Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώση 4,59% για το Χ.Α.


Μετά την εκρηκτική χθεσινή άνοδο, ακολούθησε βουτιά 4,59% για το Χ.Α. με τα σκαμπανεβάσματα να εντάσσονται πλέον στην ημερήσια διάταξη του Γενικού Δείκτη o οποίος έκλεισε στις 886,77 μονάδες. Ο εικοσάρης υποχώρησε κατά 5,53%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρότερη πτώση 0,74% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έχασε 0,82%.
Το «ύστατο χαίρε» στον πρώην υπουργό και καθηγητή Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών και κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, είπαν το απόγευμα στο Α΄Νεκροταφείο υπουργοί της κυβέρνησης, συναγωνιστές από τον αντιδικτατορικό αγώνα, μαθητές του δικηγόροι, φίλοι, τέως και νυν ανώτεροι δικαστικοί

Ηρακλής : Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, διεκδικώντας το μπλοκάρισμα της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στους αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ολη η λίστα των μεγαλοοφειλετών - Ανάμεσά τους και οι ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αρης

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών τα ονόματα 6.000 νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000. Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαντά στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή το δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Κυκλοφόρησε το Περιοδικό "Απόψεις" Με θέματα επικαιρότητας, που εκδίδει το γραφείο Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας


Στο παρόν τεύχος περιλαμβάνεται το δεύτερο αφιέρωμα σε μια ιστορική προσωπικότητα του νεοελληνικού βίου και συγκεκριμένα στον Ιωάννη Καποδίστρια. Αφορμή για την παρουσίαση της ζωής και του έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας αποτελεί η συμπλήρωση, στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, 180 χρόνων από την δολοφονία του.

Ρέγκλινγκ: Το πρόγραμμα της τρόικας δεν αποδίδει!


Στραβός γιαλός, στραβό αρμένισμα, σίγουρο ναυάγιο
Σοφία Βούλτεψη
Μπροστά στις συνέπειες του αυτοκρατορικού, αλαζονικού, ασυνάρτητου και αγχωμένου τρόπου με τον οποίο συμφωνήθηκε το Μνημόνιο, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να προηγηθεί διάλογος με την τρόικα – πλην αυτού που έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου – βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Εργασιακή εφεδρεία: τεχνάσματα μιας «ακέφαλης» κυβέρνησης

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών απέδειξαν πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και πανικό. Η κοινωνία παρακολουθεί επί μήνες ένα παρατεταμένο θέατρο του παραλόγου που περιλαμβάνει την άσκηση της «μη πολιτικής», τη ρητορική αμετροέπεια και τις μόνιμες παλινωδίες.Καθώς, όμως, όλοι οι οικονομικοί δείχτες κινούνται με ιλιγγιώδη αρνητική τροχιά, λόγω της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται, η κυβέρνηση προσφεύγει στη προσφιλή της τακτική της επικοινωνιακής παραπλάνησης.

Μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών προτείνει ο ΕΣΘ

Να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, καλεί τους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), ενόψει των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τη βραδιά εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Εκθεσης και προκειμένου να αποτραπούν τυχόν βανδαλισμοί.

Σταύρος Καλαφάτης: «Τα άτομα με αναπηρία, θύματα του πανικού και της αναλγησίας της κυβέρνησης

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, με θέμα «Αναστολή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. "Τειρασίας" Θεσσαλονίκης που αφορά στην εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης, για τη λήψη της ειδικότητας χειριστή τηλεφωνικού κέντρου και εξυπηρέτησης πελατών».

1,5 εκατ. ευρώ για εισαγωγή λαδιού από τη Γερμανία

Αν και η Γερμανία δεν διαθέτει ούτε έναν ελαιώνα, σε αντίθεση με τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής καταδεικνύουν ότι εισάγουμε τόνους ελαιόλαδου το χρόνο

Μίκα Κοντορούση
Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή

Εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά της εργασιακής εφεδρείας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κατά της εργασιακής εφεδρείας τάσσονται με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών του Δημοσίου και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Κομισιόν: Καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προς τη χώρα.

Πανελλαδική διαμαρτυρία ένστολων εν όψει Δ.Ε.Θ.

Ένστολη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 17:30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου, εν όψει της έναρξης της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Οι εκπρόσωποι των τριών σωμάτων (αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό) σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, κάνοντας παράλληλα λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Έκτακτη εισφορά Αλληλεγγύης. Στα χέρια των φορολογουμένων τα πρώτα σημειώματα.

