Τεράστια αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους Έλληνες η καινοφανής (διαστρεβλωμένη) άποψη για την ιστορία, η οποία προβάλλεται σε σειρά εκπομπών για την Εθνική Επανάσταση του 1821, του τηλεοπτικού διαύλου «ΣΚΑΙ».
Συγκεκριμένα προβάλλονται μεταξύ άλλων οι εξής ανιστόρητες θέσεις:
Α. Το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε με την Επανάσταση του 1821.
Β. Ο Ελληνικός λαός δεν υπέφερε από την τυρρανία των Οθωμανών, αντίθετα η τουρκοκρατία ήταν περίοδος ευημερίας και ελευθερίας για τους Έλληνες.
Γ. Κλέφτες και Αρματωλοί συνεργάζονταν με τους Τούρκους, έκλεβαν και καταπίεζαν τους Έλληνες και πολλά άλλα παρόμοια.
Με αυτές τις πνεύματος Ρεπούση απόψεις, που προβάλλονται μέσω της σειράς, καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται περί μιας ιστορικής περιγραφής και αναφοράς για το 1821, αλλά για προσπάθεια κάποιων να ξαναγράψουν την ιστορία μας.
Ο εκ των συντελεστών της σειράς, κ. Βερέμης, πρεσβεύει πως η ιδέα του έθνους είναι ανύπαρκτη και αποτελεί φανταστικό κατασκεύασμα, πως το σημερινό ελληνικό έθνος είναι αντικειμενικά ανύπαρκτο και δημιούργημα διανοουμένων»!
Με την ως άνω σειρά εκπομπών προσβάλλονται βάναυσα, η γενναιότητα, η τιμιότητα και η αγωνιστικότητα των ανθρώπων που θυσιαστήκαν για την πατρίδα και την πίστη.
Ο Θ. Κολοκοτρώνης στον λόγο που εκφώνησε σε μαθητές στην Πνύκα την 13/11/1838 είναι σαφής και κατηγορηματικός όσον αφορά στα κίνητρα της εθνεγερσίας του 1821 : «Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», «Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους όποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο.
Με αυτό το πνεύμα θυσιάστηκαν 800.000 Έλληνες από τα 2.500.000 του τότε ελληνισμού.
Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά και ιστορικά προκάλεσαν - και πολύ δικαιολογημένα - αντιδράσεις από κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του και γνωρίζει την ιστορία του έθνους μας και δεν θέλει να αφήσει «Ένα κουρελιασμένο παρόν να κουρελιάσει και ένα ένδοξο παρελθόν»
Κατόπιν τούτων ερωτάστε κ. Υπουργέ.
A. Υπάρχει εντολή για λόγους εξωτερικής πολιτικής να ξεχάσουμε την ιστορία μας που συνδέεται με τις κακές όψεις της Τουρκίας;
Β. Συμφωνείτε ότι πρέπει να προβάλλεται οποιαδήποτε άποψη ως ιστορία, ανεξάρτητα αν αυτή βασίζεται σε ιστορικές – επιστημονικές πηγές;
Β. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας;
Γ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει βάσει του ρόλου του να επέμβει;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος