Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Προϋπολογισμός 2015: Σοκ με νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ Αυξημένα τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού

Νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2015 ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή. Περίπου 900 εκατ. ευρώ από τους πρόσθετους φόρους θα προέλθουν από έμμεσους φόρους, ενώ αίσθηση προκαλεί πως οι φόροι ακινήτων θα αυξηθούν εκ νέου το επόμενος έτος.

Φωτογραφία: Επεσε από τον 8ο όροφο κτιρίου σε ΙΧ εν κινήσει και επέζησε!

Μπορεί σχεδόν να διέλυσε το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο προσγειώθηκε από τον 8 όροφο μιας πολυκατοικίας, ωστόσο, ο «πρωταγωνιστής» αυτής της ιστορίας που έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, κατάφερε να ζήσει.

Φορτηγό ανετράπη στην Εγνατία

Κλειστή είναι η Εγνατία Οδός, καθώς στο τμήμα της, ανάμεσα στα Κερδύλια και την Ασπροβάλτα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, ανετράπη φορτηγό.

Λιπώματα: Πρέπει να μας ανησυχούν;

Τα λιπώματα είναι μικρά, μαλακά ογκίδια από λίπος, που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα. Το μέγεθός τους δεν ξεπερνά συνήθως τα 3 εκατοστά και όταν τα πιέζετε το λίπος μπορεί να μετακινηθεί και μετά να επανέλθει στη θέση του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Από το Τμήμα Υγείας των Ζώων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται στους κτηνοτρόφους τα εξής σχετικά με την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 και σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος :

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Β’ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ


Τη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» εγκαινίασαν σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ισχύ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου σχετικά τις οφειλές που θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο κέντρο του Λονδίνου - Δύο νεκροί

Ένα μπαλκόνι στην περιοχή Knightsbridge του Λονδίνου κατέρρευσε, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 6.
Η κατάρρευση συνέβη στην πλατεία Cadogan, ένα από τα πλουσιότερα μέρη του Λονδίνου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

Τον Υφυπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Πλακιωτάκη δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Greenpeace: τα 20 “πλοία-τέρατα” που αδειάζουν τις θάλασσες από ψάρια

Στις 4 Νοεμβρίου η Greenpeace δημοσίευσε λίστα με 20 «πλοία-τέρατα», τα οποία είναι τα πιο καταστροφικά και υπέρογκα αλιευτικά σκάφη υπό ευρωπαϊκή σημαία, ιδιοκτησία ή διαχείριση.

Μια ακόμη καλή (αν και αόρατη) είδηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Είναι κι’ αυτή μια είδηση – από τις πιο σημαντικές – που χάθηκε μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών.

Αντιγράφω από το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Η Ελλάδα κατατάχθηκε 32η στον κόσμο στον νέο δείκτη που δημιούργησε το περιοδικό «Nature», το περιοδικό που μαζί με το «Science» είναι ένα από τα δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά διεθνώς. 

Αλλάζουν το βιβλίο με το... μπλέντερ που αλέθει ανθρώπους

Στην αντικατάσταση εικόνας στο βιβλίο Φυσικής της Ε' Δημοτικούθα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας στην οποία όπως διαπιστώθηκε εικονίζονται άνθρωποι να αλέθονται σε μπλέντερ.Το σχέδιο βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

Ολόκληρη πόλη στις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

Το όραμα της δημιουργίας μιας πόλης 5.000 κατοίκων στο βυθό του ωκεανού έχει βάλει στόχο να κάνει πραγματικότητα μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της Ιαπωνίας. Τα σχέδια της Shimizu Corp. που παρουσιάστηκαν στον ξένο Τύπο θυμίζουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιστημονική φαντασία.