Τα πρώτα σημειώματα για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης πήραν στα χέρια τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως. παράδειγμα ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 28.000 ευρώ θα καταβάλει 566 ευρώ. Για μια ακόμη φορά οι χαμηλόμισθοι καλούνται να πληρώσουν την ανεπάρκεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Εκλογές για την Ελλάδα… το ΠΑΣΟΚ… ή το Καστρί;


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η επιλογή της αξιολογικής σειράς του τίτλου, δεν είναι τυχαία. Γιατί, τουλάχιστον ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, επέδειξε καθόλη τη διάρκεια της σημαντικής πολιτικής διαδρομής του, συγκεκριμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκινούσε…

Να επαναλειτουργήσει ένας αξιόπιστος ελληνικός νηογνώμονας

Ερώτηση Ν. Χουντή για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας ελληνικών επιβατικών πλοίων
Στο θέμα του σκανδάλου με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που εξέδιδε ο εκπρόσωπος του ρωσικού νηογνώμονα στον Πειραιά, αναφέρεται σε ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Σόιμπλε μας άνοιξε την πόρτα της εξόδου

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι «δυο γλώσσες» τις οποίες χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, στην προσπάθεια να ικανοποιήσουν επαρκώς το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται, είτε πρόκειται για το εσωτερικό της χώρας τους, είτε για τη διεθνή σκηνή, συνιστούν μια μάλλον συνηθισμένη, αναμενόμενη και εξηγήσιμη μεθοδολογία.

Πρόσκληση σε κοινωνική και πολιτική υπακοή

Τις ιδιωτικές τράπεζες, τη βαριά βιομηχανία που απέμεινε, το μεγάλο εμπόριο, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας με κρατικές άδειες λειτουργίας, τα διαχειρίζονται ένας ελάχιστος αριθμός οικογενειών που έχουν άμεση εμπλοκή στα περισσότερα δημόσια έργα, στις κρατικές προμήθειες και την ενέργεια και «στενές» σχέσεις με το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου.

Η Ουάσινγκτον στοχοποιεί το Ιράν


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Λίον Πανέτα δεν είναι ακριβώς το… πρότυπο Υπουργού Άμυνας για μια υπερδύναμη σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ιστορικά έχουν συνηθίσει σε… παραστήματα στη συγκεκριμένη πολιτική θέση. Πρόκειται άλλωστε για την κατεξοχήν χώρα την συμβολισμών και της επικοινωνίας, επομένως θα μπορούσε υπό μια έννοια κανείς να τους συγχωρήσει τα πάντα.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΟΤΕ

Κάντε κλικ πάνω στο κείμενο για μεγέθυνση

Από το «βουρ στο ταψί», στο «φουλ για απολύσεις»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήθελα να ήξερα, αφού η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να το αποφύγει το πικρό ποτήρι, γιατί το ζάλισε τόσο πολύ, ώστε να καταντήσει ακόμη πιο φαρμακερό;Και ποιος να τα φανταζόταν όλα αυτά δύο ακριβώς χρόνια πριν, όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις μοιράζονταν αφειδώς και από όλους;Από τα ίδια δηλαδή πρόσωπα που σήμερα προβαίνουν σε εντελώς διαφορετικές διακηρύξεις, χωρίς καμιά ντροπή;

Η ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Τα μαργαριτάρια της τουρκικής διπλωματίας
Λιάνα Μυστακίδου
Εάν ήθελε να συνοψίσει κανείς τα αποτελέσματα της πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες που εφήρμοσε ο κ Νταβούτογλου θα διαπίστωνε τα εξής:Η Τουρκία αθέτησε την υπογραφή της στη συμφωνία που έκανε με την Αρμενία ενώπιον της Αμερικανίδας υπουργού των εξωτερικών κ. Κλίντον.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Βαποράκι» το κράτος με τη μεθαδόνη
Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο και τον υπουργό των Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο έστειλαν οι Σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) σχετικά με την περικοπή της επιχορήγησης προς τον οργανισμό, που προσφέρει πολλά στον αντιναρκωτικό αγώνα.

Η εκτίμηση των δημοσκόπων για το ΠΑΣΟΚ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, και διαμέσου της εξέλιξης της κοινωνίας, διαμορφώθηκαν ορισμένα πολιτικά και εκλογικά ταμπού: Ένα από αυτά, ήθελε την παραδοσιακή εκλογική βάση των δυο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, να κινείται σε ποσοστά άνω του 35%.

Τι αλλάζει σε συμβάσεις - ασφαλιστικό βάσει των επιταγών της Τρόικας

της Ρούλας Σαλούρου
Γράφονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι νέες διατάξεις για το εργασιακό, καθώς όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η Τρόικα επιμένει στη θέση της για υποκατάσταση των κλαδικών συμβάσεων από συμβάσεις που θα προβλέπουν χαμηλότερους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα.

Απεργούν σήμερα οι αυτοκινητιστές ταξί

Απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα οι αυτοκινητιστές ταξί αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του κλάδου το οποίο από χθες και εως τις 14 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση στο site opengov.gr".

Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί

Με 48ωρη πανιατρική απεργία από σήμερα απαντούν οι γιατροί στις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Υγείας . Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού







15% αύξηση των αυτοκτονιών λόγω κρίσης και ανεργίας

Η ανεργία και η κρίση οδηγούν τους νέους στην αυτοκτονία. Είναι πλέον διαπίστωση των αρμοδίων στην Κεντρική Μακεδονία, που βλέπουν τα περιστατικά αυτοκτονιών να πολλαπλασιάζονται και να αφορούν κυρίως τις μικρότερες ηλικίες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, στο Πολυτεχνείο, οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για το νόμο-πλαίσιο και τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη παιδεία.