Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Νέο πρόστιμο 200 ευρώ στους οδηγούς χωρίς δίπλωμα


Το νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή σχετικά με την ηλεκτρονική διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) ενσωματώνει τις προβλέψεις προεδρικού διατάγματος για τις αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης.

Χρυσός: Πεδίο μάχης και το Κιλκίς;


Νέα εστία αναταραχών προκαλεί η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Κρουσσίων και Πάικου στο Κιλκίς, καθώς σύσσωμοι οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού τάσσονται κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας ότι το περιβαλλοντικό κόστος είναι αδιαπραγμάτευτο.


ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com
Εκπρόσωποί τους, που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκαθάρισαν επί της ουσίας ότι δεν θα επιτρέψουν ακόμη μία καταστροφική επένδυση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά τη Χαλκιδική το πεδίο της αντιπαράθεσης μεταφέρεται πλέον στο Κιλκίς.

Κινητό σχολείο για τα παιδιά του δρόμου στην Αριστοτέλους


Στην πλατεία Αριστοτέλους θα σταθμεύσει σήμερα το κινητό σχολείο (mobile school), ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κοινωνικές οργανώσεις «Πράξις» και «Άρσις», προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά του δρόμου με την παιδαγωγική διαδικασία.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Το κινητό σχολείο δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 παιδιά την ημέρα εργάζονται (π.χ. καθαρίζοντας παρμπρίζ στα φανάρια) ή επαιτούν στο δρόμο, με την πλειονότητα αυτών να προέρχεται από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και κυρίως τη Βουλγαρία.

Νοσοκομεία: Πολυτέλεια το κόκκινο κρέας για τους ασθενείς!


Κόκκινο κρέας με το… κιάλι βλέπουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Λεφτά δεν υπάρχουν και οι οικονομίες που γίνονται είναι αιματηρές, με αποτέλεσμα από την καθημερινή διατροφή των ασθενών να λείπει το μοσχάρι και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις να σερβίρονται κοτόπουλο ή χοιρινό.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr
Την ίδια στιγμή, το ελαιόλαδο αντικαθίσταται από σπορέλαιο, ενώ οι εργαζόμενοι φτάνουν στο σημείο να αγοράζουν από την τσέπη τους ακόμη και… πιρούνια, προκειμένου να μπορούν οι ασθενείς να φάνε το φαγητό τους.

Βρούτσης: Συνήθης πρακτική ο δανεισμός του ΙΚΑ


Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάτι το οποίο συνηθίζεται. Πρόκειται για πρακτική που ακολουθούμε κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ταμειακής διευκόλυνσης του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων.

Αβραμόπουλος προς Νικολόπουλο- "Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων"


«Η Ελληνική Κυβέρνηση όπως έπραξε και στο ζήτημα των αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, παρεμβαίνοντας στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει έτερες πτυχές των γερμανικών αποζημιώσεων, τη στιγμή που θα κρίνει καταλληλότερη προς τούτο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το σύνολο των παραμέτρων», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Χρυσή Αυγή» Το Eurogroup έτοιμο να ληστέψει τους Ευρωπαίους πολίτες


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού παγίωσε την ανέχεια και την εξαθλίωση, τώρα ετοιμάζεται να ληστέψει τους πολίτες και τις καταθέσεις μας. Η Ελλάς οφείλει να αντισταθεί στην οικονομική καταστροφή που απεργάζονται οι πιστωτές μας. Στο δίλημμα "ευρώ ή Ελλάδα" η Χρυσή Αυγή επιλέγει Ελλάδα!

Μήπως να του δώσουμε διαβατήριο για «ένα χρόνο και ένα ταξίδι»;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ έκρινε πως ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πρέπει να εμφανιστεί ενώπιόν της την προσεχή Τρίτη, δεν επαρκεί το υπόμνημα το οποίο της απέστειλε και πρέπει να υποβληθεί στη βάσανο των ερωτήσεων και να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με όσα αναφέρει στο υπόμνημά του. 

Λογικό – πέρα από τις ενστάσεις για το αν είναι σωστό οι πολιτικοί να ανακρίνουν πολιτικούς, αν δηλαδή οι κρίνοντες μπορούν να είναι και κρινόμενοι ή πρέπει (και) οι πολιτικοί να εμφανίζονται ενώπιον του φυσικού τους δικαστή. 

Αποχαιρετισμός


Γράφει ο
Κωστής Γκορτζής
Καπετάνιε μας, 

Εκ μέρους των συντρόφων σου που σε ακολουθήσαμε τα δύσκολα εκείνα χρόνια, δυό λόγια μόνο από καρδιάς στην ακόμα πιο δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού. 

Ευτυχώς εσύ μας έμαθες να ξεπερνάμε τα δύσκολα. 

Να μένουμε σε εγρήγορση στις κάλμες και στις φουρτούνες ψύχραιμοι και αποφασιστικοί. 

Σ’ ευχαριστούμε γιατί πίστεψες σε εμάς.  Γιατί μας εμπιστεύτηκες, γιατί ούτε στιγμή δεν πρόδωσες την πίστη μας προς εσένα. 

Εκπτωση 10% στο «χαράτσι»


Η συμφωνία τρόικας-οικονομικού επιτελείου για το «χαράτσι» στα ακίνητα με μείωση των συντελεστών κατά 10% σε σχέση με το 2012 αλλά και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις έκλεισε το δημοσιονομικό «κενό» για την διετία 2013-2014 το οποίο η τρόικα υπολόγιζε στα 4 δισ. ευρώ.

Πλιάτσικο με τις αξονικές τομογραφίες


Στοιχεία-σοκ βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Υγείας για την αλόγιστη παραπομπή νοσηλευομένων σε αξονικές τομογραφίες. Με τεράστια ποσά επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων από δαπανηρές εξετάσεις, που διενεργούνται χωρίς προφανή λόγο.

Στάση εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό και σήμερα


Οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν και σήμερα, Παρασκευή, στάση εργασίας από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Το συγκεκριμένο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού ούτε τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.