Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Ρήτρα αξιόμαχου» στον υπολογισμό του εφάπαξ των ένστολων

Ρητρα αξιόμαχου στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων εισάγει ο υπουργός Εργασίας στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου να γίνουν οι όποιες προσαρμογές στις παροχές τους σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος είναι να αποτραπεί η μαζική έξοδος στη σύνταξη περίπου 4.000 υπηρετούντων.

Αποφύγετε τις χρόνιες παθήσεις βελτιστοποιώντας την πρόσληψη θείου στον οργανισμό σας

Μία αυξανόμενη κοινότητα ειδικών σε θέματα υγείας προειδοποιεί πλέον τους επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν πλέον σοβαρά υπόψιν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον οργανισμό η ανεπάρκεια στο θείο καθώς και τον σοβαρό αντίκτυπο της ανεπάρκειας αυτής για το επίπεδο υγείας.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ !!

Μπορεί όλο το καλοκαίρι να είχαμε αρκετές βροχές και θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές όχι και τόσο καλοκαιρινές, ωστόσο ο Αύγουστος και το μεγαλύτερο κομμάτι του Αυγούστου, περίπου ως και τα μέσα του, θα συνοδεύεται από αρκετά θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν από την βόρεια Αφρική και την Σαχάρα.

Προσοχή στις χρεώσεις των κινητών μέσα στο καλοκαίρι - Τι να προσέξετε

Για τα βασικά χαρακτηριστικά και τις οδηγίες χρήσης της συσκευής, καθώς και για τις ισχύουσες χρεώσεις για την πρόσβαση και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων, που εφαρμόζουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρέπει να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, οι καταναλωτές, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τη θερινή περίοδο.

Καρφώνουν την Ελλάδα και προκαλούν οι Σκοπιανοί για το όνομα


Προκλητικός, εμφανίζεται για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική πλευρά και κατηγορώντας την για... αδράνεια στο θέμα της εξεύρεσης λύσης για την ονομασία.

Αθώοι για την κύρια κατηγορία όλοι οι κατηγορούμενοι στη Μανωλάδα

Την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας για την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αποφάσισε το δικαστήριο.

Η Γερμανία γνωρίζει τι σημαίνει ναζισμός; Εμείς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τελικά η χώρα που περισσότερο έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η επανάκαμψη του ναζισμού, είναι η Γερμανία.
Λογικό, θα πει κάποιος, αφού μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την πλήρη αποκάλυψη των ναζιστικών θηριωδιών, η χώρα πορεύτηκε μέσα σε ένα ισχυρό σύνδρομο ενοχών.

Ακατάσχετος λογαριασμός μόνο με επίσκεψη στην τράπεζα

Δεν γλιτώνουν την ταλαιπωρία και την επίσκεψη στην τράπεζα οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν στο Taxisnet τον έναν και μοναδικό λογαριασμό που θέλουν να προστατέψουν από κατασχέσεις για ποσά έως 1.500 ευρώ.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» άνοιξε χθες, αλλά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι πολίτες που θα δηλώσουν τον λογαριασμό τους θα πρέπει να τυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης και να το προσκομίσουν στην τράπεζα.

Κεραυνός σκότωσε κοπάδι στη Θεσσαλονίκη. Δείτε το βίντεο


Έχασε όλο το βιός του μέσα σε μια στιγμή ένας κτηνοτρόφος στο Μελισσουργό Θεσσαλονίκης

Ο κτηνοτρόφος είχε βάλει τα κατσίκια του κάτω από ένα δέντρο για να τα προστατέψει από την καταιγίδα που υπήρχε εκεινή τη στιγμή στην περιοχή όταν ένας κεραυνός έπεσε στο δέντρο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 100 ζώα.

Δρακόντεια «πόθεν έσχες» στο Δημόσιο - Ερχονται πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ και ποινές φυλάκισης

Δρακόντεια «πόθεν έσχες» στο Δημόσιο - Ερχονται πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ και ποινές φυλάκισης
ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΣ ΝΟΜΟΣ


Της Μαρίας Βουργάνα
Μίζες και «υπόγειες» συναλλαγές σε όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και κατέχουν θέσεις ευθύνης αναζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβάλλοντας ένα νέο αυστηρότερο πόθεν έσχες με δρακόντειες ποινές αλλά κυρίως με διεύρυνση του αριθμού των δημοσίων λειτουργών και προσώπων στην υποχρέωση υποβολής αναλυτικής δήλωσης εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης.

Τα 46 «κλειδιά» που οδηγούν στη σύνταξη 250.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο

Τα 46 «κλειδιά» που οδηγούν στη σύνταξη 250.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο
ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ


Μεγάλη ευκαιρία να θεμελιώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης έχουν 250.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρόστιμα – φωτιά για το πόθεν έσχες – Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση

Στόχος είναι να μην μένουν κρυφά τα έσοδα και έτσι τα πρόστιμα που περιμένουν όσους δεν υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες ή κρύψουν εισοδήματα είναι πλέον δυσβάσταχτα και φτάνουν ως και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η απόκρυψη περιουσίας επιφέρει πλέον τεράστια πρόστιμα. Για όσους έχουν κρύψει περισσότερα από 300 ευρώ το πρόστιμο φτάνει και το 1.00.000 ευρώ

Πέθανε το τελευταίο μέλος του αεροσκάφους που έριξε την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 93 ΕΤΩΝ
Πέθανε σε ηλικία 93 ετών το τελευταίο μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους Enola Gay που έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στην Ιαπωνική πόλη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945.