Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Τεχνητή νοημοσύνη: Γαλλικό σύστημα «βλέπει» πολύ νωρίτερα τον καρκίνο των πνευμόνων.

Τεχνητή νοημοσύνη που ανέπτυξαν επιστήμονες στη Γαλλία, μπορεί να ανιχνεύσει πρώιμα σημάδια του καρκίνου των πνευμόνων σε τομογραφίες θώρακα. Η ανίχνευση είναι δυνατή έως κι ένα χρόνο νωρίτερα σε σχέση με τις υπάρχουσες μεθόδους.

Μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων

Το Σαββατοκύριακο θα ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό, κατ’ αρχήν, μέτρα στήριξης για να αντιμετωπίσουμε τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, που αφορούν και νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Άλμα 16,2% στον ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Πολύ ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 16,2% καταγράφηκε στην οικονομία το β' τρίμηνο εφέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση, όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές. Παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς:

Αυστηροποίηση των ποινών σε όποιον συμμετέχει στην έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

των ποινών σε όποιον συμμετέχει στην έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της covid-19, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε. Ειδικότερα:

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 19/08-09-2021) που ισχύει από σήμερα Τετάρτη 08-09-2021.

Αποστολή βοήθειας στις πυρόπληκτες Ροβιές Εύβοιας από τον Οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία και την Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης.

Σχολικές τσάντες, τετράδια, στυλό και παιδικά βιβλία απέστειλε ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της πυρόπληκτης περιοχής των Ροβιών Ευβοίας, σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, που είχε την πρωτοβουλία για την ανάληψη της συγκεκριμένης δράσης.