Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Αλλάζει φέτος το σημείο όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων



Στην Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα τελεστεί φέτος, στις 11:05 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου (6 Ιανουαρίου), η τελετή αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

«Πιάνουν τιμόνι» σταδιακά οι 150 νέοι οδηγοί του ΟΑΣΘ, ενώ την άνοιξη αναμένονται και τα ηλεκτρικά λεωφορεία



Το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν «πιάσει τιμόνι» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και οι 150 νέοι οδηγοί, που προσελήφθησαν στον οργανισμό, με στόχο να ενισχύσουν το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι 75, από τους συνολικά 150, θα αναλάβουν καθήκοντα στις 5 Ιανουαρίου, ενώ από τις 8 του μηνός θα αρχίσουν σταδιακά να εντάσσονται στο πρόγραμμα εργασίας και οι υπόλοιποι 75.

Ανοίγει το ανάκτορο του Φιλίππου Β’, ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο στις 5 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Στο άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου, του αναστηλωμένου και αποκατεστημένου ανακτόρου του Φιλίππου Β ́ στις Αιγές, το οποίο ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Βόλφραμ Χόεφνερ αποκάλεσε «Παρθενώνα της Μακεδονίας», αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Ιανουαρίου 2024 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, εκατέρωθεν της διασταύρωσης με τη δημοτική οδό προς τα Τσαΐρια (σούπερ μάρκετ Discount), στην περιοχή της Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού.

Εκλογή του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης


Δυο συνεδριάσεις για την εκλογή του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής, αλλά και για την εκλογή των μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.