Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ «ΟΡΓΗΣ»
Αντίθετο με το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες είναι το άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και αφορά τους μισθούς των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ.

Θρίλερ με τον Βενιζέλο!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η παρουσία ή μη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη νέα κυβέρνηση, που θα συγκροτηθεί με τη συμμετοχή και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Το ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι εντεινόμενες πιέσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για «υπογραφή» της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά από πολιτικές ρήτρες, αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, οδήγησαν στο ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά.

Απαιτούν από την Ελλάδα πέντε υπογραφές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Eurogroup, έγινε απόλυτα ξεκάθαρη η πρόθεση των Ευρωπαίων εταίρων και…

Νέα Δημοκρατία: Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά

"Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια".

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».



Ο Κοσκωτάς είναι ο καλύτερος όλων για ... Πρωθυπουργός!!!

Καλύτερα να βάζανε τον Γιώργο Κοσκωτά για Πρωθυπουργό! Είναι ο μόνος που εκτέλεσε την ποινή του και άρα έχει περισσότερες πιθανότητες από όλους, να έχει ... σωφρονιστεί !!!!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Ο Σημίτης (μετ)έπεισε τον Παπαδήμο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Κώστας Σημίτης φαίνεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να καμφθούν οι αρχικές επιφυλάξεις του Λουκά Παπαδήμου,

Γ.Παναγιωτακόπουλος: Η μέρα του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου η χειρότερη μέρα στον πολιτικό μου βίο

Συέντευξη στο περιοδικό Crash
aegeantimes.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH 4/11/11

Μόνο αυτό μας έλειπε

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε μια διεθνή συγκυρία διαρκούς αβεβαιότητας, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να διαβρώνει τα θεμέλια του ίδιου του κοινωνικού ιστού,

Ψάχνουν τον Πρωθυπουργό της Δραχμής ;;;

ΟΡάιχενμπαχ καραδοκεί !!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Η… εθνική μας “Αγγελική”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Οι ιστορικές παρακαταθήκες του λαού μας παραπέμπουν σε χαρακτηριστικά φιλοξενίας,

Η Κίνα θα αγοράσει 80 σούπερτανκερ τα προσεχή 4 χρόνια

Η Κίνα τα προσεχή 4 χρόνια θα παραγγείλει 80 πετρελαϊκά σούπερτανκερ στα πλαίσια του προγράμματος ενεργούς αύξησης του στόλου δεξαμενοπλοίων της, που μπορεί να αποτελέσει καταστροφικό κτύπημα για τις ξένες εταιρίες γράφει η South China Morning Post.

Ν. Νικολόπουλος: «Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως. Κάναμε και τα δύο.


Οι δικαιωμένες θέσεις μας για την αναγκαία πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης, είναι ακριβή παρακαταθήκη για την Δημοκρατία και τον λαό μας.

Η ώρα των γενναίων αποφάσεων

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Εδώ και τρία εικοσιτετράωρα το πολιτικό σύστημα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, θέτοντας κυριολεκτικά σε κίνδυνο τη χώρα αλλά αμφισβητώντας ουσιαστικά πλέον και την υπόστασή του.

Πλησιάζει τη Γη ένας αστεροειδής διαμέτρου 500 μέτρωνΠαρ όλα που δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

Θα πλησιάσει σήμερα τη Γη ένας αστεροειδής διαμέτρου 500 μέτρων.Aυτό το διαστημικό αντικείμενο παρακολουθούν οι ειδικοί της ΝΑΣΑ.

Όποιος ξέρει μπάλα, δεν χάνεται…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
…αρκεί να βρει την ποδοσφαιρική Ιθάκη του! Έναν προπονητή δηλαδή που θα τον πιστέψει και μία ομάδα που θα του προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσει να αναπτύξει τις δυνατότητές του.

Ημερίδα για την Στέβια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Στο πιο γλυκό φυτό, την Στέβια, θα είναι αφιερωμένο το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας με  ομιλητή τον κ. Παύλο Καπόγλου. Ο κ. Καπόγλου είναι ο επιστήμονας που έχει εντρυφήσει στις χρήσεις και στις ευεργετικές ιδιότητες

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει βιβλίο!

REPORTER
Πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η κυκλοφορία βιβλίου από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τίτλο «Χαμένες Ευκαιρίες».

