Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΟΑΣΘ. Μεταφορές αφετηριών στον Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού.

Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι από αύριο Τρίτη 28.12.2010, γίνονται οι εξής μεταφορές αφετηριών στον Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού:

• 1. Οι αφετηρίες των γραμμών:
α. Νο 9 «Ν. Σ. Σταθμός – Λαχαναγορά»
β. Νο 37 «Ν. Σ. Σταθμός – Κρυονέρι»
γ. Νο 38 «Ν. Σ. Σταθμός – Ευκαρπία» και
δ. Νο 40 «Ν. Σ. Σταθμός – Καλοχώρι»
μεταφέρονται στην οδό Μαργαροπούλου (παράλληλα και πίσω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, πλησίον της υπόγειας διάβασης του Ο.Σ.Ε.) και η μετάβαση των μετακινούμενων πολιτών, από και προς τις λοιπές αφετηρίες του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού, θα γίνεται δια της υπόγειας διάβασης, που συνδέει το Ν. Σ. Σταθμό με την οδό Μαργαροπούλου.
Η μεταφορά των αφετηριών αυτών επιβάλλεται για λόγους ασφαλούς μετακίνησης εντός του Ν. Σ. Σταθμού, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ και του περιορισμού του χώρου του Σταθμού Μετεπιβίβασης εξ αυτού του λόγου.
Οι διαδρομές των γραμμών 9, 37, 38 και 40 κατά τη μετάβαση προς το Ν.Σ. Σταθμό θα παραμείνουν οι ίδιες, με τη μόνη τροποποίηση ότι αντί να τερματίζουν στο Ν.Σ.Σ. θα συνεχίζουν στην οδό Αγίων Πάντων και θα τερματίζουν στην οδό Μαργαροπούλου. Στην αντίθετη κατεύθυνση θα εισέρχονται στη οδό Μοναστηρίου από τη οδό Μιχαήλ Καλού και θα συνεχίζουν κανονικά τις υφιστάμενες διαδρομές τους.
Δεν θα εξυπηρετείται από τις γραμμές 37, 38 και 40 η στάση "Ζωγράφου" επί της Μοναστηρίου στην κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, ενώ η στάση "Μιχαήλ Καλού" της γραμμής 38 θα εξυπηρετείται από τη γραμμή μόνο στην κατεύθυνση προς Μαργαροπούλου προς αποφυγή σύγχυσης του επιβατικού κοινού.
Δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ωράρια λειτουργίας των παραπάνω λεωφορειακών γραμμών.
Μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου θα τοποθετηθούν προσωρινές στάσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
• 2. Η αφετηρία, με ταυτόχρονη επέκταση, της λεωφορειακής γραμμής Νο 23 «Πλ. Ελευθερίας – Ακρόπολη – Αγ. Ανάργυροι», μεταφέρεται απ’ την Πλατεία Ελευθερίας (Ελ. Βενιζέλου) στο Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού και η γραμμή μετονομάζεται σε «Ν. Σ. Σταθμός – Συκιές».
Με την επέκταση της γραμμής αυτής, βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού η σημερινή διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής διατηρείται και επιπρόσθετα οι χρήστες της θα μπορούν να εξυπηρετούνται απευθείας από και προς το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών που έχουν αφετηρία ή τέρμα εντός του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού ή επί της οδού Μαργαροπούλου.





Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους γέροντες!

  Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, ο οποίος με τις Ευλογίες του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας επισκέφθηκε το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου και διοργάνωσαν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, Χριστουγεννιάτικη γιορτή, για τους γέροντες που διαμένουν στο Κεντρο. Συγκεκριμένα, οι χορευτές του Συλλόγου με την παρουσία τους έδωσαν χαρά στους γέροντες που φιλοξενούνται στο Καλλιμανοπούλειο. Έψαλαν τα κάλαντα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και προσέφεραν γλυκίσματα στους ηλικιωμένους, οι οποίοι πέρασαν όμορφες στιγμές.Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων π. Γεώργιος Μπίρμπας ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο βουλευτής, Αθ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, ο δημοτικός σύμβουλος, Ν. Μαγκαφάς, ο πρώην πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Ν. Ζαφειρόπουλος ο Διευθυντής του Κέντρου Βασίλης Ζήσιμος και πολλοί Καλαβρυτινοί. Όλοι συνεχάρησαν το Σύλλογο και ευχαρίστησαν τους χορευτές για την παρουσία τους.Αμέσως μετά οι χορευτές επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μπορεί να μην είχε επαρκή ποσότητα χιονιού, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τα μέλη του Παγκαλαβρυτινού να διασκεδάσουν όλοι μαζί. Ακολούθησε επίσκεψη στο κέντρο των Καλαβρύτων. Εκεί μετά από το φαγητό, οι χορευτές «ξεχύθηκαν» στα καταστήματα και ψώνισαν παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα, αλλά και αναμνηστικά. Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην Πάτρα ευχαριστημένοι για την όμορφη ημέρα που είχαν, αλλά και ικανοποιημένοι αφού είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν τη χαρά σε ανθρώπους που την είχαν πραγματική ανάγκη.

Αναβίωση του εθίμου των Μωμόγερων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κάποιοι Θεσσαλονικείς… ιδίως όσοι δεν έχουν ποντιακή φλέβα, πίστεψαν ότι έχασαν την αίσθηση του χρόνου, βλέποντας 50 άτομα μασκαρεμένα να κάνουν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τη συνοδεία μουσικής. Σκέφτηκαν ίσως πως ήρθαν οι απόκριες. Επρόκειτο, όμως, για την αναβίωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης του εθίμου των Μωμόγερων, που εκτυλίσσεται σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, στο δωδεκαήμερο από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα. Η πρωτοβουλία για την αναβίωση του εθίμου ανήκει στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας.
«Στόχος μας είναι η διάδοση του εθίμου», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ελευθεριάδης, προσθέτοντας ότι η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου και η παροχή μιας ξεχωριστής νότας στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων συνετέλεσαν, επίσης, ώστε να αποφασίσουν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη. Το έθιμο των Μωμόγερων είναι ένα έθιμο τριών χιλιάδων χρόνων, που «μετανάστευσε» μαζί με τους πρόσφυγες από τον Πόντο στην Ελλάδα, διεκδικώντας μέχρι και σήμερα ξεχωριστή θέση στα ήθη του δωδεκαημέρου στη χώρα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπως εξήγησε ο κ. Ελευθεριάδης. Η λέξη μωμόγερος προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων γέρος και μίμος, ενώ η θεματολογία του ειδικού αυτού θεάτρου ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο. Το μόνο που παραμένει ίδιο είναι η κωμική διάσταση που δίνεται από τους συμμετέχοντες στην παράσταση, όποια θεματολογία και αν επιλέξουν να αναπαραστήσουν. Η 50μελής ομάδα του συλλόγου αναβίωσε στη Θεσσαλονίκη το έθιμο που θέλει τον άνδρα του χωριού να αρπάζει τη νύφη, συμβολίζοντας έτσι την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα. Κεντρικό πρόσωπο, ο Μώμος, Θεός του γέλιου και της σάτιρας στην Αρχαία Ελλάδα, ο οποίος παρότρυνε τους δώδεκα ακολούθους του, τους Μωμόγερους, να βρουν αφορμή και σατιρίζοντας να προκαλέσουν το γέλιο στους συγκεντρωμένους. Στο δρώμενο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο διάβολος που υποκινεί κάθε μορφής ταραχή, ο γιατρός που διαπιστώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η νύφη, ο αστυνομικός που επιφέρει την τάξη και παραπέμπει τους… δράστες στη δικαιοσύνη και ο δικαστής που επιβάλλει τις ποινές στον απαγωγέα.

