Phoneutria nigriventer (video)

Μια αποικία ιδιαιτέρως επικίνδυνων, δηλητηριωδώναραχνών βρέθηκε μέσα σε μπανάνες που αγοράστηκαν σε σουπερμάρκετ.

Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία όπου μια μητέρα εντόπισε δεκάδες δηλητηριώδεις βραζιλιάνικες αράχνες στη φλούδα των φρούτων.

Ποδόσφαιρο. Η Εθνική Ελλάδος νίκησε την Εθνική Ρουμανίας με 3-1


Φώτο Sentragoal

Παπούλιας: Θα λείψουν η παρουσία και ο λόγος του Γλαύκου Κληρίδη

Τη θλίψη του για τον χαμό του Γλαύκου Κληρίδη εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κύπρου ο κ. Παπούλιας αναφέρει ότι η ζωή του Γλαύκου Κληρίδη είναι συνυφασμένη με τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού.

Περίεργοι τουρκικοί πανηγυρισμοί για «ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο» - Τι υπογράψαμε;


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

To «Σύμφωνο Συνεννόησης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας» που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις Eλλάδας και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο έγινε χθες αποδεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τη Βουλή.

Μέλι: Το Νέκταρ των Θεών & το «Βουλγάρικο» μέλι

Το Νέκταρ των Θεών, το «Βουλγάρικο» μέλι και το πέμπτο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
Το μέλι, ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό προέρχεται από το νέκταρ των φυτών που μαζεύουν οι μέλισσες και αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.

6 υπερτροφές κατά του καρκίνου

Στοχεύστε σε 5 έως 9 μερίδες καθημερινά, φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα από τις παρακάτω 6 υπερτροφές, δηλώνει ο Richard Béliveau, PhD, του University of Québec στο Μόντρεαλ.

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες της 16χρονης Μυρτώς – Έρανος από την ομογένεια στις ΗΠΑ

Σοκάρει και συγκινεί η πρώτη φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται μετά την επίθεση που είχε δεχτεί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Εγκαταλελειμμένη λιονταρίνα αγκαλιάζει τους άνδρες που την έσωσαν – Συγκινητικό video

Συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες μιας λιονταρίνας στην Μποτσουάνα που αγκαλιάζει δυο άνδρες που την έσωσαν.
Η λιονταρίνα κινδύνευε να πεθάνει από την ασιτία όταν ήταν μωρό καθώς είχε εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της.

Και πεφταστέρια και πανσέληνος την Κυριακή!

Άλλη μια «βροχή» από διάττοντες αστέρες, των Λεοντιδών, θα κορυφωθεί στο νυχτερινό ουρανό και της Ελλάδας, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Αν και παραδοσιακά θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές, φέτος η πανσέληνος, που θα συμβεί την ίδια μέρα, θα «σβήσει» την πτώση των μετεώρων, με αποτέλεσμα η νυχτερινή παρατήρησή τους να μην γίνει υπό ευνοϊκές συνθήκες.

Μήπως να γιορτάζατε μαζί και την επέτειο του Πολυτεχνείου;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Προφανώς οι «Νέοι ΣΥΡΙΖΑ» είναι πολύ νέοι για να θυμούνται τι ακριβώς συνέβαινε στη χώρα τον καιρό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (και τι συνέβη μετά απ’ αυτήν).
Ήσαν αγέννητοι τότε, αλλά ούτε και τους δίδαξε ποτέ κανείς τι σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου.
Επιπλέον, έχουν απασχοληθεί πολύ με εκ του ασφαλούς ακτιβισμούς, ώστε να διαβάσουν τι σημαίνει δικτατορία και τι συμβαίνει στη δικτατορία.

Χάνεται η ελληνική γλώσσα γράφοντας greeklish; Τι λένε ειδικοί για τη μόδα των... ανορθόγραφων

Το «s' apagw» γραμμένο στα greeklish μπορεί να έχει την ίδια ερμηνεία, δεν έχει όμως πλέον την ίδια γραφή... Η γραφή της ελληνικής γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες βρίσκει σήμερα όλο και περισσότερους οπαδούς, κυρίως νέους, που τη χρησιμοποιούν ως μέσο επικοινωνίας στο Διαδίκτυο, αλλά και στα μηνύματα που ανταλλάσσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Φορολογικές ανατροπές για περιουσίες άνω των 300.000

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Στους φορολογουμένους που διαθέτουν αστικά ακίνητα των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ μεταφέρεται το βάρος του ενιαίου φόρου. Διπλή θα είναι η επιβάρυνση για όσους διαθέτουν κτίσματα και οικόπεδα. Περιορίζονται οι υποχρεώσεις για τις μικρότερες ιδιοκτησίες.

Καναδάς: Τέλος στην άρρωστη δράση παγκόσμιου δικτύου παιδεραστίας

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας με τη σύλληψη 341 υπόπτων σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το 2010, η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν κάτοικο του Τορόντο τον προηγούμενο Μάιο, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του δικτύου και ο οποίος κατηγορείται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο υλικό παιδεραστίας.