Με λίστα οι πρόωρες εκλογές

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με το σύστημα της λίστας, και όχι του σταυρού προτίμησης, φαίνεται ότι θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, είτε η ημερομηνία τους είναι η 19η Φεβρουαρίου, είτε κάποια άλλη, στο απώτερο μέλλον.

Βίντεο απο τις εισηγήσεις της κ. Ε. Αμμανατίδου -Πασχαλίδου στο σ/ν για όπλα πυρομαχικά


O Σαμαράς αρχίζει περιοδείες

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά την ολοκλήρωση των ζυμώσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για «πορεία προς τον λαό».

Η Ιταλία “σώζει” την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, θα έπρεπε μάλλον… να την εφεύρουμε. Η δίνη της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει μια από τις σημαντικότερες οικονομίες του πλανήτη, επομένως και της Ευρώπης, λειτουργεί ως ένας εξαιρετικά χρήσιμος αποπροσανατολισμός για την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Η εθνική σωτηρία σε… μετάβαση

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Πληροφορούμαι ότι ένας σημαντικός αριθμός στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αντιδρά έντονα για τη συμφωνία-επισημαίνω λίγο πριν από την κατάρρευση της Ελλάδας- ανάμεσα στις δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις αυτού του τόπου.

Ετοιμάζουν κυβέρνηση οπερέτα και πρωθυπουργό μαριονέτα

Το ντόπιο καθεστώς άπαξ και δέχθηκε να συμπράξει στους αρχικούς συμφωνημένους εκβιασμούς και δήθεν απειλές ότι τα δύο κόμματα εξουσίας ή θα συνεργαστούν ή θα βγει από το ευρώ, εκ των πραγμάτων θα συνεχίσει να εμφανίζει ότι δέχεται..εκβιασμούς από την ΕΕ. Οι δήθεν εκβιασμοί συνεχίζονται..ή θα υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις από τα ελληνικά κόμματα ή δεν θα υπάρξει εκταμίευση της 6ης δόσης..

Θα τους πάρει όλους μαζί του

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα μπαίνει σε μια από τις κρισιμότερες (ίσως την πιο κρίσιμη) στιγμές της Ιστορίας της. Εισέρχεται σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσον αφορά στην επαφή και την εκπροσώπηση του λαού στα μικρότερα, με τα οποία η χειμαζόμενη από τα μέτρα κοινή γνώμη θα ταυτιστεί.

Η λέξη της εβδομάδας: το Σάντουιτς

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
Τι είναι το Σάντουιτς;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι πρόκειται, μόνο, για ένα είδος πρόχειρου φαγητού. Εδώ και αιώνες το Sandwich είναι μια πανέμορφη ιστορική πόλη στη ΝΑ Αγγλία (Κεντ) με πληθυσμό 6800 πολίτες. Ο τέταρτος κόμης του Σάντουιτς, ο Τζον Μόνταγκιου (1718-1792) είχε διατελέσει ως υπουργός Ναυτικών και έμεινε στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος, που “επινόησε” και έδωσε το όνομα του στο συγκεκριμένο είδος φαγητού.

ΝΔ: "Δεν έχουμε πρόβλημα, με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός"

Δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης η ΝΔ. Δέσμευση να αποσύρει το χαράτσι της ΔΕΗ, εάν είναι κυβέρνηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές Σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 19 Φεβρουαρίου.

Γνωρίστε τον Έλληνα κοσμοναύτη!

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ρώσο, ελληνικής καταγωγής, κοσμοναύτη και φωτογράφο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν θα έχουν σήμερα όσοι βρεθούν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.Η ομιλία του έχει τίτλο «Η εμπειρία από την περιπλάνηση στο διάστημα» και εντάσσεται στο πλαίσιο της διημερίδας «Τέχνη, επιστήμη, σύμπαν».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μέσα σε έξι μέρες ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης. Θυμηθείτε: Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.

Την επεξεργασία σεναρίων εκ μέρους της Κομισιόν που μελετουν ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, παραδέχτηκε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Όλι Ρέν.

Την επεξεργασία σεναρίων εκ μέρους της Κομισιόν που μελετουν ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, παραδέχτηκε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Όλι Ρέν, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Την πόρτα της εξόδου δείχνουν μαζικά οι πολίτες στον Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις έρευνες που δημοσιεύονται την Κυριακή 6/11 (των εταιρειών Alco στο “Πρώτο Θέμα”, Marc στο “Έθνος” και Pulse στον “Τύπο της Κυριακής”).