www.kathimerini.gr



Εργατικό δυστύχημα στην Θεσσαλονίκη με ένα νεκρό 36 ετών

Εργαζόταν σε εταιρεία φύλαξης

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε εταιρεία φύλαξης. Νεκρός είναι ο 36χρονος Βαϊναλής Πέτρου. Ο άτυχος εργαζόμενος βρέθηκε νεκρός από συνάδελφο του κατά την αλλαγή βάρδιας. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες από το Κ.ΕΠ.ΕΚ Μακεδονίας-Θράκης έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Οι επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. θα ελέγξουν όλα τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν και θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του Βαϊναλή Πέτρου, ετών 36, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
ΤΑ ΝΕΑ

Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς

Στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από το πρωί σήμερα ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.
Στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από το πρωί σήμερα ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. Ο 80χρονος ηθοποιός που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου εμφανίζεται στο θέατρο «Αθήναιον» με το θίασο της Μιμής Ντενίση αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε τα ξημερώματα σήμερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.
Πηγή: ΑΠΕ

Σφοδρά πυρά του ΚΕΠΚΑ, για τις αυξήσεις σε ΟΑΣΘ και ΟΣΕ

«Κάθετα αντίθετο» με τις επικείμενες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δηλώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «οι αστικές συγκοινωνίες είναι καθολικές υπηρεσίες και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των καταναλωτών, σε ποιοτικές αστικές μεταφορές, σε προσιτή τιμή».Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει πως οι αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕ είναι «υψηλές και θέτουν σε κίνδυνο και την καθολικότητα των αστικών συγκοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες».Για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) «που είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επιδοτείται από το κράτος», οι μέτοχοι πρέπει να περιορίσουν τις προσδοκίες τους, για υψηλά κέρδη, τονίζει.Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση να ακυρώσει τις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕ. «Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αυξήσεις αυτές αποτελούν επιπλέον αφαίμαξη των καταναλωτών», καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.



Με αφορμή μια διαγραφή: η ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης

Του Νίκου Κοτζιά
Όταν ο υπουργός οικονομικών δεν μπορούσε, πλέον, να υπερασπιστεί τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, άρχισε να μιλά για την σοσιαλιστική ψυχή του και να χρεώσει τις επιλογές του στους βουλευτές που καταναγκαστικά υποτάχθηκαν στα κυβερνητικά διλήμματα και εκβιασμούς. Καταγράφοντας κανείς σήμερα αυτή την «μετακύλιση ευθυνών και χρέωση» μπορεί εύκολα να φανταστεί το κλίμα απόδοσης ευθυνών που θα υπάρχει στην κυβέρνηση στην περίοδο της παρακμής της, που πάντα έρχεται για κάθε κυβέρνηση. Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός που όλο τον προηγούμενο διάστημα δείχνει να έχει χάσει την ακοή του στο αριστερό αυτί, προχώρησε στην διαγραφή του βουλευτή Β.Παπαχρήστου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος από τους πιο σεμνούς αγωνιστές σε όλες τις δύσκολες περιόδους για τη χώρα, χούντα, 1989, 2007 και σήμερα, αρνήθηκε να συναινέσει και να ψηφήσει την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων. Αρνήθηκε να συμβάλλει στην επιστροφή της χώρας στον «κοινωνικό» Μεσαίωνα. Η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού δείχνει αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των εφαρμοσμένων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αναδεικνύει, όμως, και ένα γενικότερο ζήτημα: την μη δημοκρατική λειτουργία των ελληνικών κομμάτων.Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η διαγραφή του Β.Παπαχρήστου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τον Α.Σαμαρά στην όσο το δυνατό συντομότερη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος. Χωρίς να πούνε πώς αυτή θα οργανωθεί, με ποιο περιεχόμενο και σκοπό. Για αυτό είναι άκρως σημαντικό η κοινότητα της δημοκρατικής επιστήμης να παρέμβει έγκαιρα σε αυτή τη διαδικασία και ως προς την εσωτερική δημοκρατία των κομμάτων. Διότι η δημοκρατία, όπως πάντα υπογραμμίζω, προκειμένου να αναπτύσσεται λειτουργικά απαιτείται να αφορά όχι μόνο τις σχέσεις ανάμεσα στους θεσμούς, τις ισορροπίες, ελέγχους και εκλογή τους, αλλά και την διασφάλιση της ίδιας της δικής τους δημοκρατικής λειτουργίας. Ο δημοκρατικός αυτός κανόνας αφορά πριν από όλα την λειτουργία των κομμάτων. Τα κόμματα αποτελούν συστατικό της σημερινής δημοκρατίας. Το Σύνταγμα προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για αυτά. Τους επιφυλάσσει μια προνομιακή θέση, όπως το δικαίωμα κρατικής χρηματοδότησης. Δικαιώματα στις εκλογές. Στην σύσταση και λειτουργία του εθνικού κοινοβουλίου και των τοπικών αρχών. Τα κόμματα με τη σειρά τους έχουν καταστατικό και πρόγραμμα. Πρόκειται για τις εν είδους συνταγματικές τους αυτοδεσμεύσεις, υποχρεώσεις και καθήκοντα. Για αυτό, επί παραδείγματι, στο Γερμανικό Σύνταγμα προβλέπεται η παρέμβαση των δικαστηρίων, στο όνομα ακριβώς των συνταγματικών προνομίων των κομμάτων, εάν σε αυτά, επί παραδείγματι, παραβιάζεται το καταστατικό τους. Σε αυτά τα πλαίσια, δεν μπορεί οποιοσδήποτε αρχηγός, ακόμα και οποιαδήποτε κομματική πλειοψηφία να λαμβάνει καταστατικά μέτρα σε βάρος μελών και στελεχών του εφόσον αυτά δεν στηρίζονται στο καταστατικό και δεν συμβαδίζουν με την ουσία του κομματικού προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και για Κομματικές Οργανώσεις, Κομματικές και κοινοβουλευτικές ομάδες. Μόνο στην Ελλάδα μπορούν τα κόμματα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ να διαγράφουν εκτός καταστατικών προβλέψεων ανθρώπους που το μόνο που έκαναν ήταν να υπερασπιστούν το πρόγραμμα και τις αρχές θεμελίωσης της ύπαρξης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, να διαγράφουν οι παραβάτες των προβλέψεων, δεσμεύσεων και κανόνων ενός κόμματος εκείνους που πορεύονται με αυτές. Και μόνο στο σημερινό ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να βρεθούν κάποιοι και κάποιες οι οποίοι αντικαθιστούν την πολιτική, προγραμματική, θεσμική διαμάχη ιδεών και προτάσεων, διότι δεν διαθέτουν, με μικροπολιτικές ύβρεις. Αλλά είπαμε, όταν δεν υπάρχει πολιτικό βάρος, αλλά μόνο εξουσία, τότε κάποιοι της παραεξουσίας γίνονται βάρος για τη χώρα.Η ανάγκη να υπάρχουν φραγμοί σε εσωκομματικές καταστρατηγήσεις, να διασφαλίζεται η ορθή και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων αποτελεί άμεση επιταγή και χρειάζεται για αυτό να υπάρξει η αντίστοιχη συνταγματική πρόβλεψη.
epirusgate



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Έκθεση κόλαφος για το Κόσσοβο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

• Έκθεση κόλαφος για το Κόσσοβο του Συμβουλίου της Ευρώπης υποδεικνύει τον ως τώρα πρωθυπουργό κ. Χασίμ Θάτσι ως επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος που μεταξύ άλλων διέπραξε παράνομη αφαίρεση και διακίνηση ανθρώπινων οργάνων
• Να αποδοθούν ευθύνες ζητά με ερώτηση του ο Ν. Χουντής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έκθεση κόλαφο αποτέλεσμα διετούς έρευνας, εξέδωσε η Επιτροπή Νομικών θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα στο Κόσσοβο, με την οποία υποδεικνύεται άμεσα ο Χ. Θάτσι ως ένοχος ακόμα και για αφαίρεση και εμπορία ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσσοβο και ως ο πραγματικός καθοδηγητής του οργανωμένου εγκλήματος σήμερα στο Κόσσοβο.
Με βάση τα όσα προκύπτουν από την έκθεση ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλώντας την να λάβει άμεσα μέτρα για την εξιχνίαση των εγκλημάτων, την απόδοση ευθυνών και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο Κόσσοβο.

Η ερώτηση του Ν. Χουντή έχει ως εξής:

«Στις 12/12/2010 η Επιτροπή Νομικών θεμάτων και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέδωσε έκθεση με τίτλο «απάνθρωπη μεταχείριση ανθρώπων και παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσσοβο». Η έκθεση που είναι αποτέλεσμα διετούς έρευνας κάνει αναφορά σε παράνομη αφαίρεση και διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων από κρατουμένους (κυρίως σερβικής καταγωγής), παράνομη διακίνηση όπλων, και διακίνηση ανθρώπων για σεξουαλική ή άλλη εκμετάλλευση. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η έκθεση αναφέρει ότι « αυτές οι εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες αναπτύχθηκαν επί ευκαιρίας του χάους που επικράτησε στην περιοχή, με πρωτοβουλία κάποιων ένοπλων ηγετών του UCK οι οποίοι συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα, συνεχίστηκαν, με άλλες μορφές, μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από τις έρευνες που διεξάγονται από την EULEX ( Σώμα της ΕΕ για την Εφαρμογή του Νόμου στο Κόσσοβο) σχετικά με την κλινική Medicus στην Πρίστινα». Δεδομένου επίσης ότι η ανωτέρω έκθεση καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «θέσουν ξεκάθαρο στόχο στην EULEX και να της δώσουν την πολιτική στήριξη σε υψηλό επίπεδο να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα χωρίς συμβιβασμούς, και να διασφαλίσει ότι η δικαιοσύνη απονέμεται, χωρίς να λάβει υπόψη τις πολιτικές σκοπιμότητες» και «να επιμείνει στις έρευνές της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που κατέχουν ή την καταγωγή των πιθανών υπόπτων». Ερωτάται η Επιτροπή: Τι συγκεκριμένα μέτρα έχει λάβει προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα πορίσματα της ανωτέρω έκθεσης και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν; Ποια μέτρα θα λάβει για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο Κόσσοβο;»Σημειώνεται ότι η έκθεση έχει εκπονηθεί από τον Ελβετό γερουσιαστή κ. Dick Marty, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την έκθεση για τις παράνομες πτήσεις και κέντρα κράτησης της CIA στην Ευρώπη (AIR-CIA). Επίσης ο κ. Marty στην έκθεση για το Κόσσοβο, μνημονεύει μεταξύ άλλων, ως πηγές των αποκαλύψεών του, και τις εξής μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών: την Γερμανική (BND), την Ιταλική (Sismi), την Βρετανική (MI6) αλλά και την Ελληνική ΕΥΠ.
Το Γραφείο Τύπου



Ευχές για καλύτερη ΚΑΠ από Νέους Αγρότες Θεσσαλονίκης

Τις προοπτικές των αγροτικών επαγγελμάτων, με ορίζοντα το 2020, στα πλαίσια της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής συζήτησαν στις 17 Δεκεμβρίου οι Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης σε μια πρωτότυπη συνάντηση, που πραγματοποίησαν.
Τα κύρια θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ μετά το 2013, ο ορισμός του ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΗ, η αποκατάσταση του κύρους των αγροτικών αξιών, η επαγγελματική αγροτική κατάρτιση, η αναγνώριση της συμβολής του αγροτικού τομέα στην εθνική ανάπτυξη, η εξυγίανση της διεξόδου της αγροτικής παραγωγής προς την κατανάλωση (δημοπρατήρια και Αγροτικές Αγορές), η προώθηση της πιστοποιημένης ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα, η εξασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν & εργάζονται οι αγρότες, οι αλλαγές λόγω κλιματικών αλλαγών, η προσαρμογή της εφαρμοσμένης έρευνας στις σύγχρονες ανάγκες, η εξεύρεση ενιαίας φωνής των αγροτών στις συναλλαγές τους με την πολιτεία και τους τρίτους και πολλά άλλα μικρότερα.
Η μακροχρόνια ανικανότητα του πολιτικού συστήματος (εκ του αποτελέσματος) και η έλλειψη πνευματικών ηγετών (διεφθαρμένοι πανεπιστημιακοί, ιερωμένοι σε ρόλο real estate, «φακελάκια», μη έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης κλπ), έχει αφήσει και τον αγροτικό χώρο ανοχύρωτο, μέχρι σημείου να μην μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα εσκεμμένων παραλείψεων, ώστε η αγροτική κοινωνία να μείνει μια «αγελάδα» που την αρμέγουν όλοι και μάλιστα χωρίς «κανόνες υγιούς διαβίωσης».

