Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Φινίτο» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Την παραίτησή του υπέβαλε, λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης από τον γερουσιαστή Μάριο Μόντι.

Η τελετή αφής της Μαραθώνιας φλόγας στον Τύμβο


Παρά το τσουχτερό κρύο και την απειλή της βροχής αρκετός κόσμος παρακολούθησε την τελετή αφής της Μαραθώνιας φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα μπροστά στον Τύμβο των πεσόντων Αθηναίων στη μάχη κατά των Περσών το 490 π.Χ.

ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν Μέρκελ και Σαρκοζί


Η έκτη δόση δεν θα εκταμιευτεί, εκτός εάν υπάρξουν αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που είχαν σήμερα το απόγευμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.
Την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα που θα έχει τον κεντρικό συντονισμό λειτουργίας των τεσσάρων λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας),

Σαρκοζί για Παπανδρέου: Είναι μ...ς, ένας πραγματικός μ...ς


Γαλλική εφημερίδα αποκαλύπτει τις ύβρεις του Γάλλου προέδρου μπροστά στους υπουργούς του για τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Στα 2,3 δισεκ. ευρώ το ετήσιο κόστος θεραπείας του διαβήτη

Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για κόστος θεραπείας του διαβήτη.
Μεγαλύτερη πιθανότητα να μη συμμορφώνονται με τη θεραπεία, να παρουσιάζουν επιπλοκές και να «κοστίζουν» στο κράτος πολύ περισσότερα χρήματα, έχουν οι διαβητικοί, μη ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς, για τη θεραπεία της χρόνιας νόσου των οποίων η πολιτεία δεν καλύπτει το 100% της δαπάνης.

Η πρώτη δημοσκόπηση για τον νέο πρωθυπουργό

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ «ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ»
Ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχείρημα της κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και ρητή εντολή για άσκηση ουσιαστικής πολιτικής, δίνει η κοινή γνώμη, στέλνοντας συγχρόνως μηνύματα και στα πολιτικά κόμματα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για το "Εθνος της Κυριακής".

Ο Παπαδήμ(ι)ος τα κόμματα και οι άλλοι.

Ο Κλεισθένης γράφει.
Με μεγάλη δόση πατριωτικής «υστερίας» θα υποστηρίξω ότι οι Έλληνες είναι σήμερα στην παγκόσμια πρωτοπορία για την ανατροπή της νέας τάξης.

Κλειστά από τη Δευτέρα 14 -11- και για 12 μέρες τα Τέμπη

ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΥΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Διακόπτεται πλήρως λόγω εργασιών, από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Τι ζήτησε ο Παπαδήμος από τους υπουργούς, ποια είναι τα τρία πράγματα που ζήτησε

Για μεγάλες προκλήσεις, οι πρώτες από τις οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με… φιλικές συμμετοχές!

Ν.Δ.: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου
Σοφία Βούλτεψη
Όταν κάτι ξεκινά ως οπερέτα, είναι αδύνατον να εξελιχθεί σε αριστούργημα της κλασικής δραματουργίας.  Η περιπέτεια της ασυνεννοησίας και διαφόρων άλλων ψυχαναγκαστικών καταστάσεων ξεκίνησε (στις 15 του περασμένου Ιουνίου) με αναζήτηση πρωθυπουργού και κατέληξε χθες σε… αναζήτηση αντιπολίτευσης!

Νεκρός ο δράστης της πειρατείας στην Τουρκία

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες με τους 19 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του οχηματαχωγού "Kartepe" να εγκαταλείπουν το πλοίο και να επιβιβάζονται σε πλοιάρια της ακτοφυλακής,

ΣΟΚ: Δραπέτης φυλακών δολοφόνησε τη μητέρα του την χτύπησε στο λαιμό με μαχαίρι, που πήρε από την κουζίνα του διαμερίσματος

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 50χρονης γυναίκας, η οποία είχε βρεθεί δολοφονημένη στις 28-10-2011, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνη, στην οδό Μ. Μαυρογένους 9, στη Νίκαια.

Λιμάνι: Προέκταση των γραφείων των βαρόνων της πολιτικής

Αποθηκευτικοί χώροι και ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός του Δήμου Εχεδώρου
Δημήτρης Μάρδας *
aegeantimes.gr
Συνοπτική παρουσίαση ομιλίας

Tα επακόλουθα της Συγκυβέρνησης!!!


Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν...
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Το πολιτικό τοπίο σήμερα, δηλ.το πολιτικό περιβάλλον διαμορφώνεται γοργά και ασυνήθιστα.
Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει διπλά.

Ν. Νικολόπουλος: «Ο Γ. Παπανδρέου επιτέλους άλλαξε. Ο Α. Σαμαράς «πέτυχε» την παραίτηση του

Η Κυβέρνηση άλλαξε, αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που δεν αλλάζουν: Ούτε ο λαός ξεχνά τι συνέβη την περασμένη διετία, ούτε η θέση του λαού βελτιώθηκε.

Ο Πάγκαλος (προ)βλέπει εξελίξεις

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένα υπηρεσιακό ταξίδι στην Κίνα, ανάγκασε τον Θεόδωρο Πάγκαλο να βρεθεί εκτός Ελλάδας, το προηγούμενο «εκρηκτικό» δεκαπενθήμερο, και έτσι να παρακολουθήσει ως θεατής τις εξελίξεις που οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Media Η “Ελευθεροτυπία” στην… αντίσταση

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η «Ελευθεροτυπία», τουλάχιστον όπως την εμπνεύστηκε και την «έτρεξε» ο Κίτσος Τεγόπουλος, αποτέλεσε το case study για κάθε σύγχρονη εφημερίδα που ήθελε να αποπνέει ζωντάνια, να επικαιροποιεί τις προτάσεις της, να διατηρείται σε επαφή με το κοινό αίσθημα.

Ο Παπαδήμος και ο… “κανένας”

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το πιο ενδιαφέρον ποιοτικό μέγεθος, στο οποίο στρέφουν την προσοχή τους οι αναλυτές των εταιρειών δημοσκοπήσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώνει στις μετρήσεις ο «κανένας».

Tο Καστρί απέναντι στο Mega

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η χθεσινή ενθουσιώδης, και φυσικά οργανωμένη, υποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους, μετά την ψυχικά οδυνηρή έξωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει ότι το παπανδρεϊκό στρατόπεδο δεν έχει καμία πρόθεση να παραδώσει τα όπλα και για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βορίδης αλλάζει τις ισορροπίες

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Υπουργός Υποδομών, Μαυρουδής Βορίδης… Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της κυβέρνησης ενός πολύχρωμου κομματικού μωσαϊκού, που επιχειρεί να συνταιριάξει στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Η πρώτη μέρα του εγχειρήματος

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Πρώτη ημέρα σήμερα της νέας κυβέρνησης. Μετά την ανακούφιση, γιατί επιτέλους κατάφεραν να συνεννοηθούν τα κόμματα, όλων τα βλέμματα είναι στραμμένα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο-για τα ελληνικά δεδομένα- κυβερνητικό σχήμα.

Μια… πολυδάπανη Κυβέρνηση

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο Παπανδρέου έφυγε, οι «παπανδρεϊκοί» έμειναν. Δεν πρόκειται για διαπίστωση. Είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι ότι, η κυβέρνηση τριμήνου-σε κόντρα των καιρών- παρέμεινε… πολυδάπανη, όπως ακριβώς και το κράτος.

Οι γιατροί του Harvard στο πλευρό των Ελλήνων ασθενών

REPORTER
Πρόσβαση στις καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες στον κόσμο θα έχουν σε λίγους μήνες οι Έλληνες ασθενείς, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να υποβληθούν σε άσκοπα έξοδα και ταλαιπωρία.

Παρόντες, για το εθνικό συμφέρον

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών, είναι δυο κατεξοχήν «θεσμικά» υπουργεία. Η σημειολογία αλλά και η σημασία τους, υπερβαίνει κόμματα και πρόσωπα, με εθνικές στοχεύσεις, προτεραιότητες και αναγκαιότητες.

Οι απόψεις δεν είναι πουκάμισα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο πλέον κρίσιμος από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού, σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση, για τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας. Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας κατέθεσε στις 10/11/2011 ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για το παράνομο και καταχρηστικό τέλος ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Υπουργοί ΓΑΠ: Ήσαν όλοι τους υπέροχοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επομένως, είχε δίκιο ο κ. Παπανδρέου. Είχε δίκιο που δεν αντιλαμβανόταν ο άνθρωπος για ποιο λόγο έπρεπε να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο. Μπορούσε μια χαρά να παραμείνει στη θέση του, απλώς μετατρέποντας τον κ. Παπαδήμο από οικονομικό του σύμβουλο σε υπουργό του επί των Οικονομικών.

17ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός αστρονομίας και διαστημικής 2012

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος ανακοίνωσε την προκήρυξη του 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2012.

Διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή στη Θέρμη Θεσσαλονίκης


 Περισσότερες από οκτώ ώρες την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, η περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς ρεύμα. Από τις 08:00 έως και τις 16:30 χωρίς ρεύμα θα μείνουν η Περιστέρα και το Λιβάδι, ενώ από τις 15:30 έως και τις 16:30 τα Βασιλικά.

Καιρός. Τσουχτερό κρύο


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στην Κρήτη, πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στη Δυτική Μακεδονία,

Τον μαχαίρωσε στο λαιμό και εξαφανίστηκε

Σοκ υπέστησαν σήμερα τα ξημερώματα, οι περαστικοί στην Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ένας νεαρός άνδρας δέχτηκε μία μαχαιριά στο λαιμό από έναν άγνωστο.

Δίωρη στάση εργασίας των καθηγητών στα σχολεία την Τρίτη

Λιγότερες ώρες μάθημα θα κάνουν οι μαθητές των δημόσιων σχολείων την Τρίτη καθώς οι καθηγητές κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας.

«Πράσινο φως» για δύο έργα-ανάσα, στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Τη θετική της γνωμοδότηση έδωσε σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων δύο έργων κυκλοφοριακής αναβάθμισης της περιφερειακής οδού.