Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Με μειώσεις έως και 40% σε μισθούς και συντάξεις θα πληρώσουμε τη διάσωση της χώρας

Το νέο μνημόνιο φέρνει την φτωχοποίηση σε μισθωτούς και συνταξιούχων, αφού από τον Ιούλιο του 2012 προβλέπεται η πλήρη κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ''οι κατώτατοι μισθοί δεν θα καθορίζονται από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, αλλά θα νομοθετούνται από την κυβέρνηση κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους''.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έγινε της Νότιας Κορέας...

Σε ρινγκ μετατράπηκε την Παρασκευή η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ανταλλάσσει βαριές κουβέντες τόσο με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα όσο και με τους εκπροσώπους των πρώην συμβασιούχων, οι οποίοι για άλλη μια φορά διέκοψαν τη συνεδρίαση του οργάνου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της εισήλθε η Νέα Δημοκρατία μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων όλης της χώρας.
 Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Αίσιο τέλος για το βρέφος

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η κραυγή αγωνίας της οικογένειας του μωρού και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κινητοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου.
Της Νικολέττας Μπούκα

Εκλογές και… 9 Επίτροποι

Η συνέχιση της δημοσιονομικής στήριξης της Ελλάδας από την τρόικα, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, και να επισημοποιηθεί μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές Μαρτίου, και αφού μεσολαβήσει η συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου για να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, θα συνοδεύεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και από αυστηρή επιτροπεία.

Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία

Η εικόνα που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, αποτυπώνει τη βεβαιότητα της άνετης επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές του Απριλίου, την πολιτική καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ, την ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς, τη μεγάλη αποχή, και τη νεφελώδη προοπτική αυτοδυναμίας.

Οι εκλογές και η “ελίτ”

Κάποιος κακός άνεμος έχει αρχίσει να πνέει για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Όχι διότι κάποιος παράφρων λοχίας (ή και συνταγματάρχης) ονειρεύτηκε εξαίφνης τη «δόξα» του δικτάτορα Παπαδόπουλου αλλά γιατί η ιδέα της «εξουσίας των αρίστων», των επιφανών, των επαϊόντων, κατακτά εσχάτως έδαφος στους κύκλους που αυτοχαρακτηρίζονται (από απόσταση ασφαλείας) ως η « πνευματική και οικονομική ελίτ» της χώρας.

Η Άννα ανοίγει την πόρτα της εξόδου

Πίσω από τις λέξεις και μεταξύ των γραμμών, μπορεί κανείς να αναγνώσει νοήματα που… δεν φαίνονται, με μια πρώτη ανάγνωση των δηλώσεων ενός πολιτικού. Ειδικά όταν πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου, το σημερινό ΠΑΣΟΚ, και το «Βήμα της Κυριακής», δηλαδή τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, στην οποία παραχωρεί σήμερα συνέντευξη.

Ο Καστανίδης “δείχνει” νέο κόμμα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Την προοπτική δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με βασική αναφορά το «αντι-μνημονιακό» ΠΑΣΟΚ, δείχνει με συνέντευξή του στη σημερινή Real News ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Γιώργος δεν αποχωρεί

Εκείνοι που γνωρίζουν καλά, και έχουν παρακολουθήσει από κοντά και προσεκτικά την πολιτική διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, δεν έχουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του απερχόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το προσωπικό μέλλον του.

Ο Βενιζέλος φεύγει απ’ την κυβέρνηση

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI, προκειμένου να ασχοληθεί με τη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να έχει γνωστοποιήσει στον Λουκά Παπαδήμο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πλέον αξιόπιστη λύση διακυβέρνησης

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Όσα γράφαμε εδώ στο statesmen εδώ κι ένα χρόνο έρχονται να τα επιβεβαιώσουν με τον πλέον δραματικό τρόπο οι δημοσκοπήσεις. Ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού, ραγδαία αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας και άνοδος των δυνάμεων της Αριστεράς.

Αυτό που φοβόταν ο Σόιμπλε για την Ελλάδα…

Αν δεχτούμε ότι υπάρχει έστω και μερική δόση αλήθειας στον ετεροπροσδιορισμό της πολιτικής ως τέχνης, και μάλιστα του εφικτού, είναι προφανές ότι κατ΄ αντιστοιχία, η ηγεσία θα πρέπει να περιγραφεί, μεταξύ άλλων, ως η τέχνη της πρόβλεψης. Και της πρόληψης.

Αν ισχύουν τα ρεπορτάζ…

Εάν όντως η συμφωνία της κυρίας Μέρκελ με τους κυρίους Παπαδήμο και Μόντι, στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, προβλέπει ότι θα μας δώσουν, για να μας «σώσουν», τα 130 δις Ευρώ, τα οποία όμως θα μας πάρουν πίσω πριν καν μας τα δώσουν, τότε τι είδους «σωτηρία» είναι αυτή;
Έχει βέβαια κάποιο κόστος η οποιαδήποτε «σωτηρία» και το καταλαβαίνουμε.

Ν. Νικολόπουλος: «Παιχνίδια και ανευθυνότητες δεν χωρούν στις ζωές των καρκινοπαθών»

Είναι θετικό και κοινώς αποδεκτό ότι η δημόσια υγεία χρειάζονταν ένα γερό νοικοκύρεμα στη χώρα μας, λόγω της σπατάλης που καταγράφονταν τα προηγούμενα χρόνια,αλλά είναι συγχρόνως αυτονόητο πως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Εφορία: Στην παγίδα των τεκμηρίων 3.000.000 Ελληνες

Στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια, αφού λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις.
Ανάλυση από την TAXEXPERTS
Με το άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως τροποποιήθηκε με το ν.3986/2011 ορίζονται τα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων.

Μάθημα ζωής!

Η ζωή του ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω και μετέτρεψε την προσωπική, πικρή του περιπέτεια, σε ένα γλυκό παραμύθι που θα ζήλευε ο καθένας.
Ο λόγος για τον Νick Vujicik, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αλλά δεν έχασε την πίστη και το θάρρος του και διεκδίκησε όσα του στέρησε η ζωή.

Σώθηκε έπειτα από δύο μήνες «θαμμένος» στο χιόνι

Την τύχη με το μέρος του είχε ένας Σουηδός, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει για ένα δίμηνο μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ήταν θαμμένο κάτω από το χιόνι.