Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Στον Προφήτη του δήμου Εγνατίας εορτάζει η Ζωοδόχος πηγή Νεμπή.


Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Προφήτης και σε ένα όμορφο τοπίο βρίσκεται το παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής, το γνωστό στους κατοίκους της περιοχής ως ζωοδόχος πηγή Νεμπή. Σήμερα παραμονή της εορτής της πραγματοποιείται πανηγυρικός εσπερινός ενώ αύριο πανηγυρική Θεια λειτουργία. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην τοποθεσία Νεμπή.

Στον Ασκό Θεσσαλονίκης πανηγυρίζει η Παναγιά η Ασκονίτισα.

Της ζωοδόχου πηγής αύριο και στον Ασκό Θεσσαλονίκης πανηγυρίζει η Παναγιά η Ασκονίτισα όπως την αποκαλούν. Την θαυματουργεί εικόνα της Παναγιάς έφεραν, οι πρόσφυγες κάτοικοι του χωριού, από τον Ασκό της Ανατολικής Θράκης. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιείται ο πανηγυρικός εσπερινός και η περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού παρουσία πλήθους πιστών που συρρέουν από κάθε γωνιά της χώρας. Την ημέρα της εορτής τελείται η πανηγυρική θεια λειτουργία. Στην φωτογραφία η παναγιά η Ασκονίτισα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες στην Μενεμένη

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες, διάρκειας 25 ωρών το κάθε ένα, διοργανώνει ο Δήμος Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δυτικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα «Σχολή Γονέων» απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και εκπαιδευτικούς. Πληροφορίες και εγγραφές ως τις 12 Απριλίου στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Δήμου Μενεμένης (τηλ. 2313 300942). Το πρόγραμμα «Η Τρίτη Ηλικία στη σύγχρονη εποχή» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις θεματικές ενότητες: «Τρίτη Ηλικία και οικογένεια», «Ρόλος στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών» και «Διαχείριση ελεύθερου χρόνου». Πληροφορίες και εγγραφές ως τις 12 Απριλίου στο Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης (2310 739871) και στο Β’ ΚΑΠΗ Μενεμένης (2310 758622).



Δήλωση του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη για την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν αληθεύουν πληροφορίες που διοχετεύονται από κύκλους της Ρηγίλλης για υποψηφιότητά του στη θέση του Περιφερειάρχη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης δήλωσε: «Δεν με απασχολούν οι φήμες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δεν έχω πάρει ακόμη τις τελικές μου αποφάσεις. Έχω δηλώσει ότι τις υποψηφιότητες τις δίνει ο λαός. Θα μιλήσω με την κοινωνία, αφού προηγουμένως μελετήσω προσεκτικά το νομοσχέδιο για τον “Καλλικράτη”. Θα ανακοινώσω την απόφασή μου και στη συνέχεια θα ζητήσω τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Πάντως, ένα είναι το δεδομένο. Το ψηφοδέλτιό μου θα είναι διευρυμένο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ αυτό και στελέχη άλλων κομμάτων. Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας, της Ελλάδας ολόκληρης, δεν έχουν χρώμα».



Δήλωση του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη για τις σχολικές εκδρομές

Σχετικά με την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πρώτη επιλογή των μαθητικών εκδρομών, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η νεολαία μας δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στη Θεσσαλονίκη για τις σχολικές εκδρομές. Είμαι δε ιδιαίτερα περήφανος που και φέτος, παρά την τεράστια οικονομική κρίση, η Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στις επιλογές των μαθητών για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές, ξεπερνώντας όχι μόνο τους προορισμούς του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού (Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία).  Η πρωτιά που χαρίζουν οι μαθητές στην πόλη μας δεν είναι τυχαία. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι προσπάθειες της Νομαρχίας μας για την τουριστική ανάδειξη του νομού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Από την πλευρά μας, πριν από λίγο καιρό, καλέσαμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να προγραμματίσουν τις εκδρομές τους στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία. Τους ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους. Οι μαθητές μας δίνουν το παράδειγμα να μείνουμε Ελλάδα και το καλοκαίρι, να χαρούμε τις ομορφιές του τόπου μας. Τα νιάτα μας δείχνουν το δρόμο. Πρέπει και εμείς ως πολίτες να επιλέξουμε Ελλάδα για τις διακοπές μας, να στηρίξουμε τον τουρισμό μας και να τονώσουμε την τοπική οικονομία σε μια δύσκολη εποχή. Αρκεί και οι επιχειρηματίες του τουρισμού να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές για τους Έλληνες επισκέπτες».