Από την πολύ επωφελή ανταλλαγή σκέψεων προέκυψαν οι άμεσες επόμενες κινήσεις που είναι μεταξύ άλλων:

Ανταλλαγή Ευχών στις 18-1-2011, στα Λουτρά Απολλωνίας, στις 20.00, με επιτροπή από τους: Όλγα Παναγιωτίδου, Παναγιώτη Κουτσούρα και Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο.

Συμμετοχή στο Συνέδριο IMIC2011 2-3/2/2011, στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) με θέμα «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» με ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Ημερίδα στις 5-2-2011, στις 10.15, στην Θεσσαλονίκη (Zootechnia) για τα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά και την διατροφή.

Οργάνωση Ημερίδας «ΚΓΠ μετά το 2013» στις 5-2-2011, μέσα στην Zootechnia-Θεσσαλονίκη, στις 12.00, σε συνεργασία με την ΠΕΝΑ και ευρωβουλευτές.

Προετοιμασία Επίσκεψης Μελέτης στο εξωτερικό (Ευρώπη) από τους: Σ. Βογιατζή, Α. Καμάρη και Γ. Μπότα.

Συμμετοχή στις 13-5-2011, στο Συνέδριο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός», που θα γίνει στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ της Αθήνας.

Η ΕΝΑ Θεσσαλονίκης εξετάζει την δυνατότητα να φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Σεπτέμβριος 2011) ή έστω τμήμα της διοργάνωσής του σε συνεργασία με άλλους.

Με ευχές του κ. Στέλιου Βογιατζή, για καλές γιορτές με υγεία και καλύτερη Κοινή Γεωργική Πολιτική ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της πολυδραστήριας ΕΝΑ Θεσσαλονίκης το 2010.
AGRONEWS

Δράστης και των δύο δολοφονιών ο αυτόχειρας στη Θεσσαλονίκη

Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Με το ίδιο όπλο φαίνεται ότι δολοφονήθηκαν οι δύο άνδρες, ηλικίας 46 ετών, το πρωί της Κυριακής στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δράστης και των δύο φονικών ήταν ο 43χρονος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Όπως όλα δείχνουν, οι τρεις άνδρες είχαν οικονομικές διαφορές που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών.Ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής δήλωσε ότι στα σημεία όπου εντοπίστηκαν νεκροί οι 46χρονοι άνδρες βρέθηκαν δύο ίδιοι κάλυκες. Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν οι κάλυκες και τα άλλα ευρήματα με το όπλο που χρησιμοποίησε ο 43χρονος για να δώσει τέλος στη ζωή του.Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Κυριακής, ο 43χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην συνεργό του, επειδή είχαν οικονομικές διαφορές από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην ίδια περιοχή νεκρός ένας ακόμα 46χρονος άνδρας και σύμφωνα με την Αστυνομία και αυτός είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά.
ΤΑ ΝΕΑ

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για τις ευχές σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που χρησιμοποιώντας κάθε επικοινωνιακό μέσω , έστειλαν τις ευχές τους στο blog μας και στον διαχειριστή του. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και σας ευχόμαστε ότι το καλύτερο για εσάς και τις οικογένειες σας.


Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για τις ευχές σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που χρησιμοποιώντας κάθε επικοινωνιακό μέσω , έστειλαν τις ευχές τους στο blog μας και στον διαχειριστή του. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και σας ευχόμαστε ότι το καλύτερο για εσάς και τις οικογένειες σας.