Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ένας... Θεόφιλος δεν φέρνει το καλοκαίρι

Σε πλήρη ακτοπλοϊκή απομόνωση οδηγείται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, της πόλης που χαρακτηρίζεται Μητρόπολη των Βαλκανίων και ταυτόχρονα άγονη γραμμή.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

fkoutsamparis@makthes.gr


Το μοναδικό πλοίο που απέμεινε να εκτελεί δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα είναι το «Θεόφιλος» για Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο, ενώ αποκόπηκαν από το λιμάνι δημοφιλείς στους βορειοελλαδίτες προορισμοί, όπως η Πάρος, η Σαντορίνη, η Τήνος, η Μύκονος, η Κρήτη, ακόμη και οι κοντινές Σποράδες. Το γεγονός αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό και τις μεταφορές από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο κίνδυνος να παρακμάσει το λιμάνι στο επιβατικό σκέλος του είναι πλέον ορατός, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν από επαγγελματικούς και τουριστικούς φορείς δεν είχαν αποτέλεσμα.

π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ. Αυτος είναι ο «Άγιος των φυλακισμένων»


DOGMA.GR | Μαρία Παπαβλάχου | 

Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος Ιεροκήρυκας εδώ και 36 χρόνια. Έχει επισκεφθεί φυλακές σε 90 χώρες. Έχει αποφυλακίσει 15.500 άπορους κρατουμένους, δίνοντας 4,4 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που προήλθαν από προσφορές ανθρώπων που γνωρίζουν το έργο του…

Ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη – Υπερχείλισαν Δούναβης και Έλβας (ΦΩΤΟ)

Απίστευτες εικόνες καταστροφής από τις πλημμύρες στην Γερμανία και την Ουγγαρία. Ο ποταμός Έλβα υπερχείλισε και φράγμα στο κρατίδιο της Σαξονίας – Άνχαλντ έσπασε, με συνέχεια 500 κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στα όριά του και ο Δούναβης.

Τραγικό τροχαίο με έναν 16χρονο και έναν 18χρονο στην Καβάλα

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική Κοινότητα Ακροποτάμου του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα από το θάνατο δύο παιδιών, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος εξετράπη της πορείας του.

7ο Πανελλαδικό Συνέδριο ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 & 15 Ιουνίου 2013 (Ξενοδ. “ΤΙΤΑΝΙΑ”) το 7ο Πανελλαδικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της παράταξής μας, με τη συμμετοχή  εκλεγμένων συνέδρων από όλη τη χώρα.

Καταδικαστική απόφαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το διαρκές έγκλημα του Ασωπού

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας για τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού και την έλλειψη μέριμνας για την υγεία του πληθυσμού, γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία του ποταμού και των κατοίκων της περιοχής. 

Τα πολιτικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες πάνω από το ΔΝΤ και την κρίση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια ολοσέλιδη καταχώριση έκανε την εμφάνισή της στους Νιου Γιορκ Τάιμς την περασμένη Παρασκευή. Τίτλος του κειμένου, που υπογράφεται από το «Κίνημα Δημοκρατίας του Γκεζί» και πληρώθηκε με έρανο, «Τι συμβαίνει στην Τουρκία». 

Στο κείμενο αυτό, ο τίτλος του οποίου χάνεται μέσα σε καπνούς δακρυγόνων, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασαν οι φοβερές ταραχές στην Κωνσταντινούπολη. 

Και προκύπτει σαφώς πως το εμπορικό κέντρο που ο Ερντογάν αποφάσισε να ανεγείρει στην Πλατεία Γκεζί, κόβοντας μερικά δένδρα, ήταν απλώς η αφορμή. 

Ερώτηση Ν. Χουντή προς Κομισιόν: «Οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή ήταν φερέγγυες μέχρι τη στιγμή που πωλήθηκαν τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα;»

 «Οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή ήταν φερέγγυες μέχρι τη στιγμή που πωλήθηκαν τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα».
Τη διαπίστωση αυτή, που έκανε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και η οποία αποτελεί αντικείμενο έντονης διαμάχης στο νησί, έθεσε με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Οι βλαβεέες παγίδες για τα δόντια των παιδιών

Του Νίκου Κουβελά
Βλαβερές παγίδες για τα δόντια των παιδιών κρύβουν οι δροσερές και γλυκές (παγωτά, γλυκά, αναψυκτικά)  καλοκαιρινές απολαύσεις τονίζουν οι οδοντίατροι.
Για το λόγο αυτό εφιστούν την προσοχή των γονιών ώστε τα παιδιά με μέτρο αλλά και τρόπο να απολαμβάνουν το Καλοκαίρι παγωτά, γλυκά και αναψυκτικά χωρίς να επιβαρύνουν τα δόντια τους.

Σύνταξη στο ΙΚΑ από 50 - 58 ετών

Παράθυρο για σύνταξη από το ΙΚΑ με ευνοικές προυποθέσεις και σε ηλικίες από 50 μέχρι 58 ετών ''ανοίγουν'' για περίπου 400.000 ασφαλισμένους. Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, τα παράθυρα για σύνταξη πολύ πριν από τα 62 ή 67 έτη, μπορούν να αξιοποιήσουν τουλάχιστον πέντε μεγάλες κατηγορίες, παλαιών μέχρι ο 1992, ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

“Κλείδωσαν” οι πρώτες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο – Από ΕΡΤ, αμυντική βιομηχανία και φορείς που κλείνουν

- Στα χέρια του Σαμαρά η λίστα με τις πρώτες απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου
- 1.500 υπάλληλοι  θα απολυθούν από ΕΡΤ και Αμυντική βιομηχανία
- Μόλις 200 επίορκοι θα απολυθούν με το πρώτο κύμα απολύσεων από το Δημόσιο
- 300 άτομα απολύονται από τα λουκέτα σε 17 οργανισμούς και φορείς που κλείνουν