Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ξεκινά η διαβούλευση για την νέα Κ.Α.Π.

Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα Κ.Α.Π.:

Η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε αποτελεσματικά και εξασφάλισε μέσω της νέας ΚΑΠ, πόρους 19,36 δισ. ευρώ όσους δηλαδή και στην τρέχουσα περίοδο, παρότι συνολικά σε επίπεδο Ε.Ε. οι πόροι για τη νέα περίοδο μειώθηκαν κατά 10%. Ταυτόχρονα στους πόρους αυτούς προστέθηκαν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί προς τον πρωτογενή τομέα, ειδικά σε ζητήματα υποδομών, καθώς και πόροι από το νέο ΕΣΠΑ, το σχέδιο του οποίου υπεβλήθη ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση -Επιτακτικός ο άμεσος εμβολιασμός- Ανοίγει η πλατφόρμα για το freedom pass.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε συμπολίτες μας ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών.