Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Συμφωνία των 27 να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Θεσσαλονίκη αποκτά το αεροδρόμιο που της αξίζει.

Η επένδυση της Fraport, στη Θεσσαλονίκη, ύψους 100.000.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τις προβλέψεις. Και από φέτος κιόλας, το αεροδρόμιο συνεργάζεται με 13 ακόμη αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς προορισμούς. Καθώς, μάλιστα, η δυναμικότητά του θα φτάνει, πλέον, τα 10.000.000 επιβάτες ετησίως, οι προοπτικές του είναι τεράστιες. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, σημείωσε:

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τα διπλώματα οδήγησης.

Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο την εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων. Βασικοί άξονες του νέου θεσμικού πλαισίου μαζί με τις ρυθμίσεις για τα ιστορικά οχήματα, μεταξύ άλλων, είναι: