Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ecofin: Απαραβίαστες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ


Ecofin: Απαραβίαστες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ

ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Οι καταθέτες οι οποίοι διατηρούν αποταμιεύσεις οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζας η οποία πτωχεύει, εκκαθαρίζεται και κλείνει θα λαμβάνουν όλα τα χρήματά τους πίσω, επαναβεβαίωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, ενώ οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ της ιδέας ότι και για τους κατόχους μεγαλύτερων καταθέσεων θα πρέπει να θεσπιστεί ένα ευνοϊκό καθεστώς.

«Ο Γκάλης έδωσε σε πολλούς λόγο να υπάρχουν»


«Ο Γκάλης έδωσε σε πολλούς λόγο να υπάρχουν»

ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ
Τα πρώτα μπασκετικά βήματα του Νίκου Γκάλη, από την επιλογή του από τους Μπόστον Σέλτικς στον 40 γύρο του ντραφτ, μέχρι την κορυφή της Ευρώπης και την αποθέωση στη φιέστα του Άρη μετά από 19 χρόνια, ακολουθεί η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς σε ένα εκτενές αφιέρωμα που επιχειρεί να περιγράψει το αντίκτυπο του «Μάικλ Τζόρνταν της Ελλάδας» στο ελληνικό μπάσκετ.

Ετοιμος το Μάιο 2015 ο αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη

Ετοιμος το Μάιο 2015 ο αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη

Την ιδιαίτερη σημασία της επανεκκίνησης των έργων στις σήραγγες των Τεμπών για τη χώρα αλλά και την περιοχή, υπογράμμισαν σήμερα με την παρουσία τους στο εργοτάξιο του έργου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο, θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015.

«ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ»


  Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή  για τις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές και στη Γαλικία της Ισπανίας  με τη συμμετοχή των τοπικών κινημάτων   
 Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Χουντής και η Ευρωβουλευτής Ana Miranda του κόμματος BNG της Ισπανίας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μαΐου  στις 15:00 στην αίθουσα ASP1G3  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με   θέμα :

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει νέα συκοφαντική επίθεση εναντίον της


Δελτίο τύπου
Σε νέα, άθλια συκοφαντική επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, μία επίθεση γεμάτη ψέμματα και υπονοούμενα, προχώρησαν οι "Γιατροί του κόσμου" και η "Εφημερίδα των Συντακτών". Αφορμή ένα ακόμη επεισόδιο με πρωταγωνιστή λαθρομετανάστη από το Αφγανιστάν. Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι διεξάγει ένα νόμιμο πολιτικό αγώνα και καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ' όπου κι αν προέρχεται. Καταδικάζει επίσης τους ψεύτες και τους συκοφάντες που με ένα σωρό ανοησίες και γελοιότητες προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα ενός Κινήματος που χαίρει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων.

«Να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία των Ποντίων»


Την ανάγκη να διδάσκονται οι Έλληνες μαθητές την ιστορία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας οhttp://ad.doubleclick.net/imp;v1;f;271639866;0-0;0;97422399;1%7C1;53735985%7C53649551%7C1;;cs=g;%3fhttp:/ad.doubleclick.net/dot.gif?%5btimestamp%5d
Γιάννης Μιχελάκης  Όπως αναφέρει ο βουλευτής ΝΔ «η ιστορική μνήμη δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό σκοπιμοτήτων». 

Αιτήσεις αγροτών στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις


Αιτήσεις αγροτών στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ
Αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις ξεκίνησαν να υποβάλλουν από σήμερα καλλιεργητές, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν μετά την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή στους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων.


Μόνη λύση να παραιτηθούν ή να καθαιρεθούν οι «τυφλοί» της ΟΛΜΕ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σπάνια ένα συνδικαλιστικό σωματείο έχει διαπράξει τόσο κολοσσιαία λάθη όσα η ΟΛΜΕ – κάτι τέτοιο ούτε στην Ελλάδα των υπερβολών δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συνέβαινε.

Σπάνια ένα συνδικαλιστικό σωματείο έχει επιδείξει τόσο μεγάλη ακαμψία, ώστε να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους πάντες – την κοινωνία, το σωματείο – ομπρέλα που είναι η ΑΔΕΔΥ, τα κόμματα στα οποία οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του ανήκουν.

Η Τζολί έκανε διπλή μαστεκτομή


Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.  Σε άρθρο της με τίτλο "η ιατρική επιλογή μου" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ' αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Επέστρεψαν στη Γη τρία μέλη του ISS. Δείτε το βίντεο

Με ασφάλεια επέστρεψαν στη Γη, νωρίς το πρωί της Τρίτης, (ώρα Καζακστάν) μετά από 146 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τρεις αστροναύτες, ένας Καναδός, ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων (TSOUP).

Ομόφωνη καταδίκη των επιθέσεων στην Τουρκία από το Συμβούλιο Ασφαλείας


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «απερίφραστα» τις δίδυμες επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου στην τουρκική πόλη στα σύνορα της Συρίας. Σε μια ομόφωνη ανακοίνωση το 15μελές Συμβούλιο «τόνισε την ανάγκη να διωχθούν οι οργανωτές οι εκτελεστές και οι χρηματοδότες αυτών των κολάσιμων πράξεων της τρομοκρατίας».